Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

HLAKSAM NAMDAK – asumarea răspunderii

HLAKSAM NAMDAK – asumarea răspunderii

În Karma Iubirii (Întrebarea 5), Geshe vorbește despre “hlaksam namdak”, un termen tibetan pentru “Asumarea răspunderii”. Înseamnă “asumarea personală a răspunderii”, adică “voi avea eu grijă ca acest lucru să se întâmple, e răspunderea mea personală și mă voi asigura că așa va fi. Mort, copt, fac ce-i de făcut. Nu există scuze 🙂

În Șlefuitor se vorbește despre “mazal”, cuvântul desemnat pentru a încheia un contract verbal – moment după care nu mai poți da înapoi. Ai zis “mazal”, îți respecți partea din înțelegere, chiar dacă n-ai semnat niciun act. “Mazal” e mai presus de orice act.

Unul din “insait”-urile mele de la Sedona a fost legat de acest concept de “hlaksam namdak”. M-a impresionat și am decis să-l aplic personal, la început pentru lucruri mici, “de probă”. De exemplu, să nu fie vase murdare pe masă sau în chiuvetă când merg la somn. D-astea mărunte, înțelegeți voi…

Am constatat apoi un efect absolut neașteptat: am MULT mai multă energie pe tot timpul zilei. De când e răspunderea mea personală, neîmpărțită cu nimeni, de a face anumite lucruri (și fac o paranteză nu mă trage nimeni la răspundere, de altfel nimeni nu știe ce mi-am asumat, poate e chiar bine să fie secret, cine știe?), parcă-mi dă Universul o energie ieșită din comun, neașteptată, voioasă, pentru a face acele lucruri, dar și orice mai fac în timpul zilei. Cred că e un pic din gustul acelui “joyful effort” / efort cu bucurie de care se vorbește în Șlefuitor la începutul capitolului 7.

Cred că hlaksam namdak e o metodă foarte bună, chiar dacă un pic forțată la început, de a ieși din depresie sau din stări negative și a ajunge sus, sus de tot.

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!