Revin cu câteva vești bune din Sedona…tot despre subiectul pe care-l studiem acum: ”Cum să te eliberezi de obiceiuri adictive folosind sistemul tiparelor mentale”
Studiul procesului mental prin care se formează o adicție, poate fi uneori depresiv, mai ales dacă ai și prieteni/rude care suferă momentan de o astfel de adicție. Și mai ales dacă citești si sursele textelor pe care se bazează acest studiu, ai putea să crezi că totul se reduce la suferință, dar nu e chiar așa…
În cazul DCI 6, vorbim despre procesul cum se formează o adicție pentru a putea pune stop obiceiurilor neproductive din munca și viața ta, iar apoi, pentru a putea hrăni obiceiurile bune care te ajută să-ți crești afacerea. Orice obicei se fomează după acest model, și apoi se poate dezactiva tot folosind acest model. Așadar, cum ar fi să vedem acest proces mental, ca un proces de hrănire a obiceiurilor pozitive, și apoi de dezactivare a celor neproductive.
Dacă te-ai gândi la munca ta ca la un sistem care funcționează precum un ceas elvețian, crezi că vine de la sine acest lucru? Nu. Acest lucru vine de pe urma unor obiceiuri sănătoase, care dacă sunt hrănite constant, îți fac munca eficientă și plăcută în același timp.
Ce este foarte bine de știut la tot sistemul Diamond Cutter este că se bazează pe surse autentice, care au fost transmise și testate de mii de ani. Simplul motiv pentru care aceste texte încă sunt studiate și în ziua de azi, este că cei care le-au aplicat și-au atins obiectivele și tocmai pentru acest motiv le-au transmis mai departe.
Când vine vorba de stoparea unui obicei adictiv prin metode mai recente, există niște decizii capcană.
Practic sunt 2 soluții:
- fie moderare sau abstinență totală
- fie renunțare la obicei și plictiseală (pentru că nu mai ai parte de ce-ți aducea acel obicei)
Acum dacă ar fi să luăm adicția pentru băutură. Să zicem că am niște prieteni cu care ies mereu în oraș seara după muncă, și pentru a ne relaxa și a socializa ne apucăm și bem 2-3 sticle de bere fiecare.
Dar se mai întâmplă în unele seri să ieșim într-un local unde nu se servește alcool. Ce gândim atunci?
”Vai ce loc plictisitor. Oamenii ăștia nu știu și ei să se distreze. Nici măcar o bere, sau un cocktail nu poți servi aici…”
Dintr-o dorință pentru ceva ajungi să generezi aversiune, iar aversiunea generează în continuare neînțelegerea sursei bucuriei. Acesta este cercul vicios al adicțiilor.
Și uite așa ajungi la concluzia că alcoolul este cauză pentru socializare și relaxare. Dacă nu-l mai consumi, te plictisești când ieși în oraș. Iar dacă un local nu servește alcool, nu merită să ajungi acolo.
În metodele convenționale de tratament al adicțiilor se crede că odată ce ai fost într-o adicție mai mult timp, tu de fapt nu vei fi niciodată eliberat de acea adicție. O poți gestiona la un nivel acceptabil de societate, dar apoi dacă intrii din nou în contact cu acea substanță/obicei, poți oricând reveni la adicție în forma inițială.
Vestea bună e că nu e nevoie să rămâi mereu în acest ciclu!
Prin simplul fapt că există o metodă concretă de a întrerupe mama tuturor adicțiilor (adicția filosofică), din care răsar și celelalte adicții (fizică și emoțională), te poți elibera complet de aceste obiceiuri.
A 2-a veste bună este că rămâi și cu beneficiul pe care acel obicei adictiv ți-l aducea!
Înțelegând sistemul tiparelor mentale, înțelegi cum să plantezi tipare mentale care făceau ca rezultatul să vină prin intermediul obiceiului adictiv care era de fapt un poștaș. Plantând semințe mentale similare cu ce ai tu nevoie, e posibil la un moment dat ca poșașul (sau chiar mai mulți) să se schimbe, sau chiar să apară alții noi.
Și uite așa se renunță la poștașul (obiceiul nesănătos), care le început îl vedeai drept singura sursă pentru ce-ți doreai.
Deci în sistemul DCI este posibil să te eliberezi de adicție și în același timp să rămâi și cu bucuria pe care acea adicție ți-o aducea.
Nu-i așa că-i fain?
Am zis mai multe despre mama tuturor adicțiilor în materialul video de mai jos!
https://www.youtube.com/watch?v=RncRKhcgo1s