Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Un partener pentru care să mergi pe jos până la capătul lumii!

Un partener pentru care să mergi pe jos până la capătul lumii!

Desigur este o metaforă, dar mie mi-a trecut prin minte prima oară în viaţa mea un asemenea gând despre un bărbat. Şi este absolut un miracol. La fel este miracol şi faptul că am gândit despre el că este un înger. Dar nu numai ca un gând rece, mental, nici ca imaginaţie….pur şi simplu i-am şi perceput prezenţa ca de înger.

Cu greu recunosc că multă vreme nu am avut deloc o părere bună despre bărbaţi, chiar îi şi dispreţuiam pe ici pe acolo. (ok, mai mult de atât :)). Şi nu e de mirare că relaţiile mele anterioare nu au fost chiar armonioase.

Dar ceva magic s-a întîmplat. De când am început să plantez pentru un partener, mintea mi s-a schimbat cu totul privind raportarea mea la un bărbat. Dacă înainte eram pe modul de a cere/pretinde/primi de la partener, acum sunt pe modul de a dărui tot ce e mai bun pentru partener. Simt că aş putea merge pe jos până la capătul lumii pentru /împreună cu el. Doar din bucuria de a dărui tot ce am eu mai bun.

Buunn, acum hai să vedem procesul de la început.

Poate că  până acum ai făcut o listă despre cum arată partenerul, i-ai descris toate calităţile, ai făcut şi o listă despre ce înseamnă şi cum arată o relaţie implinită.

Dacă eşti în căutarea unui partener, probabil că ai scris multeeee detalii despre cum să arate partenerul, ai scris multe pagini despre toate acele acţiuni, activităţi, gesturi pe care să le faceţi împreună pentru a avea o relaţie împlinită.  Dacă nu ai făcut o listă, cu siguranţă ai în minte imaginea partenerului şi a relaţiei perfecte.

Ceea ce este foarte bine. E foarte bine să ştii ce îţi doreşti ca să poţi să acţionezi conştient în acea direcţie. Dar oare cum putem să facem să avem toate aceste calităţi ale partenerului care să ne facă foarte fericiţi?

Poate doar căutându-l peste tot şi aşteptând să apară el/ea ca prin minune, este un pic egoist din partea noastră? Sau doar mentalizând pozitiv tot timpul şi menţinând dorinţa de a avea partenerul ideal, ne ţine concentraţi doar pe nevoile noastre?

Sistemul DCI vine cu un principiu practic şi altruist de a ne îndeplini obiectivele propuse în viaţă şi anume: faptul că mai întâi trebuie să dăruim altora ceea ce noi vrem să obţinem.

Iar procesul prin care să facem asta se numeşte plantarea de seminţe prin tehnica celor 4 Paşi. Am vorbit despre această tehnică într-un articol precedent, dacă vrei să (re)citeşti, click aici.

Prin urmare, pentru a obţine relaţia dorită, este nevoie să plantăm seminţe pentru fiecare dintre calităţile pe care le vrem să fie la partener. Fiecare dintre aceste calităţi necesită o sămânţă diferită, pentru că fiecare calitate e diferită.

În primul şi în primul rând, trebuie plantată sămânţa pentru partener şi apoi pentru fiecare dintre calităţi.

Dacă eşti singur(ă) şi în căutarea unui partener, atunci principiul plantării unui partener este să oferi companie unei persoane singure.

Iar cea mai puternică sămânţă este să petreci timp cu bătrânii din aziluri sau de prin vecini, sau cu rude mai în vârstă care sunt singure (părinţi, bunici, mătuşi). Aceştia sunt cele mai singuratice persoane din lume.

Despre calităţile pe care le cultivi atunci când petreci timp cu o persoană singură şi în vârstă, am scris intr-un articol precedent. Toate aceste calităţi vor contribui la construirea relaţiei armonioase de care ai nevoie.

