Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

(Live din Sedona): ”Cum ai fi tu, fără adicția ta preferată?”

Revin cu noi vești din Sedona, de la finalul ultimei sesiuni academice. (DCI Nivelul 6)

Ca de obicei Geshe Michael a ținut o sesiune live pe facebook în care a sumarizat tot ce s-a întâmplat în ultimele 15 zile.

V-am mai povestit pe la evenimentele noastre, că pentru a deveni trainer în acest sistem nu este suficient doar să citești o carte. E nevoie să te cufunzi în sursele acestor învățături și să le înțelegi în cele mai mici detalii pentru ca apoi să ai toate uneltele necesare pentru a fi în folosul studenților tăi. Este o vorbă bună în acest sens… ”Niciodată să nu mergi la magazinul care se promovează 12 lei orice produs, doar cu 12 lei în buzunar :)”. Ia-ți 100 lei că nu se știe niciodată ce altceva vei mai avea nevoie…

Așadar iată câteva idei pe care le vei lua din acest live:

 • Pentru mișcarea DCI în lumea întreagă, în acest an s-au depășit mai multe recorduri internaționale. Din ce în ce mai mulți oameni din întreaga lume sunt interesați să aplice Șlefuitorul în afacerile și în viețile lor. Punctul culminant a fost evenimentul din Tapiei cu 3000 de participanți.
 • Colegiul din Sedona este pasul următor pentru a răspândi mai departe aceste învățături, echipa DCI nu reușește să mai onoreze invitațiile din toată lumea. Programul de antrenament al viitorilor profesori este din ce în ce mai greu de parcurs, dar nu imposibil.
 • Motivul pentru care DCI poate oferi trainiguri relevante oamenilor din toată lumea este pentru că se bazează pe surse autentice provenite din învățăturile străvechi. Toate cursurile DCI includ parte din cele 5 obiective majore pe care fiecare dintre noi le avem (succes financiar, relații frumoase, sănătate fizică, sănătate mentală și nu în ultimul rând, să dezvolte capacitatea de a fi lideri adevărați.).
 • Scopul DCI nu este de a converti pe nimeni la vreo nouă religie. A ajuns în toată lumea, la musulmani, la catolici, la creștini, … indiferent de tradiția din care faci parte, aceste idei se aplică fără nicio problemă. Dacă lumea înțelege principiile de bază, pot ajunge să înțeleagă realitatea în sensul corect și să aplice oriunde se află.
 • Vei avea succes ajuntând pe altcineva să aibă succes, nu prin a fi în competiție cu altcineva. Sistemul se va schimba pe viitor de la competiție la generozitate. Lumea nu este precum o pizza pe care se luptă toți pentru bucățile mai mari. Intregând noua filosofie în munca ta, pizza economică în care te afli, se va extinde.
 • Înainte să urci pe scenă, oprește-te și rămâi puțin pe loc și gândește-te ”Ce-i va ajuta cu adevărat pe acești oameni? Ce au ei cu adevărat nevoie”. Pentru orice vorbitor în public, există o tendință de a părea bun în ochii celorlalți, de a fi aplaudat. Dar ce este mai important pentru un profestor, este să vorbească despre ce au cu adevărat nevoie oamenii.
 • Cum a apărut nivelul 6 DCI? Fie că recunoaștem sau nu, noi cu toții avem un fel de adicție, sau mai multe. Fie că e fizică, emoțională sau filosofică, nivelul 6 ne ajută să devenim 100% onești cu noi înșine și să facem ceva în privința asta. ”căpitanul care a scufundat vasul, este cel mai potrivit să te învețe despre cum să-l conduci” – Benjamin Franklin.
 • Dacă-ți confrunți propriile adicții, atunci ai putera de a învăța și pe alții cum să scape de ele. Scopul este să ajungem să le recunoaștem în primul rând, iar apoi să vrem să le stopăm, deoarece există o întragă nouă lume ce te așteaptă după ce pui stop adicțiilor.
 • Am încercat să renunțăm de multe ori la obiceiurile noastre neproductive, fără succes. Dar până acum nu am încerct să scăpăm de ele folosind acest sistem bazat înțelegerea vacuității, care a funcțiat de mii de ani. Cel puțin, gândul că poți scăpa de durerea asociată fiecărui obicei negativ, această viziune despre cum poți fi fără acest obicei, este suficientă pentru început. Doar că mulți avem o problemă în a ne imagina perfect fericiți și mulțumiți. Și poate că acest sistem chiar ar putea funcționa și pentru tine… asta e întrebarea pe care să ți-o adresezi !
 • Vindecarea de adicție, depinde foarte mult de identificarea corectă a ei. Mulți când aud cuvântul adicție se gândesc la cele fizice (alcool, țigări, internet, sex, dulciuri), astea sunt cele mai evidente. Dar apoi există și o listă întreagă de adicții emoționale: adicție de atenție, de putere, de a fi ocupat mereu, de stimă scăzută de sine. Datorită stimei scăzute de sine, de multe ori ne este greu să facem și pasul #4 (meditația cafelei). Iar ultima din ele….
 • Dacă te-ai născut în această lume, este pentru că ai o adicție. Conform învățăturilor străvechi toți cei din această lume au adicția filosofică, mama tuturor adicțiilor. Este tendința înnăscută de a înțelege greșit lumea din care faci parte, de a vedea ”pixul ca venind dinspre el spre tine”. De multe ori chiar și pe partenerul tău de viață îl înțelegi greșit, crezi că vine dinspre el.
 • Exemplu: dacă ai o adicție de alcool, ai convingerea că în interiorul băuturii există o chimicală care îți produce relaxare. Asta este cea mai periculoasă adicție. Dacă ar exista cu adevărat ceva în interiorul băuturii care te relaxează, ar însemna ca de fiecare dată când bei să te simți relaxat. Dar dacă ai semințele specifice pentru relaxare, ai putea obține același efect chiar și consumând apă.
 • În tot sistemul DCI noi învățăm un nou mod de a gândi, care deși pare simplu la prima vedere, el contravine acestui obicei înnăscut de a vedea lucrurile ca venind dinspre ele. Și acest lucru este extrem, extrem de greu de scos din instinct. Este posibil ca cineva să înțeleagă demonstrația pixului dar in același timp să mențină această concepție greșită despre realitate.
 • Ciudat de interesant !! – dintre toate organizațiile mondiale, ONG-urile sunt printre singurele care nu gândesc că ar trebui să ajute alte organizații pentru a avea succes.
 • Alt fapt interesant: Oamenii din întreaga lume abia așteaptă să le spui soluția pentru a avea mai mult succes, anume, să ajute pe alții să aibe succes!

Te invit să urmărești mai jos înregistrarea de pe finalul sesiunii academice nr 6: ”Cum să te eliberezi de adicții folosind sistemul tiparelor mentale”

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!