Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Semințe pentru o relație puternică

Puterea unui angajament de căsătorie

“Dacă tu și partenerul tău vreți să fiți împreună, atunci un angajament oficial va face relația infinit mai puternică și vă va aduce mai multe bucurii de-a lungul anilor ce vor urma.

Călugării lama spun că înainte de a ne asuma orice jurământ de acest tip – mai ales unul atât de serios cum este un jurământ de căsătorie – trebuie să știm, în primul rând, exact ce anume promitem.

Așa că primul lucru pe care trebuie să îl faci, înainte de a-ți asuma un angajament de căsătorie, e să decizi împreună cu partenerul tău exact  ce implică acest angajament. Chiar e “Până moartea ne va despărți” ? chiar veți fi alături unul de altul “la bine și la greu”?  E un angajament exclusiv sau sunt permise și excepții mai târziu?

Nenumărate căsătorii au eșuat pentru că partenerii au avut imagini diferite despre ce anume a implicat angajamentul luat la început de drum. Poate că ar fi bine ca, în prealabil, să așterneți pe hârtie  o listă pe care să o aprobați amândoi.

Să ții jurămintele e considerată o formă de artă în Tibet. Începe, într-adevăr, cu înțelegerea în detaliu a angajamentelor dar apoi avem nevoie de mult sprijin și ajutor pentru a le respecta.

Așa că, s-ar putea să vrei să cauți pe cineva cu care tu și partenera (partenerul) puteți lega o relație de lungă durată – cineva la care să puteți merge să cereți ajutor când apar probleme între voi, o persoană care a fost acolo de la început.

De asemenea, e mai ușor să păstrați un jurământ dacă aveți prieteni și rude care respectă, la rândul lor, acel jurământ”.

(Geshe Michael Roach – “Karma iubirii”, pagina 69-70)

Semințe pentru loialitate din partea partenerului (partenerei)

“Tradiția tibetană are o metodă extrem de simplă și eficientă ca să te asiguri că partenerul îți rămâne loial.

Va trebui să fii extrem de loial tu însuți, indiferent ce face partenera (partenerul tău).

Va trebui să respecți tu însuți un standard înalt de integritate – un standard de integritate foarte conștient și unilateral.

Niciodată să nu spui, să nu faci nimănui și chiar să nu gândești despre nimeni nimic din ce n-ai spune, n-ai face și n-ai gândi  dacă partenerul tău ar fi chiar lângă tine, privind și ascultând – ascultând chiar și cele mai tainice gânduri ale tale”.

(Geshe Michael Roach – “Karma iubirii”, pagina 63-65)

Semințe pentru angajament din partea partenerului

“Sămânța karmică pentru angajament din partea partenerului tău e să-ți asumi personal răspunderea pentru cei din jurul tău, tot timpul, cât e ziua de lungă. Cineva se grăbește și are nevoie de un loc de parcare, te asiguri că îl găsește. Cineva de la masă nu a primit măslinele pe care le voia la pizza, tu ești cel (cea) care se ridică și merge să le găsească. Cade o cutie dintr-un camion pe autostradă, iei telefonul și anunți poliția că drumul e obstrucționat.

Trebuie să-ți asumi răspunderea pentru ceilalți dacă vrei ca partenerul să-și ia vreun angajament. Grija față de ceilalți e același lucru cu grija față de tine. Nu poți să ai grijă de tine fără să ai grijă de ceilalți; și nu poți să ai grijă de ceilalți fără să ai grijă de tine.

Pentru că tu ești ceilalți”.

(Geshe Michael Roach – “Karma iubirii”, pagina 61)

De unde vine siguranța unei relații?

“Din copilărie învățăm să trăim cu această nesiguranță și, pe măsură ce înaintăm în vârstă, aceia dintre noi care fac cel mai bine față nesiguranței sunt considerați cei mai adaptați. Dar poate că asta e o greșeală. Poate am fost programați să acceptăm eșecul aleator, poate că am fost spălați pe creier ca să credem că nici măcar nu e posibil să prezicem ce se va întâmpla în viața noastră.

Asta înseamnă că niciodată nu vom avea siguranță, în legătură cu nimic.

Dacă vrei siguranță…trebuie să găsești pe cineva care are nevoie de siguranță, cineva care se simte nesigur și îl ajuți să găsească siguranța. Totul începe cu ascultarea: pur și simplu găsești pe cineva pe care să-l asculți. Când prietenul se simte sigur în privința ta, poți să îi spui cum să planteze el semințele pentru siguranță, cu o persoană pe care o cunoaște.

Va ajuta și dacă în general ești o persoană de încredere, dacă oamenii se pot baza pe tine. Fă-ți o prioritate să ajungi la tip la toate întâlnirile. Dacă spui cuiva că ar trebui să ieșiți într-o zi împreună la prânz asigură-te că așa va fi. Dacă trimiți felicitări de ziua cuiva sau cadouri de sărbători, asigură-te că le primește la timp. Răspunde la emailurile la care ai spus că vei răspunde și când ai promis că vei răspunde.

Ajuta-i pe alții să aibă o viță un pic mai previzibilă”.

(Geshe Michael Roach – “Karma iubirii”, pagina 214-215)

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Uneltele de bază din sistemul semințelor

Înscrie-te și urmărește cele 7 lecții video despre unelte sistemului semințelor.

Așteaptă puțin te rog!

Felicitări!

Te-ai înscris. Verifică-ți te rog adresa de mail pentru confirmare!

Deasemenea, verifică și directorul SPAM și adaugă-mi adresa în lista ta de contacte!