Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Cel mai bun motiv pentru a intra într-o relație este să dăruiești!

Cel mai bun motiv pentru a intra într-o relație este să dăruiești!

Interviu cu Nicoleta Moisa

Nicoleta Moisa  lucrează în industria modei de 10 ani, a făcut prezentări de modă, figuraţie specială în diverse filme, şedinţe foto pentru diverşi designeri şi de 5 ani de zile este model al agenţiei Etoile Models.

Totodată, Nico este o promotoare activă în grupul Diamond Cutter Romania a învăţăturilor lui Geshe Michael Roach. S-a instruit pe parcursul ultimilor 5 ani în mai multe tehnici care i-au dezvoltat abilitatea de a lucra cu oamenii şi de a le înţelege emoţiile şi nevoile.

LS: A avea o relație pur și simplu sau a avea o relație împlinită?

NM: Cu siguranță a avea o relație împlinită. După ce experimentezi mai multe relații, îți dai seama că ai nevoie de o relație care să te împlinească pe toate nivelurile.

LS: Ce înseamna pentru tine o relație împlinită?

NM: Pentru mine o relație împlinită înseamna o relaţie în care mă pot manifesta liber, o relație sinceră în care comunic liber cu partenerul, o relație în care îmi permit să fiu vulnerabilă, o relație în care îmi este înțeles punctul de vedere, în care mi se respectă libertatea și visele, o relație în care îmbin atât viața profesională cât și viața de familie în același timp, fără să mă simt constrânsă. O relație în care îmi împlinesc toate nevoile pe toate nivelurile: mental, emoțional, fizic și spiritual.

LS: Cum ai ajuns să ai relația din prezent?

NM: Relația din prezent am ajuns să o am deoarece am început să aplic principiile legilor karmice, primul principiu fiind:  “Primești ceea ce oferi. Culegi ceea ce semeni”. Tot ceea ce mi-am dorit vreodată într-o relație am început să le ofer oamenilor din jurul meu.

LS: Spui că ai început să “plantezi” conștient relația din prezent. Ce ai facut concret? Pe ce direcții ai mers?

NM: Ce am facut concret a fost să încep să ofer afecțiune și timp unei persoane singure. Astfel că am cunoscut o doamnă drăguță într-un azil de bătrâni și timp de 6 luni de zile am vizitat-o aproape în fiecare sâmbătă. Am dezvoltat o relație foarte draguţă și plină de afecțiune și iubire cu doamna respectivă. Continui să o vizitez când drumurile mă poartă în București sau dacă nu, ne auzim la telefon o data pe săptămână și povestim cu drag despre ce s-a mai întamplat în viețile noastre.

Apoi pe lângă această sămânță plantată, cea principală, aș putea spune, baza, am lucrat și la cele secundare, dacă le pot numi așa. Am început conștient să fiu atentă la nevoile celor din jur, prieteni, familie, pentru că îmi doream să am parte de un partener atent la nevoile mele.

Pentru o viață intimă placută am oferit plăcere celorlalți, și când spun asta, nu ne referim la plăcerea intimă :).  Viața intimă plăcută se plantează prin a oferi bunătăți celorlalți, însemnând plăcerea gustului, prin blândețea cuvintelor și acțiunilor noastre, prin a oferi cadou un masaj sau orice gest care aduce celuilalt o stare de bine.

Și pe acest principiu funcționează tot: dă tot ceea ce îţi doreşti să ai parte în viața ta, în relație, oferă celor din jurul tău cu multă bucurie, apoi bucură-te de acțiunile făcute, iar în viața ta rezultate nu vor întârzia să apară.

LS: Cam în cât timp apar rezultatele?

NM: Am mers la azilul de bătrâni o perioadă neîntreruptă de 6 luni de zile, din noiembrie 2016 pana în mai 2017, apoi am fost plecată cu un contract de modeling in Milano, iar la 2 săptămâni dupa ce m-am întors in țară, la finalul lunii iulie, a apărut partenerul. Prima oară când ne-am întâlnit nu credeam că va fi ceva între noi. Era diferit față de ce trăisem până acum. Am început să ne cunoaștem, totul a decurs natural și pe zi ce trecea și ne mai întâlneam, începusem să găsesc în el toate calitățile partenerului perfect în viziunea pe care mi-am creat-o și recreat-o de-alungul anilor.

LS: Cu ce este diferită acestă modalitate de a-ți găsi partenerul potrivit față de rețetele clasice la care, poate că ai apelat în trecut?

NM – Această modalitate de a-ți găsi partenerul potrivit este diferită în primul rând prin faptul că nu îl cauți. Conștient plantezi prin acțiuni, vorbe și fapte, față de oamenii de care te înconjori,  ceea ce ți-ar plăcea să regăsești în partenerul perfect. Apoi te bucuri de viață și atunci când te aștepți mai puțin, apare (asa a fost la mine).  Principiile legilor karmice spun că, o data ce ai plantat o sămânță, indiferent de natura ei, vei fi forțat să o experimentezi.

