Una din cele mai importante unelte în sistemul semințelor este practica meditației aplicate. Prima și cele mai ușoare meditații pe care o practicam în acest sistem, este meditația cafelei, care poate dura undeva între 5 – 15 minute, în funcție de cât ai disponibilitatea de practică.
Important este să fie făcută zilnic. Meditația face ca lucrurile să se miște, realitatea să se schimbe, atât în interior cât și în exteriorul tău.
Pe măsură ce aplici acest sistem, îți dai seama că practica meditației este o cheie în evoluția ta constantă. Astfel avem nivelul 3 ale acestui sistem, despre practica meditației aplicate, care ne ajută să creștem timpul acestei practici zilnice într-un mod corect.
Există multe cursuri, materiale pe internet care vorbesc despre practica meditației, sau mindfulness. Dar majoritatea propun practica meditației ca fiind a sta cu ochii închiși și a goli mintea de gânduri.
Ei bine, dacă practici meditația după aceste instrucțiuni se pot întâmpla 2 lucruri:
- să te frustrezi pentru că mintea nu se poate goli de gânduri la comandă
- să devii uituc, sau împrăștiat, datorită faptului că mintea se plimbă nestingherită prin tot universul și în loc să se ascută, devine difuză.
Iată în acest material, discut despre 5 definiții general valabile pentru termenul “meditație”. Prima și cea mai des întâlnită definiție este GOM-PA (Sk: bhavana), care implică:
- a te obișnui cu ceva (un obiect) prin repetiția lui. A aduce un obiect în vizorul atenției de mai multe ori până când te obișnuiești cu el – obișnuință. A inscripționa ceva în minte, astfel încât să se fixeze în minte.
- “dezvoltare”sau “cultivare” sau “a produce” cu sensul de a-l “aduce în existență”
Această definiție este crucială pentru a înțelege de ce realitatea interioară dar și exterioară se poate schimba prin practica meditației. O meditație reușită este precum ai savura cartea ta preferată, sau melodia preferată. Mintea începe să oglindească calitățile obiectului asupra căruia îți îndrepți atenția.
Tot în acest material amintesc și de stadiile meditației, posterul după care vom studia cursul intensiv și care ne arată evoluția noastră în practica meditativă. Există 5 mari probleme pe care orice om care meditează le întâmpină în practica lui și 8 remedii pe care le poate administra pentru remedierea problemelor. Aplicând cu succes aceste remedii-antidot, practica meditației evoluează pe parcursul a 9 stadii.
De aceea, reamintesc, că dacă vrei să practici meditația într-un mod corect, care să te susțină în evoluția constantă, este bine să te bazezi pe metode ce au trecut testul timpului ( cel puțin 1000 de ani).
Cursul intensiv DCI nivelul 3 – Stăpânește-ți mintea pentru succes, abordează practica meditației după un sistem ce și-a dovedit eficiența în timp. Este o ocazie unică să dai startul acestei practici în rutina ta zilnică.
Deasemenea, este recomandat și pentru persoanele care meditează deja, dar le este greu să țină pasul și simt că nu fac niciun progres:
Îți vei putea identifica punctele slabe și vei afla ce pași poți lua pentru a le remedia. Vei observa rapid cum se îmbunătățește meditația!
Și nu în ultimul rând pentru persoanele care au meditat bine de mai mult timp:
Dacă ești interesat de fundalul teoretic al acestei tradiții și de noi meditații cu adevărat minunate, atunci acest atelier este și pentru tine! Nu doar că vei primi explicații clare despre tehnică, ci și ce semințe poți planta pentru a-ți duce meditația la nivelul următor.