Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Din poveștile șlefuitorilor: Diana Trascu

În seria de articole “Poveștile șlefuitorilor” aflăm despre poveștile personale și drumul fiecăruia din oamenii care au început să aplice sistemul semințelor în viața și în munca sau afacerea lor.

Azi ne împărtășește Diana Trascu despre călătoria ei:

1. Ce provocare ai avut cu afacerea ta sau în viața personală?

Lucrez în zona de marketing & project management de peste 18 ani și deși mi-am ales un domeniu de activitate creativ, care îmi place, mă reprezintă, mă definește, nu reușeam să mă bucur cu adevărat de viața mea. În decursul anilor am făcut mult voluntariat, am lucrat în domenii diferite – marketing, vânzări, ONG / business-uri sociale, dezvoltare de programe și proiecte, business development.

Am realizat că ceea ce îmi aduce cea mai mare fericire este atunci când mă implic în proiecte în care pot aduce mai multă contribuție, sens și bucurie în viața oamenilor.  După 30 de ani abia am început să investesc timp în direcția dezvoltării personale, să călătoresc mai mult. 7 ani de zile m-am implicat chiar part time în dezvoltarea unei comunități de călători, tatonând idea de business propriu în paralel cu jobul.

Provocarea cea mai mare a apărut o dată cu venirea pandemiei, când comunitatea de călători s-a “risipit”. Eu eram în concediu de creștere copil și nu-mi doream să revin la jobul anterior după finalizarea acestuia. Neavând familia alături în București, știam că va fi o provocare să revin la un job 9-18 de birou, iar a avea o bonă nu era o soluție pentru mine, că nu mi-o permiteam. Și mă întrebam: ce e de făcut acum? 

Îmi doream mai multă bucurie și împlinire în activitatea mea, să știu că prin ceea ce fac aduc un impact real în viața altor oameni, că pot contribui la o mai bună stare de bine, la împlinirea lor, la dezvoltarea lor, la fericirea lor. Voiam ca prin tot ceea ce am învățat în decursul anilor trecuți să pot da mai departe, să mă implic în proiecte aliniate cu valorile mele personale, cu pasiunile mele, să pot oferi mai multă contribuție, sens și bucurie în viața oamenilor. 

În același timp îmi doream să fiu bine financiar vorbind, să mă bucur de familie, de prieteni, să pot călători, să pot oferi familiei mele o viață confortabilă, să am un echilibru în viața mea. La lucrurile acestea încă mai lucrez. 

2. Care sunt 2-3 frustrări/probleme legate de această provocare?

Mulți ani am visat la cariera perfectă, crezând inițial că libertatea financiară poate veni la pachet cu multe studii și o funcție importantă. Apoi mi-am dorit businessul propriu dar multă vreme mi-a fost frică de “nesiguranță”. Nevoia de predictibilitate și siguranță m-a blocat multă vreme.

Eram obișnuită să fiu workoholică, nu aveam viață personală. Vreo 9 ani de zile (până la 30 ani), nu am avut vacanțe mai lungi de 4 zile de 2-3 ori pe an, în afara sărbătorilor. Și alea erau maxim weekenduri prelungite. Sacrificam foarte mult timp din viața personală pentru o carieră unde deși munceam enorm, partea financiară nu justifica cu adevărat toate eforturile mele, nu la nivelul la care aspiram. 

În toate joburile pe care le-am avut, deși existau părți frumoase, aveam parte și de lucruri cu care nu rezonam. Deși aveam rezultate bune în ceea ce făceam, la un moment dat am început să văd doar ceea ce nu era bun, nu mai vedeam atât de mult finalitatea acțiunilor mele. 

Mă vedeam ca pe o simplă resursă umană care contribuie la profitul unui angajator, ca un șoricel într-o rotiță care nu se poate opri din alergat, nu se poate odihni, nu se poate bucura de viață. Nu mai vedeam impactul real al acțiunilor mele. Nu vedeam sensul muncii mele și beneficiile pozițiilor pentru care muncisem ani de zile. Nu știu dacă era burnout sau pur și simplu obosisem și aveam nevoie de altceva.

În momentul în care a devenit mamă grijile s-au amplificat. 

Frica de a nu face față provocărilor la fel.

Aveam nevoie să găsesc soluții rapid pentru a reveni la normal și a mă asigura că o să mă descurc.

3. Cum ți-au impactat afacerea și viața personală

La nivel personal, din cauză că munceam foarte mult, fiecare relație a mea a avut de suferit în trecut. Focus-ul meu pe carieră mi-a afectat relațiile personale pentru că normal – energia mea era în altă direcție.

