Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Povestea mea de Șlefuitor sau “Cum am reușit să-mi iau 3 certificari de Business în același an și să-mi îmbunătățesc relațiile la birou, aplicând sistemul DCI”

Azi avem o poveste de succes din mediul corporativ. Este vorba de avansarea în carieră pe linia de business management. Daniela face parte dintr-o corporație din domeniul telecomunicațiilor, iar din toamnă 2017 a început să aplice conștient Sistemul Diamond Cutter în munca pe care o face.

Sistemul Diamond Cutter este în mod special potrivit a fi aplicat în cadrul unei corporații pentru că presupune a lucra cu alți oameni în parteneriat karmic. Astfel că pe măsură ce aplici și observi mici rezultate, practic toți colegii tăi pot deveni soluri fertile cu ajutorul cărora poți planta tipare mentale pentru succes.

Mi-aș dori să aud din ce în ce mai multe astfel de povești de succes și de ce nu, pe viitor să ajungă orice corporație să aplice în mod strategic acest sistem pentru dezvoltarea liniilor de business și a angajaților lor.

Mai departe, o las pe Daniela să vă împărtășească din povestea ei:

Daniela Munteanu:

”Dragi Slefuitori,

La indemnul unei prietene, m-am decis sa impartasesc povestea mea de succes folosind sistemul Diamond Cutter.

Am aflat de acest sistem in toamna lui 2017 si de ziua mea am primit “Slefuitorul de Diamante” de la Ana Ilie, cu care sunt de multi ani prietena si colega de corporatie, si astfel i-a fost foarte usor sa imi impartaseasca informatiile pe care le citise in Slefuitor si sa imi insufle aceste principii.

La inceput am fost putin sceptica, insa situatia in care ma aflam la momentul respectiv m-a determinat sa incerc un sistem nou. Tocmai picasem un examen destul de important, fapt care m-a dezechilibrat emotional fiindca am fost mereu silitoare si  in facultate nu avusesem niciodata vreo restanta; pe langa asta nu ma intelegeam deloc bine cu colega mea de birou si ma simteam singura si exclusa din echipa din care faceam parte. Iar in tot acest timp incepeam sa vad rezultatele Anei si eram curioasa daca sistemul chiar functiona cu adevarat. Si astfel am inceput sa aplic Cei 4 Pasi pentru a-mi atinge urmatoarele obiective:

Obiectivul 1: Sa imi iau certificarea de Business Analysis in Ianuarie 2018. Impreuna cu Ana, care mi-a devenit un fel de coach intre timp deoarece facem 4-steps in fiecare saptamana, am stabilit un plan de actiune pe care l-am urmat ca sa-mi plantez aceasta certificare.

Pasul 1: Vreau sa imi iau certificarea internationala de Business Analyst.

Pasul 2: Am ales ca partener karmic 2 colegi aflati la inceput de cariera, si mi-am facut un plan prin care sa ii invat diferite lucruri pe care nu le cunosteau si de care aveau nevoie

Pasul 3: Mi-am blocat in calendar mai multe sesiuni de training cu ei, si le-am explicat procesul, le-am impartasit din cunostiintele mele de Microsoft Excel si Visio, i-am invatat sa foloseasca Outlook-ul etc. De asemenea, in paralel, am plantat seminte si cu alti parteneri karmici secundari, respectiv am tinut si sesiuni de Induction pentru colegii noi veniti in echipa, in care le prezentam organigrama echipei si structura organizatiei din care faceau parte, precum si cateva notiuni generale de baza despre companie.

Pasul 4: Am facut Meditatia Cafelei in fiecare seara pe faptul ca ii invatam pe colegii mei diverse lucruri si ii ajutam sa-si imbunatateasca cunostiintele. Fiecare Meditatie a Cafelei am dedicat-o in scopul de a avea claritate si atentie pe tot parcursul trainingului de Business Analysis si in timpul examenului de certificare.

