Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Semințe pentru noul an!

Pornim în noul an cu câteva (sau mai multe) obiective de îndeplinit, cu listă întreagă cu “to do-uri”  de făcut, o altă listă cu lucrurile la care vrem să renunțăm și mai ales cu muuultee, multtee speranțe pentru mai bine, mai mult, mai frumos și mai prosper pentru noi, pentru cei dragi nouă… și pentru toate ființele.

Am făcut aici o selecție de câteva tipuri de semințe pe care să le plantăm și care să acopere în mare parte toate nevoile noastre.

Semințe pentru licăririle de rai din viața noastră

“Licăririle de rai pe care le avem uneori sunt reale pentru că vin din semințele karmice din mintea noastră, la fel ca toate celelalte lucruri. Iar semințele necesare sunt dorințe de bine pentru întreaga lume și nu sunt chiar așa greu de obținut.

Tibetanii spun că aceste semințe puternice încep cu un dezastru de acasă. Dacă avem noroc, se întâmplă devreme în viață.

Astfel de tragedii ne obligă să privim mai îndeaproape la ce se întâmplă în lume.  Dacă toate merg bine atât timp suntem pe pământ atunci ne găsim un job bun, un partener bun, o casă bună, o familie bună. Apoi, una câte una, ne sunt luate  înapoi – așa e viața. În adâncul inimii știm cu toții – chiar din copilărie – că așa vor sta lucrurile. Și ne încearcă un sentiment de tristețe – pentru noi și pentru lumea în care trăim – dar și un sentiment de blândețe dulce, plăcută.

Există, îngropată adânc în inima fiecărei ființe vii, o dorință arzătoare de a ajuta celelalte ființe vii să trăiască.

De fiecare dată când simțim această dorință dulce, această pasiune de a ajuta întreaga lume, plantăm în noi o sămânță specială. E sămânța pentru acele momente speciale când ți se pare că stai lângă un înger din rai”

(Karma iubirii, pagina 81-83)

Semințe pentru afecțiune

“Tot ce avem de făcut este să plantăm cu grijă câteva semințe mici. Ce dorim aici e căldură autentică și ca să o obținem, trebuie mai întâi să o dăruim.

În treburile de zi cu zi, încearcă să fii mult mai prietenos (prietenoasă), în mod conștient, cu toți oamenii pe care îi întâlnești. Nu e nevoie de un efort uriaș, ci doar de mai multă grijă din partea ta. Bate-i pe umăr pe colegii de la serviciu când fac treaba bună; mulțumește-i casieriței de la magazin pentru ajutor; ține ușa deschisă pentru cineva care intră după tine în clădire.

Cel mai important: radiază zâmbete la întâmplare către oamenii pe lângă care treci pe stradă sau prin magazin. Mai ales dacă ai grijă să faci Meditația Cafelei, aceste mici semințe vor crește într-un copac puternic, o viață întreagă de afecțiune”.

(Karma iubirii, pagina 88-89)

Semințe pentru magie

“Cele mai multe relații nu sunt magice tot timpul, iar asta știm cu toții. Cum să facem să se întâmple mai des?

Nu cred că ar trebui să vă mulțumiți cu “mai des”. Dacă putem să ne dă seama de ce se întâmplă un anumit moment magic, atunci ar trebui să putem să-l repetăm.

Așadar, trebuie să căutăm sămânța care face ca un moment să fie magic. Există o practică specifică pentru acest lucru în scripturile tibetane străvechi – se numește Pretindem că Drumul e Țelul.

Iar țelul, în Tibet, e nici mai mult, nici mai puțin decât să devenim Îngeri de Lumină care pot să fie pe mai multe planete simultan și să ajute toate persoanele de acolo. Cât timp suntem pe drumul spre acest țel, încercăm să pretindem că toți din jurul nostru sunt deja îngeri iluminați și că tot ce ne spun sau ne fac ei este cumva menit să ne călăuzească mai departe pe acest drum.

Prin urmare, dacă ne prefacem că momentele din zi sunt magice, plantăm semințe pentru ca ele să devină magice mai târziu.

Pentru a planta magie
Trebuie să vezi magie

Simplul fapt că tu îți imaginezi că ar putea să se petreacă ceva special, plantează semințele pentru momentele magice”.

(Karma iubirii, pagina 340-341)

Semințe pentru prosperitate

Karma operează ca o energie, ca o încărcătură care crește în timp. Astfel că micile gesturi de generozitate, mai ales când sunt motivate de cele mai bune intenții, pot deveni cauze pentru o prosperitate mai mare în viitor.

Una dintre cele mai eficiente semințe

 “Fiecare situație este o situație în care toată lumea câștigă dacă o abordezi din perspectiva semințelor. Iar dacă nu folosești semințele, atunci cineva va pierde și te vei bloca într-o situație nefericită.

Să predai este una dintre cele mai eficiente semințe dintre toate

E ceva să abordezi situațiile din perspectiva semințelor, folosind Principiile “Șlefuitorului de Diamante”. Respectarea legilor karmei e ceva și e un lucru foarte necesar.

Dar pe măsură ce respecți aceste legi, vreau să fii cu precădere conștient că tu ești un exemplu pentru alți oameni. Astfel, semințele pe care le plantezi în timp ce respecți legile karmei vor fi infinit mai puternice, dacă împărtășești cu ceilalți ce se întâmplă, ce încerci să faci, noul sistem pe care îl urmezi.

Fii un exemplu, fii cineva care a găsit o nouă metodă pentru a face ca lucrurile să se întâmple în viața lui; fiindcă cel mai bun mod în care poți să-i înveți pe oameni este, pur și simplu, să fii tu un exemplu bun.

Aranjând ocazii în care oamenii pot primi ce își doresc, plantezi semințe ca să primești și tu ce își dorești. Și dacă ești tu un exemplu viu al adevărului – adevărul că modul în care îți poți îndeplini visurile e să îndeplinești visurile celorlalți – acesta este cel mai rapid mod în care să plantezi și să crești orice sămânță”.

(Karma iubirii, pagina 441-443)

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!