Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

WISDOM ACADEMY

ÎNȚELEPCIUNE PRACTICĂ PENTRU SUCCES

Bine ai venit în Wisdom Academy: Comunitatea în care studiezi pas cu pas înțelepciunea străveche aplicată în evoluția personală și profesională.

Hărți de creștere în 4 pași

Ateliere wisdom gorups

Studiu și dezbatere

Practică meditativă

Pentru orice vrei să realizezi în viața, ai nevoie să plantezi semințe în mintea ta (Geshe Michael Roach)
Pentru orice vrei să realizezi în viața, ai nevoie să plantezi semințe în mintea ta (Geshe Michael Roach)

Acțiunile pe care le faci nu-ți aduc rezultatele dorite și nu știi de ce?

În fiecare dimineață te dai jos din pat pentru ca îți dorești ceva. Fie că vrei să faci mai mulți bani, să-ți crești afacerea sau vrei să avansezi în carieră, pui accent pe acele activități care îți vor aduce aceste rezultate. Sau dacă ai nevoie de parteneri potriviți ție, vei căuta să afli care sunt cele mai eficiente metode pentru a avea relații împlinite cu cei din jur. Orice lucru sau acțiune care crezi că te va aduce mai aproape de ce-ți dorești, o vei încerca.

Marea provocare de care ne lovim mereu este lipsa de predictibilitate, nu suntem siguri dacă acțiunile noastre aduc de fiecare dată rezultatul dorit. Astfel că poți ajunge să te învârți în cerc, încercând din nou și din nou, acele lucruri și sisteme care ai auzit că funcționează, dar când nu funcționează devii frustrat/ă.

Sau dacă în trecut ai avut parte de creșteri majore și creativitate deplină în munca ta, dar din anumite motive, acum nu-ți mai regăsești flerul. Vei căuta să redobândești din nou acea stare, acel nivel de performanță, care știi că te poate susține în evoluția ta.

Iar dacă rezultatele par să nu vină sau nici măcar să se întrezărească la orizont într-un timp rezonabil, atunci intri într-un ciclu neproductiv: Bați pasul pe loc.

Poți recunoaște că dacă un sistem nu funcționează de fiecare dată, atunci nu funcționează deloc. Poate ai ajuns la exasperare, după ce ai încercat multe metode și sisteme pentru a face ca lucrurile să funcționeze și totuși nu renunți. Acesta este starea potrivită să începi să cauți un sistem care funcționează negreșit de fiecare dată.

Pentru orice obiectiv sau direcție către care vrei să te îndrepți în viața și munca ta, ai nevoie de predictibilitate și de un sistem care să funcționeze indiferent de contextul în care te afli. Când sistemele pe care le folosești nu întrunesc ambele criterii, poți ajunge în 2 extreme nefolositoare:
1) Fie dai vina pe exterior, pe condițiile în care te afli sau pe oamenii din jurul tău, fie
2) Te dai bătut/ă, crezând că orice ai încerca, niciodată nu va funcționa.

Oricare variantă este evident, necâștigătoare.

Sistemul semințelor, vine cu unelte foarte puternice pentru a-ți da forța să evoluezi, indiferent de punctul în care te afli. De altfel, cu cât ai încercat mai multe metode pentru atingerea obiectivelor, dar care nu au funcționat, cu atât ești mai pregătit/ă să dai o șansă și sistemului semințelor.

Sistemul Semințelor (#seedsystem)

Sistemul semințelor, așa cum este predat de Institutul DCI Global oferă o abordare nouă și în același timp veche de mii de ani pentru manifestarea tuturor lucrurilor din viața ta. Se bazează pe adevărul imperturbabil al relației cauză-efect, că tot ceea ce ni se întâmplă vine din modul cum îi tratăm noi pe cei din jur. Mai mult de atât, sistemul oferă o explicație clară despre cum anume ceea ce facem noi altora este stocat sub forma unei semințe în mintea noastră. Aceasta sămânță rodește în minte și apoi determină lucrurile și oamenii pe care-i vedem în jurul nostru.

Dacă învățăm metoda prin care să plantăm și să îngrijim semințele potrivite, atunci avem puterea de a manifesta în viața noastră orice vis ne dorim. Numele Institutului Diamond Cutter își are originile în străvechea scriere intitulată “Sutra Șlefuitorului de Diamante”. Este cea mai veche carte tipărită din lume și se găsește în multe țări din Asia.

