Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Câteva soluții pentru probleme în afaceri!

În sistemul Șlefuitorului de Diamante există un Top 10 fapte bune, pe care, dacă le respectăm, ne vor ajuta să obținem tot ceea ce ne dorim.

Cele mai frecvente probleme cu care ne confruntăm în afaceri și în plan financiar sunt cauzate de lipsă de generozitate (Preceptul nr. 2), de integritate (Preceptul nr. 4) și de faptul că nu ne putem bucura când alții obțin ceea ce își doresc. Devenim un pic invidioși când vedem succesul altora (Preceptul nr. 8).

În articolul de azi am colectat din cartea Șlefuitorul de Diamante acele probleme în afaceri + soluțiile lor ce au legătura cu preceptele nr. 2 și 4.  În articolele viitoare le vom aborda pe cele bazate pe integritate.

Problemele în legătura cu Preceptul nr. 2

Fluctuațiile financiare – Problema în afaceri#1

“Situația financiară a companiei este instabilă, într-o stare de fluctuație permanentă.

Soluția: fii dispus să împarți profitul cu cei care te-au ajutat să-l produci și fii foarte strict în a nu câștiga niciun ban prin acțiuni necinstite.

Ține minte, forța seminței plantate nu este dată de suma pe care o împarți cu cei din jurul tău; ci mai mult, contează intenția ta de a împărți ceea ce ai câștigat, chiar dacă momentan nu e mult”.

Geshe Michael Roach, Șlefuitorul de Diamante, cap. 7, pag 119

De ce nu poți face rost de bani pentru o oportunitate de afaceri– Problemă în afaceri #9

“Problema: Vrei să mai cumperi o companie; se întrevede o oportunitate de afaceri care nu are cum să dea greș, dar pentru care va fi nevoie de bani, iar tu nu reușești să faci rost de ei.

Soluția: e foarte simplu. Trebuie să nu mai fii atât de zgârcit în afaceri și în viața personală. Dăruiește, dăruiește, dăruiește celor din jur; ai grijă ca afacerile pe care le închei să fie în avantajul ambelor părți. Nu este vorba de suma de bani aflată la mijloc, important e să păstrezi – pe parcursul întregii zile – o stare de spirit într-adevăr generoasă, creativă care se revarsă neîncetat și în care vrei să vezi cum toată lumea prosperă”.

Geshe Michael Roach, Șlefuitorul de Diamante, cap. 7, pag 122

De ce nu putem fi independenți? – problema în afaceri #35

“Problema: Nu ai niciun fel de independență financiară; nu poți să fii stăpân pe viața ta – nu poți, în special, să iei hotărâri în privința lucrurilor pe care le-ai dobândit prin forțe proprii fără să te consulți cu alte persoane.

Soluția: Respectă într-un mod foarte strict proprietatea și spațiul altora. Într-o firmă acest lucru înseamnă să nu te folosești de resursele altor departamente sau altor persoane din conducere fără să te asiguri mai întâi că sunt de acord cu asta în mod expres; sau să pui resursele tale la dispoziția celorlalți ori de câte ori este nevoie și ori de câte ori ești într-o situație care îți permite să satisfaci nevoie respectivă; pe scurt, să împarți cu ceilalți șefi din jurul tău pentru a vă atinge scopurile comune.”

Geshe Michael Roach, Șlefuitorul de Diamante, cap. 7, pag 149

Problemele în legătura cu Preceptul nr. 8

De ce suntem nemulțumiți? – problema în afaceri #5

“Problema: Oricât de importantă sau de interesantă ar deveni activitatea ta, ai tot timpul impresia că nu e de-ajuns; te simți copleșit de un sentiment de nemulțumire.

Cum sa te bucuri de tot ceea ce faci – Problema în afaceri#4

“Problema: Constați că nu poți să te bucuri de banii și de lucrurile pentru care ai muncit atât de mult.

Soluția este aceeași pentru ambele probleme:

Niciodată să nu porți pică celorlalți pentru rezultatele eforturilor pe care le-au depus ei; nu te mai compara cu alții, pur și simplu bucură-te de ce ai: fii tu însuți şi apreciază ce ai tu”.

Geshe Michael Roach, Șlefuitorul de Diamante, cap. 7, pag 120

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!