Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Muniție pentru întreaga viață!

O metoda prin care să fii fericit zi de zi

Gânditorii budiști spun că una e să reușești în viață  – să dobândești succesul material, de pildă – și cu totul altceva e să te bucuri de reușită.

Una dintre metodele prin care poți să fii fericit zi de zi în timp ce te străduiești să obții succesul în activitatea ta este să înveți cum să îți “setezi ziua”

Înțelepții tibetani numesc acest proces “penpa tang”. Expresia înseamnă să dai tonul întregii zile petrecând câteva momente în liniște, dimineața; totodată, se apropie ca sens de o altă expresie care înseamnă “a slobozi o săgeată”.

Acest moment de liniște pe care îl petreci dimineața, stând singur în tăcere deplină și pregătindu-ți gândurile pentru ziua care începe, este asemenea carnețelului cu șase însemnări: absolut esențial pentru a putea duce la bun sfârșit sarcina de a atrage de partea ta reușita deplină pe plan personal și în afaceri în anii care vor urma”

(Șlefuitorul de Diamante, cap. 9, Pregătirea pentru o nouă zi cu ajutorul momentului de liniște, pag. 196)

Cum e mai bine să încheiem momentul de liniște?

Înțelepții tibetani spun că aceasta ar trebui să fie ultima parte a momentului de liniște de dimineața: clipele în care îți imaginezi  că ești persoana cea mai împlinită, cea mai înțeleaptă și cea mai plină de compasiune la care te poți gândi. În liniștea pe cale să se destrame care precedă momentul în care te vei da jos de pe canapea, stai câteva minute și străduiește-te să te vezi așa cum ai putea fi. Acest lucru îți imprimă în minte un tipar foarte puternic care te va ajuta să ajungi așa într-o bună zi. Vei vedea!

(Șlefuitorul de Diamante, cap. 9, Pregătirea pentru o nouă zi cu ajutorul momentului de liniște, pag. 207)

Muniție pentru întreaga viață?

Dacă îți păstrezi obiceiul însemnărilor de șase ori pe zi și pe cel al meditației în tăcere în fiecare dimineață, în scurt timp vei constata că, puțin câte puțin, ziua ta de lucru începe să se schimbe. Încet, dar sigur, refuzul tău de a perpetua ciclul negativității începe să facă ordine în viața ta, puțin câte puțin în fiecare ungher. Mai întâi dispare o problemă, apoi încă una. Această persoană agasantă se transformă în prieten; alta este transferată; alta se mută la altă firmă și în cele din urmă, începi să vezi că ești înconjurat de oameni care îți plac și că munca ta e deopotrivă motivantă și încununată de succes.

Momentul de liniște de dimineață, pe lângă faptul că îți pune la dispoziție muniție suficientă pentru o viață întreagă pentru a rezolva problemele întâmpinate la serviciu, are efectul de a-ți menține în permanență spiritul mult mai mulțumit și mai împăcat.

(Șlefuitorul de Diamante, cap. 10, Cum să-ți păstrezi mintea limpede și corpul sănătos de la un an la altul, pag. 209)

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!