Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Ce trebuie să știi despre adicții dacă ești părinte

Cred că unul din cele mai puternice motive pentru care să vrei înveți despre adicții, este să-i ajuți pe cei din jur care sunt momentan dependenți de ceva. Dacă ești ca și mine, ori de câte ori vine vorba de adicții, îți este greu să recunoști că și tu ai o oarece adicție. Și în special adicția #1. Și nu că nu am vrea să fim sinceri cu noi, ci pentru că de multe ori nici noi nu o vedem.

Dar când vine vorba de cei din jur, cei dragi nouă și care au o adicție/dependență de ceva… altfel stau treburile. Atunci parcă vrei să încerci să faci ceva pentru a-i ajuta să renunțe la obiceiul adictiv.

Săptămâna trecută un prieten mi-a trimis un filmuleț despre ce înseamnă mediul adictiv al internetului și al telefoanelor mobile.

Probabil, dacă ești părinte, te-ai gândit cel puțin odată dacă poți face ceva pentru ați ajuta copilul să nu pice în această dependență. Filmulețul e mai artistic montat și puțin dus în extrem (pare că tot ce se prezintă există prin sine … pentru cunoscători), dar chair și așa, este destul de relevant pentru vremurile noastre, pentru mediul nostru de zi cu zi:

https://youtu.be/1IW3y3x6o_g

Vestea bună pentru cine înțelege ”pixul”, este că și mediul vine tot din tipare mentale. Iar dacă și mediul vine din tipare mentale, atunci în mod sigur poate fi schimbat. Dintr-un mediu adictiv, schimbând tiparul mental, mediul poate deveni suportiv.

Primul pas în a recunoaște o adicție
Pentru a recunoaște o adicție, primul pas pe care-l ai de făcut este să știi în primul rând definiția unei adicții.

Majoritatea psihologilor ar fi de acord cu cu următoarea definiție formată din 4 părți:
O adicție constă în (1) încercarea obsesivă de a beneficia de o plăcere pentru noi înșine pe care (2) nu o putem opri chiar și atunci când ne dorim; și care (3) ne rănește pe noi și (4) pe toți cei din jurul nostru.

Iată mai jos un mic fragment din cursul Liber de adicții:

https://youtu.be/VRLsX2VSJgw

În cazul internetului toate cele 4 părți ale definiției sunt bifate. Mulți psihologi chiar emit păreri că peste câțiva ani, cei care sunt acum mici și vor deveni adolescenți sau studenți, vor avea mari probleme în a comunica unii cu alții. Momentan pentru ei este mult mai interesantă realitatea dintr-un ecran decât realitatea exterioară.

Deasemenea și restul dependențelor pot fi periculoase pentru copii, cele fizice (de droguri, de alcool, țigări, mâncare, sex… ) dar și cele emoționale (stimă de sine scăzută, negativism, celebritate…etc..).

Iată încă un material video, tot din cursul Liber de adicții în care discutăm despre cele 6 stadii prin care o adicție poate evolua și care te ajută s-o recunoști mai bine din fașă, până să se deterioreze starea de bine:

https://youtu.be/rJocI7bsaqs

Scopul acestui curs nu este să-ți provoace o depresie sau aversiune față de aceste situații. Cele 6 stadii sunt doar niște situații posibile, nu este cazul să intrăm în detalii, ci mai degrabă să fii conștient de ele, să te inspire să aplici aceste unelte astfel încât să obții rezultatele dorite (eliberarea de obiceiuri adictive), iar apoi să le poți incorpora în rutina ta zilnică pentru a dobândi succes în activitatea ta.Metoda Șlefuitorului de a scăpa de adicții este la fel ca și în cazul celorlalte obiective: este plăcută de pus în practică, te ajută să ajungi la rezultat de fiecare dată, te ajută să păstrezi beneficiul / plăcerea adicției dar fără obiceiul adictiv și în final, îi ajută și pe cei din jur să scape de adicții. Aplicând metoda Șlefuitorului, poți elimina obiceiuri adictive atât pentru tine cât mai ales pentru cei dragi ție.

În special pentru părinți le recomand acest curs, deoarece și-au dat seama că cei mici au în ultimii ani o dependență acută de internet și telefon, dar și de alte tipuri, care în timp le poate periclita starea de bine și evoluția lor.

Îți reamintesc de cursul on-line ”Liber de adicții” pe care l-am lansat săptămâna trecută în acest sens.

Ce vei învăța studiind acest curs?

  • Adicțiile în lumea modernă
  • Metode de identificare a obiceiurilor adictive
  • Stadiile unei adicții
  • Meditația identificării ciclurilor vicioase
  • Meditația: cea mai mare satisfacție (de unde vine și de unde nu vine ea)
  • Identificarea corectă a adicției pe care vrei s-o stopezi
  • Cele 3 cicluri vicioase
  • Ce poți face pentru a ieși din cercul vicios al adicțiilor și a avea satisfacție permanentă
  • Cum să scapi de adicții fără a renunța la beneficiile ei
  • Designul celor 4 pași pentru renunțarea la adicție
  • Cum poți schimba mediul adictiv într-unul suportiv
  • Cum poți stopa recidivările

Cursul include manual de studiu și suport în aplicare timp de 30 zile pentru implementarea sistemului în stoparea adicției pe care vei alege să lucrezi!
Webinar pe 8 februarie despre ”Cum poți stopa recidivele unui obicei adictiv”

Cursul este valabil pe platforma noastră on-line!

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!