Cred că nimic nu mă durea mai tare decât faptul că anii treceau iar eu simțeam că stau pe loc. Că nici o realizare nu e suficientă. Că nu reușesc să îmi găsesc locul și misiunea în această viață. Că nu pot crea nimic care să aibă un impact suficient de mare încât să conteze. Să știu că trăiesc o viață cu sens, care să îmi aducă în paralel și împlinire, bucurie, echilibru, familie.

Lucrând nonstop, am neglijat nu doar relațiile cu ceilalți ci și pe mine. Asta mi-a afectat sănătatea, am început să am tot felul de probleme medicale, să acumulez kilograme în plus. Mai mult decât atât, mi s-a spus că nu voi putea avea copii și cumva am și crezut lucrul acesta o perioadă lungă. Din fericire am plantat semințe bune, care mi l-au adus pe băiețelul meu Cezar, când aveam 35 de ani. Energia mea s-a regenerat iar eu m-am “reinventat” în persoana care sunt azi.

4. Când ai auzit de Sistemul Semințelor?

Prima oară am auzit de sistemul semințelor prin 2014 la un seminar live Atrage Abundența în Viața ta al lui Florin Pasat, organizat în București.

Apoi în 2017 am ajuns – nu mai știu cum – pe grupul Diamond System București.

Am luat cărțile – Șlefuitorul de Diamante, Karma Iubirii și Management Karmic.

Îmi aduc aminte că mi s-a părut grea la început cartea Șlefuitorul de Diamante, dar nu m-am lăsat până nu am terminat-o, iar la final mi s-a părut chiar super logică și simplă.

Practic am simțit că am descoperit un sistem atât de simplu și logic, pe care îl practicam intuitiv în unele aspecte iar acum în final avea o structură – o listă clară de WHAT TO DO.

M-am înscris la prima provocare Liber la Datorii din curiozitate și mi-a plăcut mult.

La un moment dat am ajuns pe un grup de Whatsapp de Meditația Cafelei.

Încet încet practica meditației cafelei s-a prins de mine în sensul că am început sa o fac mult mai des și chiar să vorbesc și cu alte persoane despre asta și să aduc și alți oameni în grup.

Am participat la trei cursuri DCI online în perioada pandemiei.

Iar anul acesta m-am alăturat în Clubul șlefuitorilor pentru a eficientiza plantarea conștientă de semințe. 

5. Care sunt 2-3 lucruri pe care le-ai făcut cu sistemul semințelor pentru a rezolva acea provocare?

În momentul în care am descoperit sistemul semințelor multe lucruri pe care le făceam deja au început să capete mult mai mult sens. Am conștientizat impactul semințelor pozitive plantate inconștient în trecutul meu și modul în care ele au rodit în viața mea. Și am realizat puterea plantării conștiente de noi semințe.

Prin urmare:

 • m-am orientat să mă implic în activități care indiferent că erau sau nu erau plătite, aveau un scop mult mai mare și mai important decât latura financiară, implicit ofereau susținere, sprijin, mai multă bucurie și speranță pentru alte persoane;
 • pornind de la ideea că suntem media oamenilor cu care ne înconjurăm – am căutat să petrec cât mai mult timp cu persoane pasionate de dezvoltare personală, din acest domeniu sau adiacente – pentru a-mi crește nivelul de cunoaștere, de deschidere și de înțelegere;
 • am dat mai departe din cunoștințele mele și am susținut pe oricine am putut, așa cum am știut mai bine;
 • mi-am folosit abilitățile de networking la maxim pentru a fi contribuție, pentru a aduce oameni împreună, pentru a oferi susținere acolo unde s-a putut;
 • mă implic în activități de voluntariat atunci când am ocazia și donez recurent și constant către diferite cauze sau persoane;
 • am vorbit despre sistemul semințelor mai departe ori de câte ori am avut ocazia, îndrumând oamenii să se alăture în comunitate și să-l studieze.

O dată cu concediul de creștere copil am început să mă implic din nou în zona de ONG (făcusem o pauză de ceva vreme). Când a venit pandemia am început să mă implic în proiectele din comunitatea Fă Bine!, din dorința de a susține cât mai multe ONG-uri din comunitate să aibă acces mai ușor la resurse și să beneficieze de susținere și mentorat.

