Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Puterea #1: Pixul

Pe prima din cele Patru Puteri putem s-o numim pur și simplu “Pixul“. Înseamnă că primul pas în purificarea inimilor noastre de o sămânță negativă e să stăm în liniște câteva minute și să ne gândim la principiile pe care le-am învățat folosind Pixul. Toate lucrurile și toți oamenii din jurul meu vin de la mine, de la semințele pe care le plantez, în funcție de cât de bine am grijă de ceilalți.

Puterea #2: Regretul inteligent

A doua putere, a Regretului Inteligent, e un rezultat natural al înțelegerii lui “24+65”: cum se multiplică semințele karmice, cu o rapiditate uimitoare, în mintea noastră, în fiecare zi care trece. Adică, dacă înțeleg cu adevărat cum o mică faptă rea precum țipatul la copii timp de un minut poate crea un șef care țipă la mine în fiecare zi timp de o săptămână, sau chiar o lună, atunci normal că vreau să opresc această sămânță acum, înainte de a avea șansa să crească și mai mare în solul conștiinței mele. Observați că acest tip de regret inteligent, care se bazează pe înțelegerea modului în care se multiplică semințele, e foarte diferit de vinovăție. Cu vinovăția, mă simt paralizat: sunt o persoană rea, nu pot să fac nimic cum trebuie, voi suferi cu siguranță, nu pot să fac nimic.

Regretul inteligent e exact opusul: înțeleg semințele, înțeleg că am plantat o sămânță negativă în trecut fără să-mi dau seama ce fac (sau chiar recent, pentru că nu m-am putut controla). N-am de gând să stau să aștept să înflorească și să mă lovească cu un dezastru în viața mea: o să pocnesc sămânța chiar acum, o să-i trag un pumn în nas, înainte să încolțeasă sub forma unui șef care țipă la mine.

Puterea #3: Luarea unui angajament

A treia putere e cea mai puternică dintre cele patru. Chiar dacă nu poți să ții minte toate cele Patru Puteri, ține-o minte pe a treia: Luarea unui Angajament. Aceasta e puterea care oprește efectiv puterea seminței. Așa că dacă vreau să opresc o sămânță pe care am plantat-o țipând la copiii mei, atunci cel mai bun mod e să-mi fac o mică promisiune de a nu mai repeta greșeala. Această promisiune, intenția din spatele promisiunii, e cea care dezactivează sămânța veche. Există aici o instrucțiune importantă transmisă pe cale orală din generație în generație, de mii de ani. Există anumite fapte rele care sunt atât de mari încât probabil că pot să fac o promisiune de a nu le mai repeta, pentru tot restul vieții mele, de exemplu furtul banilor de la părinți, pe care l-am comis în tinerețe. Putem promite, cu ușurință, să nu mai facem asta, câte zile vom trăi de acum încolo. Dar să nu ne mai supărăm pe copii, niciodată de acum încolo? E o promisiune rezonabilă? Dacă ne luăm un astfel de angajament, există o posibilitate reală să-l încălcăm. Și atunci vom avea o nouă sămânță negativă, una foarte puternică, cu care ne vom confrunta. Maeștrii străvechi ai tradiției spun că-i mai bine să ne luăm un angajament mai rezonabil. Așa că ne punem o limită de timp: una pe care o putem respecta, dar care e suficient de dificilă, o provocare care ne va face mai puternici. Pentru următoarele 3 zile, o să fiu foarte atent în preajma copiilor. Orice ar face, nu voi țipa la ei în următoarele 3 zile. Acest gen de angajament ne ascute atenția asupra a ceea ce facem în fiecare moment. Ne ajută cu toate semințele pe viitor, și e cel mai bun mod de a scăpa de semințele negative din trecut.

Puterea #4: Echilibrarea karmei

Ultima putere este echilibrarea karmei. În vreme ce a treia putere implică promisiunea de a nu face ceva, a patra putere e un angajament pozitiv de a face ceva. În cazul în care țip la copii, aș putea promite să-i scot la o plimbare frumoasă printr-o pădure din apropiere o dată pe săptămână în următoarele trei săptămâni, să ne bucurăm împreună de liniște și pace. Fiți creativi când alegeți modul în care echilibrați orice karma negativă.

Fragment din Manual DCI 1 “Succes Interior, Succes Exterior” – aprilie 2017

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Uneltele de bază din sistemul semințelor

Înscrie-te și urmărește cele 7 lecții video despre unelte sistemului semințelor.

Așteaptă puțin te rog!

Felicitări!

Te-ai înscris. Verifică-ți te rog adresa de mail pentru confirmare!

Deasemenea, verifică și directorul SPAM și adaugă-mi adresa în lista ta de contacte!