Iar vă transmit un nou video din Sedona – AZ, de la sesiunea academica DCI Nivelul 6: ”Cum să reușim să ne eliberăm de adicții folosind sistemul tiparelor mentale.”
Știu că adicțiile nu sunt chiar un subiect ușor de abordat, mai ales în mediul de busines sau la birou. Dar dacă abordăm acest subiect din prisma obiceiurilor nesănătoase, care de multe ori ne trag în jos, putem să apoi să înțelegem cum să stopăm spirala descrescătoare în care aceste obiceiuri ne trag.
Mai mult decât atât, sistemul Diamond Cutter ne oferă, așa cum am înțeles și în trecut, o metodă sigură de a pune stop definitiv acestor obiceiuri, iar apoi de a intra pe spiriala pozitivă, tot prin prisma tiparelor mentale.
Cât sunt aici o să vreau să vorbim și despre ce înseamnă să trăiești fără adicții, dar fără să renunți la plăcerea sau sentimentul pe care ți-l dă acel obicei adictiv. În Sistemul DCI este posibil să renunți la obiceiul adictiv și să ai parte în continuare de acel lucru pe care obiceiul ți-l aducea. Nu este ca și când viața devine plictisitoare dacă ai renunțat la adicții.
Adicțiile în lumea de azi
Pentru un antreprenor implicat 100% în noul său startup început din pasiune, sau pentru un profesionist în domeniul său de activitate (doctor, avocat, inginer, sau poate chiar și un politician), procesul prin care se instalează o adicție poate fi de un real interes.
În mod surprinzător, acei oameni care reușesc să exceleze în careiera lor pot aluneca mult mai ușor într-un obicei adictiv, datorită fix acelorași calități care i-au ajutat să crească. Și de multe ori, chiar munca pe care o au de făcut sau poziția pe care o ocupă îi poate împinge către niște obiceiuri adictive.
Chiar și impulsul de a realiza cât mai multe obiective poate fi o formă de adicție. Presiunea de a performa poate uneori fi intensă, și de multe ori nu au cum să se elibereze de această presiune.
Așa că pe lângă adicția de a munci și a performa cât mai mult, există pericolul adicțiilor de substanțe. Învățând de unde vine cu adevărat relaxarea și bucuria, chiar poți evita distrugerea unei întregi cariere. Practic îți salvezi viața. Și în plus, poți începe să plantezi semințe mentale care te aduc pe spirala crescătoare, astfel încât cariera să ta să progreseze și să devi un exemplu demn de urmat pentru cei din jur.
Aceste obiceiuri adictive pot începe inocent, puțin câte puțin, ca apoi să poată degenera în adicții care te pot controla total și chiar poți pierde multe de pe urma lor.
Chiar și în istorie au existat mulți oameni extrem de talentați, care de pe urma adicțiilor au degenerat, în final și-au pierdut cariera și le-au blocat potențialul de a mai fi în folosul celor din jur. Există multe astfel de exemple triste, artiști precum Elvis Presley, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain, autori precum Stephen King, Ernest Hemingway, Edgar Allen Poe, dar și din cei care au adus multe idei folositoare, precum Sigmund Freud, Carl Sagan, Winston Churchill. Mulți dintre ei au pierdut totul și în final au murit de pe urma adicțiilor lor.
3 tipuri de adicții
După cum v-am posvestit și în video-ul trecut, există 3 tipuri de adicții:
- fizice (substanțe, fumat, internet, jocuri, etc… )
- emoțională (negativism, față de putere, a fi mereu ocupat, sărăcie, stimă scăzută de sine …etc..)
- filosofică (neînțelegeri despre cum funcționează realitatea)
Chiar dacă nu te regăsești în vreuna din primele 2 într-o formă dăunătoare, majoritatea oamenilor au adicția filosofică, care este mama tuturor adicțiilor. Și dacă reușim să înțelegem cum să eliminăm adicția filosofică, restul adicțiilor vor fi eliminate mult mai ușor și permanent, fără nicio șansă de a mai reveni.
Iată în acest video, discutăm despre stadiile prin care evoluează o adicțiie în mintea umană, care sunt rezultatele finale și despre cele 2 opțiuni pe care le avem la dispoziție…
https://youtu.be/V15Mo_0hLms
Voi mai reveni cu povești de la noua sesiune academică din Sedona.
Și promit că vom discuta și despre ce înseamnă spirala ascendentă 😉 !