Evident, daca ai şi prieteni singuri care nu au cu cine ieşi la plimbare sau la un film, fă un efort şi dă din timpul tău acelei persoane. Oferă ceea ce are el/ea nevoie mai mult şi mai mult: companie, cineva cu care să vorbească şi să iasă din când în când din casă. Orice mic efort din partea ta nu se va irosi defel, se va intoarce la tine în ceva mult mai mult, mai bun şi mai frumos.

Apoi, dacă vrem un partener deştept, trebuie să plantăm seminţe de deşteptăciune. Destul de uşor, pentru că cel mai inteligent lucru din lumea asta e să înţelegem cum funcţionează lumea. Iar lumea funcţionează prin aceste mici seminţe din minte noastră, ia naştere din aceste seminţe pe care le plantăm.

Ţine minte acest lucru cât poţi de des şi vorbeşte despre seminţele mentale cu alţi oameni, atunci când par interesaţi sau când au nevoie de ajutor. Toate acestea plantează seminţe inteligente şi când se vor deschide, vei fi înconjurat(ă) de oameni din ce în ce mai deştepţi – inclusiv partenerul tău.

Dacă vrei un partener cu un serviciu bun, atunci e evident că e nevoie să ajuţi pe alţii să îşi găsească un serviciu bun. Câţi oamenii e nevoie să ajuţi? Atâţi cât e nevoie. Vei ştii că ai ajutat destui când întâlneşti partenerul şi are un serviciu bun.

Dacă vrei un partener frumos, e nevoie să faci eforturi să îţi păstrezi calmul în situaţii tensionate sau supărătoare. Adică să eviţi să te infurii. Cu cât ai mai multă stăpânire de sine, cu atât mai multe seminţe plantezi că să fii frumos (frumoasă) şi să întâlneşti un partener frumos.

O altă modalitate de a planta să vezi frumuseţe, este să oferi tu frumuseţe. Iar o metodă bună constă în felul în care vorbeşti cu oamenii.

În timul zilei profită de fiecare ocazie să spui cuiva ceva frumos, ceva de bine. Încurajează-i pe toţi cei din jur: caută ceva ce ei fac bine, ceva minunat şi spune-le acest lucru – mai degrabă decât să cauţi părţile rele. Nu e nevoie să inventezi lucruri, trebuie doar să observi cu atenţie.

Poate vrei un partener cu inimă bună – asta e cel mai important lucru, şi pe bună dreptate. Cineva cu inimă bună îi va juta mereu pe toţi oamenii din jurul lui şi astfel plantează în minte tot timpul seminţe bune. Iar când trăieşti cu cineva care plantează tot timpul semine bune, te vei molipsi şi tu.

Iar un om bun este acela care înţelege de ce e bine să fim buni.  Altfel, în situaţii critice, inima bună ar putea ceda şi să nu mai fie bună. Pentru a întâlni oameni care înţeleg de ce trebuie să fie buni, va trebui să ne dăm toată silinţa să înţelegem noi inşine acest lucru. Adică să înţelegem că toate lucrurile care vin spre noi,  vin de la bunătatea faţă de ceilalţi. Bunătatea face lumea să se învârtă, pentru că tot ceea ce facem se va întoarce la noi.

Dacă vrei să trăieşti magie, trebuie să vezi magie. Dacă ne imaginăm că momentele din zi sunt magice, plantăm seminţe pentru ca ele să devină magice mai târziu. La fel e şi cu miracolele. Dacă vrei să trăieşti un miracol, trebuie să vezi miracolele de lângă tine.

Nici măcar nu conştientizăm că aproape tot ce ne înconjoră e deja un miracol. Cerul e un miracol. Apa e un miracol. Viaţa e un miracol. Miracolele se întâmplă tot timpul, peste tot în jurul nostru. Şi seminţele din mintea noastră sunt cele care le menţin.

Să simţi că poţi merge pe jos până la capătul lumii pentru/împreună cu partenerul tău e un adevărat miracol. La fel va fi şi relaţia ta!

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!