Sistemul Diamond Cutter a fost conceput de Institutul Diamond Cutter, fondat de către Geshe Michael Roach. Geshe Michael și-a dedicat peste 25 de ani din viață pentru studiul învățăturilor străvechi, incluzând ”Sutra Diamantului Tăiat de Înțelepciune”, ale cărei concepte au format baza sistemului.

Programele de studiu din Wisdom Academy te ajută să pui bazele teoretice ale înțelepciunii sistemului Șlefuitorului de diamante și să te ajute să-ți dezvolți abilitatea de a aplica practic această înțelepciune în proiectele pe care le ai de îndeplinit, în munca ta și în afacerea pe care o conduci.

Septembrie 2014 - Conferința introductivă DCIG în București

Septembrie 2017 – Curs Intensiv Nivel 3 DCI

Septembrie 2014 – Lansare “Șlefuitorul de diamante” & conferințe introductive DCIG, alături de Geshe Michael Roach

Ce fel de obiective pot fi îndeplinite
prin sistemul semințelor?

În primul rând ai nevoie de cele 5 obiective pentru o viață împlinită. Ele sunt:

Independență și libertate financiară
Corp sănătos și plin de energie
Relații împlinite acasă și la birou
Pace mentală și putere de concentrare
Leadership. Să poți da mai
departe și celor din jur din ce știi.

Iar în al 2-lea rând, acțiunile tale vor avea impact pe 3 nivele. Ele sunt:

Impact restrâns

Vei rezolva o provocare majoră pe care o experimentezi de ceva timp și vei învăța să te ferești din a mai ajunge în situații similare.

Impact mediu

Vei dezvolta o practică orientată pe eliminarea rând pe rând și apoi definitiv a tiparelor mentale negative, care sunt responsabile de obstacolele majore din viața ta.

Impact mai larg

Vei dezvolta un mod de gândire care te va ajuta să-ți atingi potențialul maxim, aducând o schimbare fundamentală atât pentru tine, cât și pentru cei din jurul tău.

Fă cunoștință cu echipa Wisdom Academy


Octavian Baban – Trainer & Seed System Coach, Fondator Diamond System România

Inginer de pregătire, mereu mi-am dorit să descopăr un sistem coerent, care funcționează pentru realizarea celor mai importante obiective profesionale și personale.

Așa am ajuns să studiez în 2014 Sistemul Semințelor, iar de atunci mi-am dorit să pot aduce și da mai departe acest sistem în limba română.

Constanța Osipov

Traducător, Voluntar Wisdom Academy

Cristi Neculiță

Manager, Voluntar Wisdom Academy

Lavinia Pîrvu

Arhitect peisagist, Voluntar Wisdom Academy

Descoperă resursele Wisdom Academy

cu ajutorul cărora vei putea implementa uneltele sistemului semințelor atât în munca sau afacerea ta,
cât și în realizarea obiectivelor personale

Cursuri Tematice

Găsești în platformă cursuri ce abordează îndeplinirea celor mai importante 5 obiective prin sistemul semințelor.

Program Accelerator

14 module cu uneltele de bază ale sistemului semințelor, pe care le poți parcurge în ritmul propriu.

Cursuri Aprofundate

Periodic studiem și traducem cursuri aprofundate din scrierile străvechi, predate de Geshe Michael Roach & Worldview Org.

Ateliere Wisdom Groups

La fiecare întâlnire de comunitate ai ocazia să studiezi aspecte teoretice și să implementezi uneltele în practica ta.

Practică Meditativă

Săptămânal practicăm online meditații aferente uneltelor sistemului semințelor

Comunitate Online

24/7 suntem activi în cadrul forumului online și al grupului privat de discuții al comunității.

Buddy-System

Fiecare membru este încurajat să țină legătura cu colegi din academie pentru susținere si responsabilizare în practică.

Acces la mentori

Primești feedback personalizat din partea îndrumătorilor cu experiență în studiul și practica sistemului semințelor

Logică Aplicată

În cadrul întâlnirilor săptămânale ai parte de dezbatere, ca practică pentru dobândirea gândirii clare(critice).

Programul Accelerator

Conține 14 Module (accesibile imediat on-line) ce te vor ajuta să înțelegi și să implementezi uneltele sistemului semințelor în munca ta. Programul poate fi parcurs oricând în ritmul tău, iar în cadrul întâlnirilor live poți primi feedback despre practica ta.

M1: Fundația Sistemului Semințelor

Stabilim baza acestui sistem, principiul cel mai important pentru a înțelege cum funcționează cu adevărat semințele și a nu mai da cu zarul în tot ceea ce faci.

M2: Cei 4 Pași

Una din cele mai puternice unelte din Sistemul Semințelor, ce te ajută să concepi planul oricărui obiectiv ți-l propui.

