Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Cum să elimini egoismul!

De ce egoismul nu funcționează niciodată.

“Pentru a planta o sămânță ai nevoie de altcineva. Ceilalți oameni sunt solul în care ne plantăm semințele. Ideea că putem planta semințe fără alte persoane e la fel de absurdă ca ideea ca putem planta un pepene in aer, sus, în fața noastră.

Egoismul – adică să ai grijă numai de tine – este o greșeală fundamentală. Nu funcționează, nu are cum să funcționeze, fiindcă presupune ca lumea funcționează într-un anume fel iar lumea nu funcționează deloc așa. Când ești egoist, lucrezi împotriva modului în care funcționează de fapt lumea.

Egoismul nu funcționează niciodată.

Dacă suntem egoiști – dacă ignorăm ce vor ceilalți, dacă le ignorăm nevoile – atunci nu avem sol în care să plantăm semințele și orice am încerca să facem e sortit eșecului.

Aceasta e calea Virtuții. Virtute înseamnă aici pur si simplu să te porți frumos cu ceilalți oameni, să încerci să fii conștient (ă) de ce au ei nevoie și să-i ajuți să obțină acele lucruri.

Când faci asta, plantezi semințe pentru tot ce îți dorești tu”.

(Karma iubirii, pagina 414-415)

Una dintre cele mai eficiente semințe

 “Fiecare situație este o situație în care toată lumea câștigă dacă o abordezi din perspectiva semințelor. Iar dacă nu folosești semințele, atunci cineva va pierde și te vei bloca într-o situație nefericită.

Să predai este una dintre cele mai eficiente semințe dintre toate.

E ceva să abordezi situațiile din perspectiva semințelor, folosind Principiile “Șlefuitorului de Diamante”. Respectarea legilor karmei e ceva și e un lucru foarte necesar.

Dar pe măsură ce respecți aceste legi, vreau să fii cu precădere conștient că tu ești un exemplu pentru alți oameni. Astfel, semințele pe care le plantezi în timp ce respecți legile karmei vor fi infinit mai puternice, dacă împărtășești cu ceilalți ce se întâmplă, ce încerci să faci, noul sistem pe care îl urmezi.

Fii un exemplu, fii cineva care a găsit o nouă metodă pentru a face ca lucrurile să se întâmple în viața lui; fiindcă cel mai bun mod în care poți să-i înveți pe oameni este, pur și simplu, să fii tu un exemplu bun.

Aranjând ocazii în care oamenii pot primi ce își doresc, plantezi semințe ca să primești și tu ce își dorești. Și dacă ești tu un exemplu viu al adevărului – adevărul că modul în care îți poți îndeplini visurile e să îndeplinești visurile celorlalți – acesta este cel mai rapid mod în care să plantezi și să crești orice sămânță”.

(Geshe Michael Roach – “Karma iubirii”, pagina 441-443)

Nu e egoism dacă ajută pe toată lumea

 “Oricine folosește semințele pentru a crea ceva bun in viața lui e un exemplu bun, un model de urmat pentru toți cei din jurul lui. Folosești semințele și în viața ta apar lucruri minunate și toată lumea vede ce se întâmplă și încearcă abordarea  cu semințele.

Nu e nevoie să mergi peste tot și să predici despre semințe, încercând să convingi oamenii să acorde mai multă atenție bătrânilor singuri, spre exemplu.

Doar faptul că folosești semințele pentru a-ți îndeplini visurile – că încerci o metodă care în sfârșit funcționează de fiecare dată – va schimba viețile a sute de oameni din jurul tău. Vor încerca și ei, și va funcționa, și le va aduce fericire.

Și nu e ceva egoist. E exact opusul egoismului. Este lucrul cel mai lipsit de egoism pe care îl vei face vreodată. Și nu simți că așa  e bine, nu așa ai crezut întotdeauna că trebuie să fie?  Că acțiunile pe care le faci pentru a ajuta lumea sunt aceleași acțiuni pe care le faci ca să-ți afli tu fericirea?”

(Geshe Michael Roach – “Karma iubirii”, pagina 203-205)

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!