Această modalitate de a planta partenerul conștient, face inclusiv ca și întâlnirea cu el să fie deosebită/diferită. Eu mi-am cunoscut partenerul dorind să merg la întâlnirea de mastermind DCI Brașov. O aparentă confuzie legată de locația întâlnirii a făcut să îl cunosc pe proprietarul locației unde trebuia să aibă loc întâlnirea. I-am povestit domnului care e motivul prezenței mele acolo şi inclusiv i-am vorbit despre principiile karmice si iată că, acest domn in vârstă, fiind plăcut surprins de ceea ce îi povesteam, mi-a spus că îi par că sunt o fată bună și că vrea să îmi prezinte un băiat bun, care este aproape ca și copilul lui. Mi-am spus în sinea mea că nu am nimic de pierdut și iată-mă peste câteva zile de la momentul respectiv, mergând la masa de prânz la un restaurant din oraș, ca să-mi cunosc jumătatea. Și de acolo a început tot. Lucrurile au decurs şi decurg natural şi aparent, de la sine…

Merg în continuare în vizită la doamna în vârstă când reușesc, iar dacă nu am cum, cel puțin o sun săptămânal. Dacă aș mai locui în București, cu siguranță aș merge aproape săptămânal. În continuare sunt atentă la nevoile familiei mele si ale oamenilor de care mă înconjor pentru că semințele au nevoie să fie replantate, să susțină relația.

LS: Dupa părerea ta, care ar fi motivația noastră atunci când intrăm într-o relație ? (Care ar fi motivatia pentru a avea o relatie implinita?)

NM: Consider că cel mai bun motiv pentru a intra într-o relație este să dăruiești, să intri într-o relație pentru a-ți susține partenerul în îndeplinirea visurilor sale. O relație în care susții, dăruiești zâmbete, bucurie, afecțiune, iubire necondiționată și compasiune.

LS: În loc de încheiere, ce ai putea să ne mai spui, evident, despre relații.

NM: Dacă vei înțelege că tot ceea ce experimentezi, în relația cu partenerul, vine de la tine, din ceea ce ai plantat în trecut,  atunci vei înțelege că pentru a avea relații împlinite de toate felurile, va fi necesar ca tu să devii ceea ce îți dorești să vezi în ceilalți.

Avem aici câteva întrebari de la o cititoare. Ai putea să ne raspunzi, dacă nu cumva răspunsul se regăseşte la întrebările mele.

1. Cu toții ne dorim o relație împlinită. Dar ce înseamnă o relație împlinită?

NM: Pentru mine o relație împlinită este acea relație în care creștem împreună, devenim mai buni unul lângă altul, dăruim iubire.

2. Ne dorim o relație ca să …

NM: … evoluăm spiritual, să creștem împreună pe toate nivelele, să ne bucurăm de timp frumos împreuna, să râdem, să fim acceptați și iubiți cu toate imperfecțiunile noastre.

3. Cum știi/simși că persoana X sau Y este cea potrivită?

NM: Știu/simt că este ALESUL când face acele gesturi, când se comportă în felul în care îmi doresc, când remarc sincronicități între noi, când vorbește despre a face împreună lucruri la care visam să le fac alături de partener….știi că este el când, întâlnire după întâlnire, îți dai seama că seamănă din ce în ce mai mult cu partenerul din imaginația sau de pe lista ta.

4. Relația te ajută să crești, să te dezvolți. Ok. Două – trei exemple cum te-a ajutat pe tine. Ce înseamnă asta mai concret?

NM: Partenerul meu mă susține în a-mi continua cariera în modelling. Sunt conștientă de faptul că am făcut și eu asta, deci, cu alte cuvinte primesc ceea ce am oferit in trecut.

Partenerul meu a observat abilitățile mele de a lucra cu oamenii și mă ajută, mă susține în acest sens ajutându-mă să îmi depun cv-ul într-o companie de training.

5. Având în vedere că ne dorim o relație împlinită care să dureze zeci de ani, întrebarea este: care sunt ingredientele unei relații împlinite? Cum facem ca ea să dureze și să nu fugim la primul hop?

NM: Dacă înțelegi că totul pleacă de la tine şi că doar de tine depinde ca relația să dureze zeci de ani, vei avea grijă să menții acele semințe replantându-le și replantând acele ingrediente pe care tu le consideri primordiale pentru o relație împlinită. Pentru mine ingredientele pentru o relație împlinita sunt – respect, libertate, iubire necondiționată și compasiune.

LS: Nico,  îţi mulţumesc frumos pentru acest interviu, pentru timpul acordat şi mai ales pentru învăţături. Sper să fie de folos şi celor care vor citi acest articol . Gânduri bune?

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!