1 . Ce provocare ai avut în viaţa ta când ai început să aplici sistemul seminţelor?
De când am auzit despre povestea pixului şi am înţeles-o, am devenit mai înţeleaptă.
Încă de când am terminat liceul am avut o convingere care mă îndemna să mă gândesc mai mult la realizările profesionale, ca fiind cele mai importante, ignorându-le pe cele personale, emoţionale.
Când eram adolescentă mă visam actriţă, dar făcând un liceu de matematică – fizică, profil informatică, mi s-a schimbat orientarea şi am devenit economist.
Locurile mele de muncă au fost în organizaţii bancare în poziţii de top, unde aplicam principiile corporatiste şi având contact direct cu clienţii, am putut să intru în rolul fiecăruia..acolo a fost scena mea. Eram înclinată doar spre viaţa profesională, spre carieră, deoarece îmi plăcea foarte mult ce făceam. Totul funcţiona după seminţele plantate în de mine cu mulţi ani în urmă, dar atunci nu mă gândeam la ele.
Mi-am dat seama că nu există un echilibru, nu aveam timp doar pentru profesie şi căutam soluţii să îmbin planul profesional cu cel personal.
Am ajuns la concluzia că acea convingere a mea era limitativă. Nu am conştientizat, nu i-am dat importanţă până la workshop – ul organizat de Florin Păsat în 2015, la care am participat pentru că avea un titlu legat de abundenţă, finanţe..deci eram în domeniu.
2. Două – trei probleme legate de această provocare?
Cel mai importante aspecte erau lipsa timpului şi a vieţii personale împlinite.
Banca a fost multă vreme iubitul meu, căruia îi dedicam şi timpul de după program, apoi s-a suprapus munca cu studenţii la Universitatea unde activam ca lector pentru care munceam chiar noaptea ca să mă pregătesc pentru predare. Îmi plăcea foarte mult tot ce făceam, până când am început să obosesc, făcusem două Master – uri, un MBA Executive, un Doctorat, aveam delegaţii cu deplasări inclusiv în week-end.
Aşadar am început să caut diverse cursuri prin care să învăţ cum să pot face din ce în ce mai multe activităţi în aceeaşi perioadă de timp, aşa încât să nu obosesc şi să le pot face pe toate.
Am început să plantez seminţe pentru timp, fără să îmi dau seama, prin faptul că mai mereu eram “voluntar” pentru diverse activităţi.
3. Cum mi-a impactat viaţa personală
Am fost în continuă căutare de provocări, ignorând că în viaţă există şi valorile personale, nu doar cele profesionale, iar echilibrul viață personală – viață profesională este foarte important .
Sistemul seminţelor mi-a impactat viaţa personală prin realizările rapide pe care le-am avut în domeniile şi activităţile alese de mine .
Prin 2019 am cumpărat cartea lui Gheshe Michael Roach – “Şlefuitorul de Diamante”, pe care o purtam peste tot cu mine, apoi „Karma Iubirii” care mi-a răspus la multe întrebări.
În 2020 am participat la alte cursuri cu Florin Păsat, după care m-am înscris în 2021 în “Seeds Svstem Club” unde timp de 90 zile am învăţat să aplic sistemul seminţelor, dorind să îmi schimb obiceiurile. Mi-a plăcut aşa mult interacţiunea din timpul întâlnirilor on-line şi conexiunile dintre participanţi, încât şi azi sunt în acest Club. Au urmat alte cursuri, DCI –uri care m-au determinat să rămân adepta acestei învăţături.
Lectorii Florin Păsat, Octavian Baban, Livia Soare, Ana Ilie, Felician Mihai – Solomon, Yuri Vârlan, m-au învăţat multe „tips and tricks” şi mi-au creat abilitatea de a înţelege de unde îmi vin diversele nerealizări sau eşecuri.
5. Care sunt 2-3 lucruri ce le – ai făcut cu sistemul seminţelor pentru a rezolva provocarea sau a-ţi indeplini un obiectiv în direcţia dorită
Am aplicat instrumente ale acestui sistem cum ar fi: recunoştinţa, meditaţia de dimineaţă focusată pe obiectivul dorit, meditaţia cafelei – seara, carneţelul, cei 4 paşi.
Ca instrument de lucru rapid pentru mine cel mai bine funcţionează “cei 4 paşi” . Spre exemplu cu acest instrument reușesc să îmi găsesc cea mai bună cazare în excursii, inclusiv etajul pe care îl doresc la hotel, să realizez activităţi în timp record, în timpul pe care mi-l setez.
Sau practicând zilnic recunoştinţa referitor la un obiectiv al meucare urmează să îl fac în viitor, se realizează în momentul setat.
Toate acestea, sunt ajutate de Meditaţia Cafelei ori de câte ori mi se iveşte ocazia în cursul zilei, nu doar seara.
Mi se pare uimitor! Sunt instrumente pe care chiar dacă nu le folosesc în integralitatea lor, dau rezultate.
6. Ce rezultate ai avut după ce ai integrat sistemul seminţelor în viaţa ta?
Am înţeles că totul vine din seminţele plantate, astfel încât am reuşit să schimb tot ceea ce nu mă mai avantaja în acel moment: partenerul, localitatea de domiciliu, jobul.
7. Cum abordezi noile provocări sau obiective similare ajutându–te de sistemul seminţelor
Acum, pentru aproape orice fac sau mi se întâmplă, trec prin percepţia seminţelor, înțeleg altfel realitatea, sunt atentă la comportamentul mei pentru că mă gândesc că “pixul vine de la mine” .
8. Cu ce te ocupi azi
Lucrez în adminstraţia publică, în domeniul afacerilor europene, sunt doctor în economie, pasionată de cunoaştere, dezvoltare personală şi călătorii.
9. Profil de fb
http://www.facebook.com/ligia.marian