În toate nivelurie Sistemului Șlefuitorului de diamante, se pune mare accent pe înțelegerea preliminară a unui subiect. Cu alte cuvinte, dacă înțelegi bine de la început în ce te bagi (fie ea și o învățătură), există șanse sporite de și pune în practică ce studiezi în acea învățătură și implicit, de a te bucura de beneficiile ei.
Avem nevoie să înțelegem în primul rând motivul pentru care facem anumite practici. Odată înțelese bine, vor avea mult mai mult sens pe măsură ce le aplicăm și le recunoaștem în viața noastră.
Despre importanța studiului furiei, există 4 motive mari și late pe care am să ți le enumăr în cele ce urmează.
1. Furia distruge o multime de tipare mentale pozitive fără ca noi să ne dam seama. Furia este apogeul neînțelegerii vacuității (că realitatea nu este definită intrinsec), iar lipsa înțelegerii este fertilizatorul pentru semințele negative. De aici rezultă că furia distruge doar tipare mentale pozitive.
2. Furia distruge bucuria de a trăi. Dacă nu ești supărat sau furios, mănânci ceva bun dimineața, te bucuri de gust și apoi pleci la birou fericit. Dacă ești supărat sau furios, nu mai ești capabil să simți gustul cu adevărat și mananci ceva bun, și încă ceva bun, și încă ceva bun și așa mai departe… Mereu simți că vrei ceva și mai bun și nu ești satisfăcut cu ce ai pe moment.
3. Furia distruge organele interne și sistemul nervos. Creșterea presiunii arteriale când ești nervos distruge capilarele din organele interne și astfel ne îmbolnăvim încet și sigur. Simți că îți scapă controlul corpului.
4. Furia distruge relațiile cu cei din jurul nostru. Învățătorul lui GMR obișnuia să zică: “Angry people are like farting all the time. no one wants to be near them” (Oamenii furioși parcă trag într-una pârțuri, nimeni nu vrea să se apropie de ei 🙂 )
Așadar, iată 4 motive bune pentru a studia cum ia naștere furia în mintea noastră și cum se poate elimina.
Poți completa și tu lista cu câteva motive ale tale?