Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Ceva care funcționează din când în când, nu funcționează cu adevărat

Încetează să mai faci lucruri care nu funcționează!

Ai călătorit adesea pentru afaceri, și te-a costat o grămadă de bani. Afli despre o nouă companie, să o numim Linia Aeriană “Câteodată”, care are o ofertă de început prin care să atragă oamenii. Cumperi un bilet pentru următoarea călătorie.

Totul  decurge  perfect  la  check-in, ești impresionat de atenția pe care “Câteodată” ți-o oferă. Atunci când este timpul pentru  îmbarcare, urci pe rampă și dai de o stewardesă care te așteaptă la ușa avionului. Ține în mână o hârtie pe care ți-o flutură în prin fața ochilor.

“Bună  dimineața! Bine ați venit la noua linie aeriana preferată a dumneavoastră “Câteodată“! Vă putem ruga să semnați această hârtie înainte de a intra în avionul nostru cel nou și super confortabil?”

Dacă ai petrecut o perioadă seminificativă de timp în mediul de afaceri, în mod special în afacerile cu diamante, ai deja obiceiul de a citi cu atenție orice document înainte de a-l semna. Cine știe, nu vrei să te trezești că ți se cere să îți donezi casa.

“Sigur că da, semnez cu bucurie. Dar aș putea totuși să citesc înainte de a semna?”

Stewardesa ia hârtia din fața ta. “Oh, nu e nevoie!” chicotește ea. “E doar un formular fără importanță!”

Acum devin suspicios. “Pot să văd formularul ăsta mic și neimportant?”

Se bosumflă un pic. “Bine”, și mi-l dă.

“Hei, ăsta e un formular de asigurare. De renunțare la asigurare!” exclam eu.

“Ei bine, aveți perfectă dreptate,” zâmbește ea aprobator, ca și cum aș fi un copil de 5 ani care tocmai a trecut un test de pronunțare corectă a cuvintelor.

“De ce e nevoie să semnez un astfel de formular de renunțare?” întrebi tu.

“Ei bine,” spune ea cu un aer condescendent, ca și cum aș avea probleme de sănătate mintală. “Haideți să vă explic.” “După cum bine știți, suntem o linie aeriană nouă. Și tocmai am cumpărat aceste avioane noi și am angajat toți acești piloți noi! Așa că ei aproapeștiu cum să piloteze aceste avioane noi!” concluzionează ea cu un aer infatuat.

“Ce vrei să spui,” mârâi tu, “aproape știu cum să piloteze avioanele?”

“Ei bine, știți,” spune ea privind în jos cu sfială. “Aproape întodeauna reușim să aterizăm în siguranță pe celălalt aeroport!”

“Ce vrei să spui cu aproape întotdeauna aterizați în siguranță? Ce se întâmplă când nu aterizați în siguranță?”

“Știți dumneavoastră,” șoptește ea, pentru că deja s-a format o coadă de persoane în spatele tău.

“Din când în când, ei bine…știți…avionul…se prăbușește!”

Ție îți pică fața. “Se prăbușește?”

“Oh, da,” spune ea, pronunțând cuvintele încet și clar, ca și cum ar vorbi cu o vacă. “Se prăbușește. Avionul se prăbușește și apoi … știți … familiile pot fi atât de … de … pretențioase.”

“Pretențioase?”

“Știți dumneavoastră, procese și așa mai departe, pentru cei dragi lor care au murit. Situația poate deveni atât de încurcată!” râde ea cu nepăsare. “Așa că semnați aici, și totul este OK!”

Dar deja cobori pe rampă pentru a te întoarce la ghișeul de bilete al unei linii aeriene mai scumpe. Cu siguranță nu merită să îmi risc viața pentru a economisi câțiva dolari.

Acum iata morala acestei povești. Dacă te-aș întreba “Avioanele de la linia aeriană “Câteodată” funcționează sau nu?”, ai fi tentat să îmi răspunzi “Câteodată“.

Dar deja am deovedit că ceva care funcționează “câteodată” nu este de ajuns. Un avion care funcționează “câteodată” te poate  ucide!  Dacă  există  o  linie  aeriană  cu  avioane  care funcționează tot  timpul, atunci nu  există  niciun  motiv  să  iei  un  avion  care  funcționează câteodată. Comparat cu un avion care funcționează întotdeauna, un avion care funcționează câteodată

NU FUNCȚIONEAZĂ!

Tot ceea ce faci în viața ta, ca să obții orice, este exact la fel.

În fiecare zi, toată ziua, faci acțiuni pentru a obține lucrurile pe care ți le dorești și nu ai nicio idee dacă vor funcționa sau nu. Te urci în mașină în fiecare dimineață ca să mergi la muncă sau la magazin, dar de fapt nu știi sigur dacă vei ajunge acolo sau nu.

Poate că mașina se va strica la jumătatea drumului. Poate vei avea un accident. Ai putea chiar să mori înainte de prânz. În afara cazului în care se va întâmpla ceva extraordinar, într-o bună zi chiar vei muri înainte de prânz. Acesta este modul în care ne trăim întreaga viață. Cu toții știm asta, încă din copilărie: orice facem pentru a se întâmpla orice ne dorim în viață, ar putea să funcționeze sau nu. A fost așa dintotdeauna. Iar tragedia este că ne-am obișnuit cu asta. Trăim astfel, știind că de fapt nimic nu funcționează cu adevărat, pentru că nu știm niciodată dacă ceva va merge sau nu. De fapt, cu cât acceptăm acest fapt cu mai multă grație, cu atât suntem considerați mai mult ca fiind niște persoane echilibrate mental. Alți oameni intră în depresie severă din cauza faptului că nu au nicio idee despre ce se va întâmpla mâine, iar noi spunem despre ei că nu  sunt puternici din punct  de vedere mental. Dar poate că ei sunt de fapt singurele persoane oneste.

De ce vorbim despre toate acestea? Pentru că putem schimba această situație. Nu trebuie să trăiești în acest fel, făcând lucruri care ar putea sau nu să funcționeze.

Pasul întâi, acceptă că lucurile care funcționează doar câteodată, nu funcționează deloc.

Pasul al doilea, încetează să mai faci lucruri care nu funcționează.

Pasul al treilea, găsește o metodă care funcționează Întotdeauna. Metoda Diamond Cutter.

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!