La un moment dat am făcut un curs de consilier dezvoltare personală și de coaching, apoi ușor ușor am și început să fac coaching și mentorat pe zona de marketing, pentru antreprenori, ONG-uri și companii din zona mea de interes. Mi-am dat seama că îmi face plăcere să dau mai departe din tot ceea ce știu și am acumulat în decursul anilor.

Am împărtășit din cunoștințele mele pe partea de Marketing ori de câte ori am avut ocazia, am susținut alte mămici antreprenoare și m-am implicat în diferite comunități unde am împărtășit mai departe din cunoștințele mele. 

6. Ce rezultate ai avut și cum te fac ele să te simți acum?

Mi-am făcut curaj și am înființat businessul propriu, o agenție de marketing online. Mă bucur de faptul că prin ceea ce fac am posibilitatea de a mă implica doar în proiecte în care cred și de a lucra cu antreprenori și companii cu misiuni frumoase și valori aliniate cu sufletul meu. Semințele plantate în trecut m-au ajutat ca nicio clipă să nu duc lipsă de solicitări sau clienți. Astfel am avut șansa să aleg proiecte în funcție de tipul de activitate, de oamenii frumoși cu care lucrez, de valorile comune împărtășite.

Persoanele minunate cu care lucrez – sunt de fapt cele care fac adevărata magie și crează impact prin activitățile lor în zona de dezvoltare personală, profesională sau organizațională,  educație, sănătate și stare de bine. Eu doar susțin cu idei, creativitate, strategie de marketing și suport în implementare pentru a crea impact multiplicat. Mă bucur de fiecare realizare a lor și dau tot ce îmi să în puteri să pot să fiu contribuție în misiunea lor mare.

Sunt și mentor într-o comunitate de marketeri și am un program mai mereu full. În paralel lucrez la a scala tot ceea ce fac, pentru a crea și mai multă contribuție pentru alte persoane care au nevoie. 

Mai am de lucru cu semințele pe plan personal, unde tot ce îmi doresc este echilibru, bucurie și ușurință pentru a le duce pe toate.

7. În general, ce acțiuni sunt necesare pentru a reuși în viață?

Asociez succesul/reușita cu acea imagine a icebergului pe care o știe multă lume… Imaginea în care vezi vărful iceberg-ului și te gândești “Ce noroc a avut cel care a ajuns acolo”… Când de fapt sub el se află un munte întreg de efort îngropat în adâncuri. 

Cred că prea multă lume se conformează în a face lucruri care nu le aduc cu adevărat fericire și împlinire. Căutarea este chinuitoare, drumul este chinuitor, de aceea multă lume renunță pe parcurs.

Dacă simți că nu ești OK în ceea ce faci, este OK să cauți în continuare până când afli răspunsul la ceea ce te împlinește cu adevărat. Și să nu te oprești până când nu îl afli.

De ce ai nevoie pentru asta? 

 • Ambiție, perseverență și mentalitate de “Never quit” / de a continua să lupți pentru visul tău, oricare ar fi acela.
 • Să cauți mereu medii de creștere, locuri în care să îți poți hrăni mintea și energia pentru a face pași înainte
 • Ești media oamenilor cu care te înconjori – deci ai nevoie de oameni care să te inspire alături, mentori, persoane aliniate cu valorile și visurile tale
 • Ai nevoie de pasiune pentru ceea e faci – indiferent ce cale alegi; 
 • Nu e nevoie să te chinui, să fii tu acel SuperHero care schimbă lumea, dar cu siguranță poți fi contribuție prin ceea ce știi tu cel mai bine să faci. Important este să descoperi ce-ți aduce cu adevărat bucurie în tot ceea ce faci.

Dar cel mai important: Cred cu tărie că poți obține în viață tot ceea ce îți dorești ajutând alte persoane să obțină ceea ce își doresc – exact așa cum spune și sistemul semințelor și diverși mari autori din zona dezvoltării personale.

8. Cu ce te ocupi în prezent – descrie pe scurt produsele/serviciile tale

Ofer servicii de consultanță și mentorat în marketing online, cu accent pe:

 • strategii de branding și comunicare, personal branding, social media marketing;
 • copywriting și suport implementare în proiecte de lansări pentru produse digitale și cursuri online. 
 • coaching de carieră și business – pentru mame care vor reorientare profesională și vor să aprofundeze magia marketingului digital.

9. Unde te pot găsi oamenii (site, email, profil de FB)

www.digitalmama.ro

https://www.facebook.com/digitalmama.ro

https://www.linkedin.com/in/dianatrascu/

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!