Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Din poveștile șlefuitorilor:  Alisa Popa

1. Ce provocare ai avut cu afacerea ta sau în viața personală când ai început să aplici sistemul semințelor?

In toamna anului 2015 eram fara job, mama singura, si proaspat mutata intr-un apartament in care aveam putina mobila. Tin minte ca ajunsesem intr-un punct in care nu mai aveam nicio speranta de bine cand mi-a cazut in maini cartea Slefuitorul de Diamante. Nici acum nu-mi aduc aminte cum a ajuns cartea asta la mine… dar a aparut in cel mai potrivit moment. 💡

Am savurat-o, mi s-a parut fantastica, si am inceput sa aplic ca un invatacel-nestiutor principiul de baza: ofera celor din jur ceea ce iti doresti tu.

2. Care sunt 2-3 frustrări/probleme legate de această provocare?

De multe ori apareau frustrarile si nervii pe situatia in care eram. Desi mai dadeam vina pe altii, de multe ori eram constienta de faptul ca pana la urma totul depinde de mine. Si asta pe de o parte ma facea sa ma invinovatesc: uite ca si tu ai facut in trecut prostiile astea, si alea, si celelalte…

Dar pe de alta parte imi si dadea speranta: daca esti in situatia asta grea datorita tie, atunci tot datorita tie o sa o schimbi!

O alta problema era ca nu vedeam rezultatul imediat. Imi placea mult sa ma implic, sa-i ajut pe altii fara asteptari, dar parca imi doream sa vad ca situatia se imbunatateste si la mine. Ce ma ajuta era sa-mi aduc aminte de ce o fac, sa ma bucur de rezultatele obtinute de ceilalti, si asa puteam sa ma echilibrez.

3. Cum ți-au impactat afacerea și viața personală?

Ceva foarte interesant s-a intamplat in acea perioada. Va dati seama ca eram o mama singura, fara job, iar presiunea pentru a asigura un trai decent era toata la mine.

Cu toate acestea, canalizandu-mi energia pe a face bine si a-i ajuta pe cei din jur, mi-a adus un beneficiu extraordinar: au scazut in timp momentele de frustrare, disperare, lipsa de speranta.

Si in schimb au venit sentimente de satisfactie, multumire ca am contribuit si am ajutat.

4. Care sunt 2-3 lucruri pe care le-ai făcut cu sistemul semințelor pentru a rezolva acea provocare sau a-ți îndeplini un obiectiv în direcția dorită?

Imi doream un job sau sa fac o afacere care sa-mi permita un trai bun, asadar am inceput sa ma uit prin jur sa vad pe cine pot sa ajut. Cei 4 Pasi.

Am gasit un grup de mame pe Facebook, si m-am oferit sa ajut prin sfaturi despre cum isi pot creste afacerea. Trageam eu de ele ca sa faca lucruri 😊 A fost foarte fain!

Apoi l-am ajutat pe fostul partener. Mergeam la afacerea lui si practic puneam mana si faceam chestii ca sa-l ajut, stateam acolo, cautam sa angajez oameni, vindeam.

Am ajutat si o alta persoana care facea bomboane de ciocolata. Am promovat-o, am facut poze la produse, am mers chiar si la un eveniment si am vandut produse alaturi de ea. Fara vreo obligatie si fara asteptari. Cea mai dulce experienta 🍬

5. Ce rezultate ai avut după ce ai integrat uneltele sistemului semințelor în munca ta?

Ganditi-va ca eu am aplicat doar o parte din instrumentele si principiile sistemului, doar cu ce am citit in carte, si dupa vreo 7 luni de zile m-am angajat cum nici nu visasem: super salariu si beneficii, un job care reprezenta pasiunile mele pentru dezvoltarea oamenilor, o echipa super faina, si oameni de la care am invatat foarte mult.

In plus, o stare de bine generala, si incredere in sistemul semintelor vazand ce rezultate am obtinut.

De atunci, tot cu ajutorul sistemului semintelor, m-am maritat si am un business propriu de trei ani 🎇

6. Cum abordezi acum noile provocări sau obiective similare ajutându-te de uneltele sistemului semințelor?

Avand in vedere ca intre timp am participat la cursuri DCI, aplicarea s-a extins. Adica imi stabilesc un obiectiv, caut un partener cu un obiectiv similar si incerc sa-l ajut mult mai constient si organizat.

Acum am inclus in practica mea si meditatia cafelei, carnetelul, yoga, meditatia, si altele.

Si poate lucrul cel mai important: partener karmic. Sunt norocoasa sa am doua partenere cu care plantez de aproape trei ani 💞. Avem discutii saptamanale in care ne sustinem si impartasim practica zilnica si asta ne ajuta sa continuam si sa ne fie drumul mai usor si fun.

7. Cu ce te ocupi în prezent – descrie pe scurt produsele/serviciile tale

Sunt freelancer, Learning Consultant – creez si livrez cursuri, coaching, programe de dezvoltare manageriala, learning and development organizational.

Cateva exemple de training-uri: Agile Fundamentals for non-IT, Team Culture, First Time Leader, Persuasive Communication. 

8. Unde te pot găsi oamenii (site, email, profil de FB)

Daca pot ajuta cu ceva dati-mi un semn si cu placere voi face tot ce pot 🤗

Ma gasiti pe site: www.agilelearning.ro , pe LinkedIn sau

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!