Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Talentul nu este suficient

În stabilirea obiectivelor și îndeplinirea lor se vorbește foarte mult de obiceiurile suportive care te ajută să-ți atingi obiectivele. Tot în acest domeniu se amintește și de obiceiurile nesuportive, care te țin în loc sau te trag în jos și la care este bine să renunți.

Un obicei nesuportiv are aproape de fiecare dată o dependență sau obicei adictiv asociat. Obiceiul adictiv este puțin mai greu de identificat ca fiind nesuportiv, deoarece îți aduce o oarece plăcere atunci când îl faci.

Un obicei adictiv are 5 caracteristici după care îl poți recunoaște:

 1. Încercări compulsive de a obține plăcere, pe care de multe ori…
 2. Nu ne le putem opri chiar și când ne dorim acest lucru;
 3. Ne rănește și în același timp…
 4. Îi rănește și pe cei din jurul nostru.
 5. Acest obicei se înstalează pe furiș.

Adicțiile în lumea modernă

Probabil subiectul adicțiilor nu este atât de des întâlnit la conferințele de business în general.

Dar acest fenomen este atât de important în ziua de azi încât am dedicat un întreg nivel DCI pentru el! Sistemul DCI se adresează în mare parte profesioniștilor, precum un doctor, un om de afaceri, un antreprenor, un director de corporație, sau probabil o persoană oficială din guvern : cineva care influențează alți oameni și care aspiră să realizeze lucruri mărețe în viața profesională și personală.
În mod surprinzător, acei oameni care fac lucruri mărețe în carieră, adeseori pot pica pradă adicțiilor, datorită acelorași calități care i-au ajutat să crească, și adeseori sunt împinși către o adicție când ajung în poziții de putere, autoritate și privilegiu. Tendința de a atinge lucruri mărețe, pe care nu o pot ignora, de multe ori este o altă formă de adicție. Presiunea de a performa este intensă și de multe ori ei nu se pot elibera de această presiune.

Combinația periculoasă între tendințele natural adictive ale unui profesionist și condițiile de mediu care promovează adicția, face ca subiectul adicțiilor să fie un subiect relevant de abordat, astfel încât să putem realiza lucruri mărețe fără a face greșeli care ar putea să ne rănească sau să ne scoată din domeniul muncii.

Executivii sau alții care lucrează în poziții de responsabilitate adesea se simt ca și când poartă povara întregii lumi în cârca lor. Acești oameni adesea lucrează de dimineața devreme până târziu în noapte, iar uneori chiar fac și nopți albe. Provocările pe care ei le întâmpină zi de zi ar fi suficiente pentru majoritatea celorlalți ca să-i determine să renunțe numaidecât, însă ei, continuă să muncească chiar și așa.

Pentru mulți executivi, singura soluție pentru a putea continua este să începă să folosească ”cobustibil” sub formă de substanțe. Viețile lor sunt pe fast-forward și foarte intense. Mulți profesioniști muncesc cu mult peste normal și sunt într-o continuă stare de anxietate, căutând cu disperare liniștea mentală și relaxarea. Ar putea găsi temporar alinare în substanțe precum alcoolul, nicotina, cofeina sau zahărul, sau în activități precum jocuri de noroc sau sex. Cultura noastră modernă aproape că promovează și încurajează aceste obiceiuri ca fiind ”normale” sau ”cool” sau ”fun”, astfel încât toată lumea le face.

Aceste obieiuri ar putea începe inocent iar apoi rapid pot deveni adicții care îți pot distruge atât viața profesională cât și personală. Mulți oameni extrem de talentați ca și profesioniști în munca lor și-au pierdut de pe urma adicțiilor întreaga lor carieră și și-au ruinat potențialul de a mai face ceva în beneficiul celor din jur. Sunt câteva exemple triste din istore, ale acestor tipuri de oameni de succes care au suferit mult de pe urma adicțiilor. Omeni artiști precum Elvis Presley, Jimi Hendrix, Janis Joplin și Kurt Cobain; autori precum Stephen King, Ernest Hemingway și Edgar Allen Poe; oameni de afaceri precum Howard Hughes; și mari genii precum Sigmund Freud, Carl Sagan și Winston Churchill. Mulți au pierdut totul iar în final au murit de pe urma adicțiilor lor.

Așa că dacă vrei să eviți în totalitate efectele neplăcute ale unui astfel de obicei, dar în același timp să beneficiezi de plăcerea sau senzația pe care o ai de pe urma unui obiect de adicție, te invit să aprofundezi Sistemul Diamond Cutter aplicând-ul asupra adicției tale ”preferate”.

Cu acest scop, pornim Programul de 4 săptămâni: Scapă de un obicei prost în 2020. Vom lucra practic cu uneltele Sistemului în acest domeniu. Ce ai de făcut, este să-ți alegi obiceiul care te deranjează cel mai mult și care-ți consum cel mai mult din resursele bani, timp și energie și să faci pașii necesari ca să-l elimini din rădăcină.

Ce vei învăța studiind acest curs?

 • Adicțiile în lumea modernă
 • Metode de identificare a obiceiurilor adictive
 • Stadiile unei adicții
 • Meditația identificării ciclurilor vicioase
 • Meditația: cea mai mare satisfacție (de unde vine și de unde nu vine ea)
 • Identificarea corectă a adicției pe care vrei s-o stopezi
 • Cele 3 cicluri vicioase
 • Ce poți face pentru a ieși din cercul vicios al adicțiilor și a avea satisfacție permanentă
 • Cum să scapi de adicții fără a renunța la beneficiile ei
 • Designul celor 4 pași pentru renunțarea la adicție
 • Cum poți schimba mediul adictiv într-unul suportiv
 • Cum poți stopa recidivările

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Uneltele de bază din sistemul semințelor

Înscrie-te și urmărește cele 7 lecții video despre unelte sistemului semințelor.

Așteaptă puțin te rog!

Felicitări!

Te-ai înscris. Verifică-ți te rog adresa de mail pentru confirmare!

Deasemenea, verifică și directorul SPAM și adaugă-mi adresa în lista ta de contacte!