Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Cum dezvolți încredere prin practica sistemului semințelor?

Mă gândesc de ceva timp să pun cap la cap acest articol, pentru că m-am confruntat de multe ori cu îndoieli în practica sistemului semințelor și mai mult, am văzut mulți studenți care în mod constat au îndoieli majore după ce studiază și practică o perioadă acest sistem. Există totuși o parte bună a îndoielilor, mereu este bine să-ți pui întrebări pentru a te clarifica în orice situație. Mereu este bine să chestionezi orice studiezi de fapt, pentru a determina valoarea de adevăr pentru tine.

După ce ai aplicat o perioadă și ai avut rezultate palpabile cu sistemul semințelor, ideal este să te îndrepți către obiectivele următoare, din ce în ce mai mărețe și rafinate. Dacă în schimb apar îndoieli care te fac să îți pierzi încrederea în practica ta, sau mai rău, să ajungi să te îndepărtezi de această cale de evoluție care a fost practicată cu succes mii de ani în trecut, atunci e momentul să luăm niște măsuri.

În primul rând, aș începe cu:

Recunoașterea condițiilor care duc la pierderea încrederii în sistemul semințelor

Pierderea încrederii se datorează în mare parte decalajului de timp, dintre cauză și efect. Legea #1 a semințelor zice că rezultatul este negreșit similar cu cauza (sămânța) care l-a generat. Dar problema mare aici este că rezultatul nu vine instant, sau imediat ce am săvârșit cauza. În funcție de motivație, condiții, sau alți acceleratori ai rodirii semințelor, rezultatul (pozitiv sau negativ) poate veni la mult timp după. Acesta este motivul pentru care, deși mulți am auzit despre legea #1 a semințelor sub multe alte forme, noi tot nu avem încredere în ea și nu acționăm ghidându-ne după ea. Un practician avansat, care are încredere deplină în legea #1, poate planta o sămânță dimineața, iar până la apusul soarelui să recolteze și un rezultat similar. Nu-i așa că-i faină încrederea asta?🙂

Deci dacă nu ar fi acest decalaj de timp, noi nu am avea nicio problemă cu respectarea legii #1 a semințelor. Dacă atunci cât faci un artificiu financiar pentru a evita niște taxe în plus (adică furi niște bani), în secunda 2 primești notificare de la bancă că ți s-a pus poprire pe cont, sau ai un accident care va produce niște cheltuieli… în acea clipă vei fi mult mai atent la aceste mici scăpări pentru a nu le mai perpetua.

La fel și pe pozitiv, dacă faci conștient un act de generozitate, iar în secunda 2 primești notificare de la bancă că ți-a intrat o sumă de 10 ori mai mare în cont, apoi fii tu sigur că vei căuta să repeți cu prima ocazia acel gen de acțiuni. Cu alte cuvinte, acest decalaj de timp face parte din marea tragedie în care trăim, având percepția că suntem deconectați de ce ne dorim să realizăm.

Se spune că atunci când începem să practicăm în mod conștient sistemul semințelor, multe “buruieni” ies la suprafață și ne creează obstacole, iar „micile sau mai marile dezastre” ce inevitabil apar determină diminuarea încrederii noastre. Semnele că semințe grele negative din fluxul nostru mental încep să se scuture ne fac 🔥să găsim mereu hibe și să dăm vina chiar și pe îndrumătorii, colegii de studiu sau mentorii noștri care ne-au ghidat cu atâta blândețe, răbdare și bucurie; 🔥Vedem defecte în alți colegi care și ei practică sistemul semințelor în general; 🔥Păstrăm compania oamenilor obișnuiți – care nu înțeleg și nici nu au predispoziția să studieze acest sistem; 🔥Avem mai puțină disciplină în practică; 🔥Ne bucurăm de plăcerile vieții fără înțelepciune, sau neținând cont de principii morale; 🔥iar respectul nostru pentru cei care ne-au ajutat să înțelegem acest sistem se estompează.

Nu mă înțelege greșit, nu recomand să te desparți sau să eviți pe toți cei din jurul tău care nu au deschidere către sistemul semințelor. Este doar o evitare temporară până te stabilizezi în practica ta. Apoi, vei avea nevoie să iei contact cu orice om pentru a-l include în practica ta. Iar mai târziu, când practica ta avansează, vei putea vedea în fiecare persoană un învățător care are un mesaj special pentru tine. Dar până atunci, ai grijă să îți protejezi mintea de factorii care te-ar deraia din calea ta.

Cum pot fi prevenite aceste scăderi ale încrederii?

Revino din nou și din nou, la studiul și reflectarea asupra legilor semințelor: (1) Rezultatul este în mod sigur similar cu sămânța, (2) Rezultatul este exponențial mai mare decât sămânța care l-a produs, (3) Dacă ai plantat, sigur recoltezi și (4) dacă nu plantezi, nu ei ce recolta.

Ajută mult scrierea epică, un exercițiu de făcut mereu când te trezești că-i judeci pe cei din jur, pe profesori, pe colegii tăi, sau ai lipsă de respect pentru alți practicieni care încearcă să fie mai buni de la o zi la alta.

