Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Cum să fii etic și spiritual în afaceri!

Am extras din Slefuitorul de Diamante cateva pasaje despre oamenii de afaceri si despre etica in afacerile cu diamante.

Sunt oamenii de afaceri spirituali?

“Lumea afacerilor de azi reprezinta în mod indiscutabil un vast rezervor care strânge laolalta oamenii cei mai înzestraţi din ţară. Ei au energia şi capacitatea de a face tot ce trebuie făcut pentru a duce un lucru la bun sfârşit mai bine decât oricine altcineva. Produc pe banda rulantă bunuri şi servicii în valoare de miliarde de dolari, cu precizia unui mecanism de ceasornic, perfecţionând constant produsele, reducând tot mai mult timpul de producţie şi cheltuielile necesare pentru realizarea lor. Pentru ei, inovaţia şi eficienţa sunt un mod de viaţă într-o măsură mult mai mare decât oricare alt sector al scietăţii noastre.

Oamenii de afaceri sunt atenţi, flexibili, minuţioşi şi perspicace. Cei care nu au aceste însuşiri nu rezistă căci lumea afacerilor are propria puritate, propriul proces de selecţie naturală: dacă nu produci, nimeni nu te acceptă prea mult timp, la nici un nivel dintr-o companie.

Cei mai mari oameni de afaceri au o capacitate profund ancorată în interior – tânjesc, ca noi toţi de altfel, dar poate într-o măsură mai mare, după o viaţă spirituală adevărată. Din lumea noastră au văzut mai mult decât cei mai mulţi dintre noi; ştiu ce poate şi ce nu poate să le ofere. De la lucrurile sirituale pretind o anumită logică; se aşteaptă ca metoda şi rezultatele să fie clare, la fel de clare ca termenii şi condiţiile oricărei afaceri. De multe ori renunţă la o viaţă spirituală activă, însă nu din lăcomie sau indolenţă, ci pur şi simplu pentru că nici o cale spirituală nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor lor. “Şlefuitorul de Diamante” a fost conceput exact pentru asemenea oameni – talentaţi, tenace şi cu minte ascuţită.

Să nu accepţi niciodată ideea că, din cauză că te îndeletniceşti cu afacerile, nu ai ocazia, timpul sau calităţile personale pe care le reclamă o viaţă spirituală în adevăratul sens al cuvântului sau că angajarea într-o viaţă interioară profundă intră oarecum în contradicţie cu exercitarea unei cariere în lumea afacerilor.
“Şlefuitorul de Diamante” ne învaţă că tocmai oamenii atraşi de afaceri au forţa necesară pentru a înţelege şi a îndeplini practicile spirituale mai profunde”

“Mazal” sau despre etica în afaceri altfel

“Prin tradiţie, întregul comerţ cu diamante cu ridicata are la bază conceptul de “mazal”. “Mazal” este prescurtarea expresiei “mazel un b’rachah” din limba idiş, care înseamnă “să te bucuri sănătos” de ceva. Cei care lucrează cu diamante o folosesc cu sensul de “batem palma” sau “aşa rămâne”. Majoritatea afacerilor cu diamante care se realizează la cel mai inalt nivel, se bazează în totalitate pe acest concept de “mazal” sau de angajament verbal prin care te obligi să respecţi o învoială.

Oameni care nu s-au întâlnit niciodată faţă în faţă vând şi cumpără unul de la altul prin telefon pietre de milioane de dolari, cu un singur cuvânt “mazal”. Odată ce ai rostit acest cuvânt, ţi-ai asumat angajamentul că vei onora înţelegerea, orice s-ar întâmpla.

Respectarea conceptului de “mazal” reprezintă însuşi motorul afacerilor cu diamante. Cât despre încălcarea lui, nici nu s-a pomenit vreodată de aşa ceva. Când vânzătorul şi cumpărătorul, după o negociere dură, spun amândoi “mazal”, înţelegerea e ca şi săpată în piatră, chiar dacă, de fapt se întipăreşte doar în inimile lor. Nu există contracte sau semnături. Vei plăti suma pe care ai promis-o în ziua convenită, pentru că ai spus “mazal”.

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!