Pe langa asta, la recomandarea Anei, in saptamana in care am avut trainingul si examenul, in fiecare dimineata m-am sculat mai devreme si am meditat 10 minute pentru a avea o minte mai clara si un nivel de concentrare mult mai bun pe durata trainingului. Mai mult decat atat, in timpul cursului am continuat sa plantez activ, prin impartasirea de cunostiinte si situatii aparute in experienta mea de Business Analyst, seminte pe care le treceam seara pe lista faptelor bune si pe care faceam Meditatia Cafelei.

Astfel, aplicand cei 4 Pasi si principiile din Slefuitorul de Diamante, am reusit sa-mi iau certificarea de Business Analyst si ulterior, asa cum spune si Geshe Michael Roach, nu m-am oprit aici, ci am continuat sa plantez pe invatare, impartasind mereu din cunostiintele mele celor din jur, invatandu-i pe altii si ajutandu-i cu diverse materiale, informatii si prezentari si, binenteles, am facut Meditatia Cafelei pe toate aceste fapte bune J. La ultimul examen de certificare pe care l-am sustinut in noiembrie 2018, unde din lipsa de tipare mentale de timp nu am reusit sa finalizez intreaga materie in timp util, ceea ce m-a ajutat foarte mult a fost Meditatia Cafelei pe invatare pe care am facut-o in fiecare seara inainte de examen, reamintindu-mi astfel de toate semintele pozitive plantate de-a lungul timpului pe invatarea si sprijinul altor persoane.

Obiectivul 2: Sa imi imbunatatesc relatia cu colega mea de birou si cu ceilalti membri ai echipei, pentru a nu ma mai simti singura si exclusa.

Asa cum spune si Geshe Michael Roach, daca vrem sa percepem realitatea din jurul nostru in mod pozitiv, trebuie sa incepem sa plantam semintele pozitive potrivite, pentru ca tot ce este in jurul nostru vine din mintea noastra. De aceea am inceput sa plantez si sa plantez si sa tin Carnetelul pe principiile morale 5 (Adu Oamenii Impreuna), 6 (Vorbeste bland) si 7 (Vorbeste cu sens).

Am inceput sa impartasesc din informatiile de proces cu colega mea de birou, am inceput sa-i ascult activ pe ceilalti colegi si sa-i incurajez , in timpul sedintelor de echipa am inceput sa tac si sa-i las pe ceilalti colegi ai mei sa vorbeasca mai mult, am incetat sa mai barfesc, ci in schimb am inceput sa aduc oamenii impreuna prin vorbele si faptele mele (am inceput sa-mi laud colegii la Team Leader-ul meu, sa-i felicit public si sa ma bucur pentru succesele lor). De asemenea, am inceput sa vorbesc si sa iau pranzul ocazional cu acel coleg de care fuge toata lumea, iar in mediul online, pe contul meu de Facebook, am incetat sa mai public informatii fara valoare si am inceput sa postez informatii utile pentru ceilalti: am promovat diverse initiative si campanii de donatii, antreprenori la inceput de drum etc..

Aplicand principiile din Slefuitorul de Diamante, am reusit sa-mi ating mai multe obiective importante pentru mine: mi-am luat 3 certificari valoroase pentru domeniul in care activez (Business Analyst, ITIL – IT Infrastructure Library, SAFe – Scaled Agile For Enterprises), datorita carora am si promovat cu marire de salariu; mi-am imbunatatit relatia cu colega si echipa mea, iar astfel am reusit sa nu ma mai simt exclusa la birou.  Mai mult decat atat, datorita atitudinii avute si faptelor extra pe care le-am facut pentru colegii mei, Team Leader-ul mi-a acordat un calificativ foarte bun si un bonus considerabil la final de an fiscal.

Aplicarea principiilor din “Slefuitorul de Diamante” mi-a imbunatatit viata considerabil, m-a ajutat sa devin o persoana mai buna, mai fericita si mai linista, iar de cand m-am convins ca functioneaza cu adevarat, am continuat sa le aplic si in alte arii precum sanatatea personala si relatia de cuplu.

Sper ca aceste exemple din experienta mea personala sa va invite sa incercati un sistem care functioneaza de fiecare data, iar astfel sa va plantati tot ceea ce va doriti!

 

Cu drag,
Daniela Munteanu
Corporatista”

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!