Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Impresii de la primul curs SCIM

În săptămâna care a urmat revenirii de la Sedona am avut de rezolvat situațiile care s-au strâns între timp. Am ajuns la zi cu ele, așa că mă pot așeza acum să scriu un rezumat al experienței de acolo.

În primul rând, a fost foarte intens. Programul de cursuri era în fiecare zi de la ora 9.00 la ora 17.30. Eu, Gec și Octavian am ales să vizionăm și trainingul pe care Geshe Michael îl făcea cu traducătorii (are în intenție să traducă cele mai importante scrieri budiste în engleză) de la 7 la 9. Ca urmare, mai puțin în prima zi de curs în care am început la 16.00 și în ultima zi de curs în care am terminat la ora 14.00, celelalte zile au arătat așa: trezit la ora 5.15, la ora 6.15 eram în fața casei unde am fost cazați de unde ne lua cineva cu mașina și ne ducea la sediul colegiului. 7-9 vizionam trainingul lui Geshe (nu aveam voie în camera de lucru, dar sesiunea era filmată și camera video era legată la un televizor aflat într-o sală de vizionare). De la 9 la 17.30 aveam cursuri (incluzând o ora de meditatie și o ora de yoga). 17.30 – 18.00 – socializam cu ceilalți participanți, discuții cu profesorii. La 18.30 ajungeam acasă și până la 21.00-21.30 ne făceam temele pentru a doua zi (asta includea sa răspundem la niște chestionare, să pregătim prezentările pe care urma să le facem în fața colegilor pe anumite subiecte și să medităm pe anumite obiecte). Apoi mai aveam o oră pentru mâncare, răspuns la mail-uri, postări pe FB și alte treburi personale, iar la 22.00-22.30 eram la somn.

Cursul a avut ca obiectiv să ne învețe cum să predăm instrumentele din DCI 1 și să ne arate sursele (scrierile din care vin aceste instrumente), astfel încât să fim încrezători când suntem pe scenă că nu sunt lucruri inventate, ci că au în spate o înțelepciune care funcționează de 2.500 de ani.

Un lucru care nu poate fi povestit în cuvinte este atmosfera de acolo și energia pe care am primit-o. Timp de 10 zile am avut o vagă idee (cred că cuvântul englezesc “glimpse” e cel mai potrivit) despre cum ar arăta lumea atunci când toți oamenii se vor întrece să fie generoși. Fiecare din cei prezenți acolo voia să ajute, voia să fie de folos.

Grupul din România a fost cel mai numeros. Am spus intenționat “din Romînia”, pentru că a fost un grup mai numeros de ruși, dar erau din diverse țări (Ucraina, Rusia, SUA) și de chinezi, dar erau din țări diferite. Când Geshe venea dimineața să înceapă lucrul cu traducătorii ne vedea acolo doar pe noi trei (mai veneau și alți participanți la curs, dar intrau în sală după ora 7). La un moment dat în timpul traducerilor Geshe a vrut să-și sufle nasul și a zis “Acum o să-i trezesc pe români. Octavian, atenție.”
Faptul că ne-a văzut acolo în fiecare dimineață, faptul că Noor e implicată într-un proiect numit “Seeds for peace” care îi e foarte drag lui Geshe, faptul că Gabriel a făcut una din cele mai mari donații pentru colegiu cred eu că au fost motivele pentru care în transmisia live cu întrebări și răspunsuri Geshe a pomenit de vreo 5-6 ori de România.

Câteva lucruri noi cu care am venit de acolo:

 • înțelegerea faptului că dacă nu înțelegi și accepți modul de funcționare al semințelor, n-o să ai o viață morală (n-o să respecți cele 10 Legăminte) doar pentru că așa e bine, sau pentru că așa ți-au spus părinții, societatea sau religia căreia aparții
 • îmbunătățirea modului în care o să prezint în PIXUL în seminariile mele
 • atunci când practic yoga lady Niguma, când lucrez pe fiecare chakră mă pot gândi la unul din cele 10 Legăminte și pot face MC sau 4 Powers pe unul dintre ele. Ce am reținut:
 • primele 4 chackre pot fi legate cu primele 4 Legăminte, nu neapărat în aceeași ordine (de exemplu, la posturile pentru prima chakra (Muladhara)
 • te poți gândi la semințele negative plantate pe L3 și să ai un regret inteligent sau o dorință să nu le mai repeți
 • chakra inimii poate fi legată de L8 și L9
 • chakra gâtului poate fi legată cu tot ceea ce însemnă “vorbire”: L5, L6, L7 (la fel ca mai sus, în timp ce faci posturile te poți gândi fie la semințe bune fie la semințe rele pe care le-ai plantat pe
  acele legăminte)
 • chakra a 8-a poate fi legată cu L10
 • dacă analizezi părți ale corpului la alte persoane asta e sămânță pentru Alzheimer
 • semintele negative pe L7 au ca efect și scăderea stimei de sine (a fost o postare pe grup acum ceva timp pe “I’m not enough” – poate găsește aici un răspuns)
 • dacă îi privești pe ceilalți (în special pe cei care te rănesc) ca pe un Buddha sau ca pe un înger sub acoperire (lucrul pe care îl recomandă Geshe în “Karma Iubirii”) asta plantează semințe care accelerează transformarea ta într-o ființă de lumină capabilă să ajute toate celelalte ființe
 • vorbesc engleza mai bine decât credeam – asta mi-a dat încredere pentru a depăși granița de limbă pe care o aveam la nivel mental
 • o altă dovadă a PIXULUI: comerțul pe amazon, care anumitor persoane le generează milioane de dolari, a falimentat businessuri off-line (pentru că cineva care locuiește la 30 de minute de magazin preferă să comande on-line tot ce are nevoie, în loc să piardă o oră și jumătate pentru cumpărături).
 • deși nu poți aplica cei 4 Pași întotdeauna (exemplu dat de Geshe: dacă ai probleme cu digestia nu poți ajuta pe altcineva să-și rezolve digestia înainte să mergi tu la baie), străduiește-te ca cei 4 Pași să fie prima opțiune în atingerea obiectivelor tale

Un regret cu care am plecat de acolo: am aflat abia în drumul de întoarcere spre România că Marele Canion se află la doar 2 ore de mers cu mașina de Sedona. Dacă știam înainte să plec, aș fi planificat o zi pentru vizită. Așa că aceia din grup care vor să meargă la viitoarele sesiuni de instruire de la Sedona să ia în calcul și asta.

La final, dar nu în cele din urmă, a fost o super-mare plăcere și bucurie să văd cât de bine ne completăm și cât de util a fost să fiu în această călătorie alături de Noor, Gec, Octavian și Gabriel.

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!