Reflectând asupra calităților excelente ale colegilor tăi, vei dezvolta percepție corectă și respect pentru toți cei care practică acest sistem. Repetă-ți constant… “exteriorul reflectă interiorul“, a vedea hibe la alți oameni este un semn că tu însuți porți aceleași semințe în tine. Amintește-ți de faptul că simțurile prin care noi percepem realitatea sunt defecte, instinctiv o percepem greșit, ca venind din exterior. Apoi diminuează timpul petrecut cu oameni care nu înțeleg acest sistem, nu au curiozitatea să-l studieze, sau mai rău, vorbesc de rău pe cei care doresc să-l practice. Iar apoi să-ți recunoști scăderea încrederii ca pe o slăbiciune a ta.

Pe măsură ce studiem și avem conștientizări despre felul cum semințele mentale influențează realitatea noastră, putem avea devieri de la disciplina noastră chiar si după ce am dobândit ceva experiență cu acest sistem. Chiar și cei care s-au implicat în perpetuarea unor semințe foarte puternice (super – eroi îi numim), pot fi întorși de la motivația extinsă cu care au făcut aceste activități în trecut.

Caracteristicile încrederii că sistemul funcționează

Care sunt caracteristicile particulare încrederii în sistemul semințelor? Când cineva dobândește încredere, devine precum un câmp fertil, în care plantează semințe cu o motivație extinsă și care vor încolți și crește mai rapid în funcție de motivație. Încrederea se aseamănă cu un mare vas (Titanic) care traversează marea învolburată a problemelor ciclice. Este precum un agent de pază care ne protejează de dușmanii noștri, de emoțiile instabile provenite din afecțiuni mentale.

Încrederea se mai aseamănă și cu lampa lui Aladin, care ne conduce către orice vis măreț, sau cu un super-erou puternic care anihilează tot ceea ce este non virtuos din mintea noastră.

Încrederea este astfel o calitate sublimă și din acest motiv este extrem de valoroasă pentru evoluția ta.

Dezvoltând încredere în practica ta, poți avea parte de:

  • satisfacție în timp ce conștientizezi noi aspecte / unelte ale acestui sistem
  • claritate în dobândirea bucuriei și excelenței personale
  • elimini lipsa oportunităților care duc spre o stare de libertate
  • ești ferit de căi pierzătoare, neprofitabile ca evoluție pentru tine
  • poți visa măreț și acționa în consecință
  • devii o persoană valoroasă pentru cei din jurul tău

Lipsa încrederii în schimb poate avea urmări nefaste:

Oamenii care nu au încredere sunt lipsiți de condițiile propice și necesare pentru a putea studia și practica sistemul semințelor. Doar acest fapt în sine este, prin urmare, un defect incomensurabil ce-ți blochează evoluția. La fel cum o stâncă de pe fundul oceanului care nu se va ridica niciodată la suprafață, fără încredere este imposibil să ieși ajungi la mal, unde ești liber.

Fără încredere bazată pe înțelepciunea legilor semințelor:

  • este greu să hrănești calități bune în ființa ta, precum o persoană care nu are mâini și vrea să ridice ceva. Chiar dacă ai fi înconjurat de nestemate, nu poți lua nimic cu tine.
  • este imposibil să înflorească o motivație extinsă în tine, căci solul este foarte arid.
  • oricât de inteligentă este o persoană, rămâne prinsă în strânsoarea unei existențe ciclice: tot ceea ce face cineva devine o acțiune care duce la probleme ciclice și este imposibil să atingă vreodată o stare de libertate.

Beneficiile cultivării încrederii

Există virtuți nelimitate în cultivarea și creșterea încrederii personale. Este baza pentru toată practica perpetuării semințelor în mod conștient. Acesta elimină toate provocările existenței ciclice și este primul pas pe calea eliberării. Ca urmare a încrederii tale, vei fi înconjurat constant de cei mai buni mentori și vei avea constant în mintea ta sfaturile ce ți-au fost date de ei.

Vei avea un sentiment de rușine sănătoasă când ești pe cale să pici în acțiuni non-virtuoase, un sentiment de decență și înțelepciune. Vei fi mereu înconjurat de oameni care practică și ei principii similare și vei putea astfel să primești constant susținere în calea ta. Vei fi protejat de căderi majore.

Vei avea un sentiment de liniște interioară și îți vei atinge cu ușurință toate obiectivele, atât cele imediate cât și cele pe termen lung.

Nu vei mai trece prin crize personale sau frici majore despre ce s-ar putea întâmpla în viitor. Vei putea susține pe cei din jurul tău, în moduri neașteptate, indirecte dar și direct, prin învățături.

Iar partea cea mai faină este că încrederea se plantează cu fiecare acțiune conștientă. Oricât de insignifiantă ar fi o sămânță, dacă este plantată în mod conștient, nu este deloc ceva mărunt!

Hai să-ți fie cu folos! 👊🏼

PS. Luna asta vom începe primul curs DCI din acest an, nivelul 8 – Leadership Automat, în care vom aborda niște unelte specifice pentru sporirea încrederii de sine dar și a încrederii pe care o putem dezvolta prin practica noastră. Stay tunned… mai multe detalii anunț zilele astea!

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!