M3: Acceleratorii tiparelor mentale

Există o serie de acceleratori specifici ai tiparelor mentale, pe care dacă-i implementezi în planul tău, vor face ca rezultatele să apară mai rapid și de multe ori, peste așteptări.

M4: Cum sunt proiectate tiparele mentale

Înveți despre tipuri diferite de tipare mentale și cum își aduc contribuția în creearea realității tale. Afli despre cum să-ți alegi partenerii pentru o colaborare de succes pe termen lung.

M5: Cele 10 Precepte

În acest modul discutăm despre cele mai importante 10 tipare mentale și cum ne afectează ele rezultatele în tot ce facem.

M6: Carnețelul

Managementul semințelor mentale pentru succes. Rutina zilnică pentru a produce schimbarea tiparelor mentale.

M7: Eliminarea tiparelor negative

Înveți despre cele 4 puteri pentru eliminarea semințelor negative din subconștient, o unealtă foarte puternică alături de cei 4 pași pentru îndeplinirea obiectivelor.

M8: Management Karmic

Afli cum poți gestiona partenerii unei afaceri: clienți, furnizori, colegi și restul lumii astfel încât să ajungi să ai un business de succes în mod automat.

M9: Deciziile Capcană

Înveți cum să eviți alegerile capcană și cum să ai parte de situații în care nu va mai trebui să iei nicio decizie incompletă în munca ta.

M10: Careul 4×4

Afli despre cele 4 Legi ale modului de funcționare al tiparelor mentale și despre cele 4 Flori, modul cum aceste tipare se deschid. Împreună cu cei 4 Pași și cele 4 Puteri, constituie uneltele de grădinărit mental orice tipar mental vrei să schimbi.

M11: Talent, Pasiune, Vocație

Învață secretul descoperirii pasiunii adevărate și cum îi poți ajuta și pe alții să-și atingă acest țel. Trăiește-ți viața cu sens și îndeplinește-ți vocația în așa fel încât poți aduce succes și fericire celor din jur.

M12: Resurse Nelimitate

Depășirea idei resurselor limitate; Înveți cum să acționezi fără a mai duce niciodată grija resurselor în munca și în firma ta.

M13: Mecanica Relațiilor

În acest modul înveți să aplici unetele sistemului pentru a avea parte de relații perfecte atât pe plan personal cât și profesional.

M14: Leadership

Afli despre cele mai importante 3 tipare mentale care te ajută să-i conduci pe cei din jurul tău (echipa, familia, cercul extins), către un loc mai bun.

Când înțelegem cum funcționează lucrurile cu adevărat, putem crea 100% rezultatele pe care ni le dorim!

Orice vis măreț e realizabil

Dacă vrei să înțelegi de ce lucrurile funcționează doar uneori și alteori nu, cum poți reînnoi succesul afacerii tale sau să-ți realizezi scopurile personale și cele profesionale, Wisdom Academy îți oferă metoda care funcționează de fiecare dată.

Alătură-te Wisdom Academy

Alege-ți abonamentul potrivit ție!

Standard Lunar

29 /lună

29 € în fiecare lună


☑️Cursuri Tematice
☑️Cursuri Aprofundate
☑️Ateliere Săptămânale
☑️Meditații Săptămânale
☑️Comunitate Online
☑️Buddy-System
☑️Reduceri la cursurile DCI Intensive


Standard Anual

25 /lună

299 € în fiecare an


☑️Cursuri Tematice
☑️Cursuri Aprofundate
☑️Ateliere Săptămânale
☑️Meditații Săptămânale
☑️Comunitate Online
☑️Buddy-System
☑️Reduceri la cursurile DCI Intensive


Premium lunar

125 /luna

125 € în fiecare lună


☑️Cursuri Tematice
☑️Cursuri Aprofundate
☑️Ateliere Săptămânale
☑️Meditații Săptămânale
☑️Comunitate Online
☑️Buddy-System
☑️Reduceri la cursurile DCI Intensive
☑️Consiliere 1-1 lunară
☑️Program personalizat de studiu


Asigură-te că Wisdom Academy
este potrivită pentru tine!

Încă nu ești sigur/ă ca această comunitate este ce ai nevoie momentan?
Găsește-ți răspunsurile aici.

Ce este Wisdom Academy?

