Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Integritatea – cheia afacerilor de succes!

În articolul precedent vorbeam despre câteva cauze ale problemelor în afaceri și soluțiile lor, conform principiilor din sistemul Șlefuitorul de Diamante.

Problemele de azi au la baza lipsa integrității (Preceptul nr. 4) în diversele ei forme și nuanțe de înflorire ca experiențe provocatoare în afaceri.

Integritatea – Problema în afaceri#46

Problema: Încetul cu încetul îți dai seama că, de-a lungul carierei tale în lumea afacerilor, nivelul integrității tale a scăzut în mod vizibil și îngrijorător.

Soluția are legătură cu însăși integritatea afacerii, nu este ceea ce te-ai fi așteptat vreodată – deoarece pierderea propriei integrități este o percepție care îți este impusă de lipsa de respect pentru integritatea de care ai dat dovadă în trecut.

Pur și simplu, ai nutrit atâta amar de vreme părerea nemărturisită că în afaceri integritatea nu are nici o importanță, încât acum ești nevoit să te confrunți cu pierderea propriei integrități. Soluția, evident, e să te străduiești să îți înfrângi rezistența naturală față de modul de gândire prezentat în cartea de față”.

Geshe Michael Roach, Șlefuitorul de Diamante, cap. 7, pag 169-170

Mediu de lucru fără integritate – Problema în afaceri#43

Problema: Trăiești într-un mediu social și de afaceri în care nimeni nu pune preț pe integritate; în care numai proștii au o conduită etică strictă de la care nu se abat nici măcar un ceas; în care „cei cumsecade ies pe ultimul loc”.

Soluția: Aceasta nu e o funcție a realității exterioare; de altfel, nici nu există așa ceva. Există mai curând o problemă legată de tiparele imprimate în minte.

Nu trebuie să cauți în afara domeniului tău de activitate ca să găsești un mediu mai onest; schimbă-ți tiparele, deprinde-te în cel mai strict mod cu putință cu integritatea în adevăratul sens al cuvântului, cu logica viguroasă din spatele integrității, apoi doar relaxează-te și bucură-te de schimbarea care se petrece chiar sub ochii tăi în mediul în care îți desfășori activitatea.

Schimbarea va fi generată de noile tale tipare, nu de fuga ta dintr-o situație neplăcută, remediu care, prin el însuși, nu are cum să funcționeze”.

Geshe Michael Roach, Șlefuitorul de Diamante, cap. 7, pag 165

De  ce vremea nefavorabilă îți afectează activitatea? – problema în afaceri #10

Problema: Eșecurile provocate de evenimente exterioare, așa-numitele cazuri de „forță-majoră” – cauze naturale cum sunt vremea nefavorabilă, problemele de infrastructură a orașului sau întreruperile de curent electric – îți afectează activitatea.

Soluția: Ai mare grijă să îți îndeplinești promisiunile, mai ales angajamentele că nu te vei abate de la anumite principii care te vor ghida în afaceri și în viața personală.

Modul pozitiv sau negativ în care se răsfrânge asupra noastră un anumit eveniment nu este ceva care provine din evenimentul în sine; este vorba de ceva care își are  originea în percepțiile noastre. Iar aceste percepții nu apar din senin, ele ne sunt impuse de tiparele comportamentului nostru din trecut, în așa fel încât conținutul comportamentului din trecut (infidelitatea față de propriile standarde) se aseamănă cu efectul exterior pe care îl produce acel comportament (vremea capricioasă și infrastructura nesigură).”

Geshe Michael Roach, Șlefuitorul de Diamante, cap. 7, pag 123

Cum plantăm oameni de încredere în jurul nostru – problema în afaceri #34

Problema: Nu te poți baza pe oamenii din jurul tău: le dai ceva de făcut și nu știi niciodată sigur dacă vor duce treaba până la capăt. Trebuie să încredințezi aceeași sarcină la trei oameni diferiți ca să te asiguri că va fi dusă la bun sfârșit și, pe deasupra, trebuie să stai tot timpul cu ochii pe fiecare detaliu, oricât de mic – un mod de lucru epuizant și ineficient.

Soluția: una dintre principalele măsuri la poți recurge ca să îți asiguri percepția seriozității oamenilor cu care lucrezi este ca tu să fii consecvent și demn de încredere într-un context  foarte specific, de pildă în căsnicie sau în alte angajamente asemănătoare asumate față de familia ta.

Dacă vrei să ai angajați pe care te poți baza, fii tu însuți o persoană pe care pot conta soțul/soția și copii tăi.”

Geshe Michael Roach, Șlefuitorul de Diamante, cap. 7, pag 126

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!