În acest material discutăm despre specificul metodei de coaching și mentorat prin sistemul semințelor versus alte sisteme de coaching.
Există multe modele de coaching în ziua de azi, fiecare cu specificul lui. Dacă este să ne luăm după definiția ICF (International Coaching Federation) organizația principală care se ocupă cu certificarea în coaching profesionist, coachingul este definit în felul următor:
ICF definește coaching-ul ca parteneriat cu clienții într-un proces creativ și care provoacă gândirea, care îi inspiră să își maximizeze potențialul personal și profesional. Procesul de coaching deblochează adesea surse neexploatate anterior de imaginație, productivitate și leadership.
Iată o definiție simplă dată de Eben Pegan de la VirtualCoach™️ , un coach este un prieten profesionist cu care ai o relație și care te ajută / inspiră să-ți atingi obiectivele și să elimini obstacolele din calea ta.
Cu toții avem obiective pe care vrem să le atingem, provocări pe care ne străduim să le depășim și momente în care ne simțim blocați. Parteneriatul cu un antrenor vă poate schimba viața, punându-vă pe calea către o mai mare împlinire personală și profesională.
Am discutat Livia despre câteva asemănări și deosebiri între coachingul obișnuit versus coaching prin sistemul semințelor.
Diferența principală fiind aceea că în sistemul semințelor se pune accent pe cele 2 principii de bază ce țin de înțelegerea felului cum există realitatea, anume:
🔰 principiul existenței condiționate ( interdependență ) , între tipar mental și percepție exterioară sau interioară
🔰 principiul potențialului ascuns, sau al vacuității, care ne ajută să avem încredere că orice situație se poate schimba în funcție de tipare mentale
Restul vedeți în acest material!
PS. îi invit la dialog pe toți cei care lucrează în domeniul coaching-ului să ne dea un feedback sau să vină cu idei în plus.