În interiorul platformei Wisdom Academy vei găsi cursuri îndrumare despre cum să aplici sistemul semințelor pentru a putea perpetua cauzele evoluției tale. Există un program accelerator în 14 module care te ajută să implementezi pas cu pas uneltele de bază ale acestui sistem. Tot în platformă există multe resurse, inclusiv comunitatea online, de care poți beneficia. Iar în cadrul întâlnirilor LIVE săptămânale vei primi feedback și îndrumare pentru a depăși orice obstacole apar în calea ta. Tot ce ai nevoie este să fii determinat/ă, să aplici cu entuziasm uneltele sistemului, să te dedici către îndeplinirea celui mai important obiectiv al tău, iar de restul ne ocupăm noi.

Ce acoperă programul Accelerator?

Pe termen lung, programul Accelerator în 14 module din cadrul Wisdom Academy urmărește 5 etape de implementare a sistemului semințelor în viața ta. Sunt 5 etape majore sau faze prin care o persoană trece atunci când începe aplicarea acestui sistem. Cele 5 etape sunt într-o ordine logică, dar aplicarea lor nu neapărat cronologică. Ele se aplică prin iterație, în sensul că vom resimți mereu dorința de a le rafina, după ce ne-am obișnuit cu lucrul în acest sistem.

1) Seed System Onboarding

(Etapa de înțelegere a concepției corecte – intelepciune / claritate)

Se stabilește concepția corectă de unde vin cu adevarat rezultatele, potențialul ascuns lucrurilor și semințele care generează acest potențial.
Te ajută să îți schimbi felul cum abordezi orice plan de atins sau provocare care apare în calea ta fără concepție corectă, nu poți aplica pașii sistemului, de a perpetua semințele necesare obiectivului tău

2) Objective Design

(Etapa de design a obiectivului)

Lucrăm pe cei 4 pași pentru perpetuarea tiparelor care vor aduce rezultatele dorite. Te ajută să potențezi orice metodă / sistem convențional pe care deja îl folosești în munca ta. Practic, metodele convenționale funcționează pe baza percepțiilor create de tiparele mentale pe care le perpetuezi prin cei 4 pași dobândești obiceiul de a aborda orice obiectiv și prin sistemul semințelor, astfel că rezultatul să fie sigur (nu doar uneori).

3) Obstacles Remover

(Etapa de grădinărit buruieni)

Evident, ca sunt și buruieni în calea oricărui obiectiv, aici le identificăm și le curățăm eliminarea semințelor negative duce la eliminarea fricilor și a oricăror eșecuri majore. Totusi, mici dezastre vor apărea, dar fiind mici, treci ușor peste ele odată eliminate semințe negative majore, vei dobândi multă liniște și încredere că ești pe drumul cel bun către obiectiv.

4) Fine Tunning – Refining

(Etapa de mentenanță și revizuire a unui stil de viață etic)

Aici ajustăm mai cu finețe procesul de perpetuare a tiparelor sub formă de obicei practica meditativă (foarte importantă) fără practică meditativă, cu greu rodesc semințele bune. Deasemenea, practica meditativă te ajută și în a te reține mai ușor ( a pune frână) din perpetuarea unor tipare sau tendințe negative nefolositoare.

5) Pay it Forward

(Etapa de asigurare a succesului pe termen lung și foarte lung)

Stabilești cum poți transforma afacerea sau cariera ta într-un vehicul de perpetuat semințe bune, pentru cei care au nevoie: aloci sistematic resurse pentru creșterea altor afaceri. Ai ocazia să inspiri pe cei din jur prin propriul tău exemplu, iar unde este cazul, chiar poți îndruma pe cei care vor să aplice și ei. Este un pas important pentru a te pune pe o traiectorie de creștere continuă pe termen lung.

Este Wisdom Academy potrivită pentru mine?

În ultimii 10 ani au luat parte la cursurile sistemului semințelor sute de participanți dintr-o sferă variată de interese. Dacă ești în punctul în care cauți cu adevărat un sistem care să funcționeze pentru obiectivele tale de creștere profesională dar și personală, atunci Wisdom Academy poate fi resursa potrivită pentru tine. Mai precis, dacă ești:

✅ Ești antreprenor și vrei să-ți conduci afacerea cu succes

✅ Ești manager / team leader și vrei să dobândești un stil de leadership ce-i ajută pe cei din jur să crească

✅ Ești profesionist într-un domeniu sau freelancer și vrei să devii performant în carieră

✅ Te-ai săturat să dai cu zarul când vine vorba de strategie de creștere pe termen lung și vrei să elimini stresul cashflow-ului din afacerea ta

✅ Vrei să transformi munca pe care o faci în vocația care-ți pune în valoare talentele naturale.

Wisdom Academy NU VA funcționa dacă…

🚫 Nu vrei să-ți asumi 100% responsabilitatea evoluției tale

🚫 Încă mai crezi că îți este predestinată viața pe care o ai și că indiferent ce ai face, nimic nu se va schimba

🚫 Încă mai crezi că sistemul economico-politic din România (sau țara în care trăiești) îți pune bețe în roate

🚫 Cauți pilula magică care-ți va rezolva toate problemele, fără a fi dispus/ă să depui munca necesară schimbării, fără a construi o fundație solidă în modul corect și etic.

🚫 Doar cauți un loc unde să-ți petreci timpul și mai mult să consumi conținut, decât să implementezi și să reflectezi asupra ceea ce ai studiat.

🚫 Nu ești dispus să acorzi un minim de 2 ore pe săptămână pentru a participa la întâlniri și a aplica uneltele studiate

🚫 Crezi că numai de unul singur poți evolua, fără ajutorul unei comunități care să te susțină

Wisdom Academy VA funcționa pentru tine dacă…

Ești pregătit/ă să lucrezi pentru a construi o bază solidă, să primești și să răspunzi la feedback constructiv și să aplici în mod corect planul celor 4 pași pentru perpetuarea tiparelor pozitive în viața ta. Dacă începi cu cel mai important obiectiv al tău (din cele 5) și pui efort minim 3-6 luni de zile, vei vedea primele rezultate și te vor încuraja să continui practica.

Ai nevoie de semințe (*tipare mentale) pentru ca orice să funcționeze și pentru orice obiectiv îți dorești realizat în viața și munca ta. Cu alte cuvinte, programul și comunitatea Wisdom Academy va funcționa pe măsură ce-ți atingi obiectivele stabilite prin sistemul semințelor.

Când au loc întâlnirile săptămânale?

Întâlnirile săptămânale de studiu si atelier au loc pe zoom în fiecare marți de la ora 19:00 – 20:30-45 (ora României), iar sesiunile de practică meditativă, în fiecare vineri dimineața, între 7:00 – 7:30. Și da, suntem oameni, deci te poți aștepta să avem liber de sărbători sau dacă sunt situații speciale.

Ce se întâmplă dacă ratez o întâlnire?

În principiu, încurajăm prezența la întâlniri, în detrimentul înregistrărilor. Pentru întâlnirile de marți vor fi postate înregistrările, iar pentru sesiunile de practică meditativă se recomandă prezența.

Cât durează programul comunității?

Programul Accelerator are 14 module, parcurgerea se face în ritmul propriu de studiu și lucru alături de un buddy (coleg mai vechi din comunitate). Poate lua între 6 – 12 luni cu tot cu practica aferentă fiecărui modul.

În cadrul întâlnirilor săptămânale vom avea noțiuni teoretice și din alte cursuri din seria DCI sau din cele aprofundate. La o perioadă de timp le vom relua. Iar cursurile de studiu aprofundat al surselor străvechi ce stau la baza sistemului semințelor au loc pe tot parcursul anului.

Ar fi indicat să mă aștept și la costuri adiționale?

Am făcut tot posibilul să reducem la maxim prețul abonamentelor astfel încât să ai o resursă relevantă, adaptată la nevoile tale. Pentru cursurile intensive în format fizic sau LIVE pe care le organizăm cu invitați din afară, vor exista costuri adiționale. Iar membrii Wisdom Academy vor beneficia de reduceri. Deasemenea, cursurile aprofundate sunt disponibile gratuit și sunt traduse în limba română, vei fi totuși încurajat să faci o donație la finalul fiecărui curs.

Cât durează abonamentul în cadrul academiei?

Abonamentul este lunar și durează atâta timp cât vrei tu. Cu toate astea, deoarece programul accelerator este construit pe parcursul unui an întreg, iar schimbările notabile necesită formarea unei discipline în practica sistemului semințelor, recomandăm fiecărui membru care dorește să beneficieze la maxim de pe urma Wisdom Academy să-și ia un angajament de un an alături de noi.

Dacă nu-mi place Wisdom Academy?

Dacă nu ești mulțumit/ă cu ce găsești în cadrul Wisdom Academy, o vom rezolva. Trimite-te un mail la în intervalul de 30 zile de la data începerii abonamentului și vei primi integral contravaloarea lui.

Care este angajamentul financiar ca membru în Wisdom Academy?

Avem 2 tipuri de abonament: Standard (29 € / lună) și Premium (125 €/ lună). Dacă optezi pentru plata anuală beneficiezi de 15% reducere pentru Standard Anual, respectiv 14% pentru Premium Anual.