Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Din poveștile Șlefuitorilor: Oana Maria Iosifidis

  1. Ce provocare ai avut cu afacerea ta sau în viața personală când ai început să aplici sistemul semințelor?

Cred că, la momentul la care am aflat despre acest sistem, aveam provocări și pe plan personal, și pe plan profesional. 

Profesional, îmi doream evoluție financiară însă cel mai pregnant era sentimentul că nu sunt pe drumul meu. Simțeam nevoia să îmi descopăr vocația și să simt că îmi aduc contribuția în lumea în care trăiesc. 

Pe plan personal, nu îmi mai aduc aminte exact ce simțeam atunci, dar știu că îmi doream ca relația mea să evolueze, îmi doream copii și să construim împreună o relație și o familie armonioasă.

De-a lungul timpului, au apărut tot felul de alte situații noi pe care am decis să le abordez ținând cont de sistemul semințelor.

2. Care sunt 2-3 frustrări/probleme legate de această provocare?

Profesional, cum spuneam, a fost nevoie să mă regăsesc, să mă descopăr, pentru a afla care îmi este vocația și ce activitate aș putea să fac. A fost foarte frustrant pentru că nu aveam nicio idee ce aș putea face, ce talente am, ce mi-ar aduce bucurie dar și rezultate în același timp. Știam doar că drumul pe care sunt nu este al meu, iar asta mă consuma foarte tare. 

Cred că și pe plan personal provocările aveau o cauză similară, pentru că nu trăiam în acord cu mine. 

La job am fost mereu implicată și am avut rezultate dar simțeam tot mai tare un gol interior. Nu rezonam cu ceea ce făceam și nu simțeam că îmi aduc contribuția cu adevărat. În plus, munceam mult, nu aveam flexibilitate (lucru care atunci când a venit și primul copil a început să mă deranjeze și mai tare) și financiar nu pot spune că se justifica. Evoluția veniturilor era foarte mică de la an la an și aveam sentimentul că stau pe loc. 

3. Cum ți-au impactat afacerea și viața personală?

Eram nefericită la job, aveam sentimentul că nu îmi mai găsesc locul și că nu mă mai regăsesc în mediul în care mă aflam. 

Nevoia de contribuție și de a face ceva care să aducă valoare și bucurie celor din jur era foarte puternică și în același timp mă simțeam foarte pierdută, pentru că nu știam ce altceva aș putea face. 

Aveam sentimentul că nu trăiesc cu adevărat și simțeam multă confuzie și dezamăgire, pe toate planurile.

4. Când ai auzit de Sistemul Semințelor?

În 2015 dacă nu mă înșel, când a venit Geshe Michael Roach pentru prima dată în România. 2 colegi de la un curs pe care îl făceam în perioada aceea câștigaseră bilete la eveniment și când ne-am văzut, la câteva zile după, mi-au povestit cu super entuziasm și m-au făcut curioasă. 

Am cumpărat cartea Slefuitorul de diamante și am citit-o imediat, însă informația nu a prins sens de prima dată. 

La ceva timp după, am intrat și în grupul de Facebook, am mers la câteva întâlniri de comunitate și lucrurile au început să devină mai clare. Foarte curând sistemul semințelor a devenit prezent în viața mea, în fiecare decizie. Am devenit atentă la cele 3 moduri de a planta semințe și la buruienile care sunt deja în grădina mea. 

Am mers și la evenimentele live cu Geshe sau cu îndrumătorii din sistemul semințelor, am mers chiar și într-o tabără de învățare și practică și acest sistem a devenit parte din viața mea de zi cu zi. Am citit toate cele 4 cărți, iar cu Management Karmic și Karma Iubirii am rezonat cel mai bine, pentru că au soluții practice și ușor de pus în aplicare imediat. 

5. Care sunt 2-3 lucruri pe care le-ai făcut cu sistemul semințelor pentru a rezolva acea provocare sau a-ți îndeplini un obiectiv în direcția dorită?

Referitor la vocație și reinventarea mea în alt domeniu, am plantat claritate în primul rând, în toate felurile în care am putut. Am ajutat oameni din jur să își clarifice anumite aspecte, acolo unde puteam. M-am bucurat pentru oamenii care își trăiau vocația și făceau bani din ea și am susținut activitatea lor. Fie cumpărând produsele sau serviciile lor, fie recomandându-i, fie lăsând un review. Am încurajat oamenii care au pornit pe cont propriu și i-am susținut. 

Am lucrat mult pe principiile 8 și 9 și am început să observ tot mai des succesul celor din jur și să mă bucur pentru rezultatele lor, înțelegând că dacă îi văd în realitatea mea, ei vin din semințele mele. Mi-am analizat gândurile și am redus invidia și celelalte gânduri negative referitoare la succesul pe care îl vedeam în jur.

Donațiile și ajutorul acordat altor persoane sunt prezente constant în viața mea în ultimii ani. Am donații recurente către cauze cu care rezonez și care sunt similare cu lucrurile pe care mi le doresc în viața mea. Plătesc toate facturile la timp și cu bucurie, precum și cu intenția ca persoana/firma care îi primește să îi utilizeze cu folos și să susțină la rândul ei alți oameni și firme. 

Pe financiar am plantat și plantez în continuare, dar am folosit sistemul semințelor și pentru a planta timp, eficiență, clienți fericiți sau însănătoșirea fetiței mele într-o perioadă în care acest lucru a fost preocuparea mea principală. 

Am o parteneră karmică minunată cu care vorbesc săptămânal de aproape 3 ani (am început după un eveniment cu Geshe Michael Roach) și ne-am susținut reciproc pentru obiective ce țin de relații dar apoi și pe multe altele. 

În plus, am adus oameni împreună de fiecare dată când am văzut o oportunitate pentru ei, am ajutat cu sfaturi sau chiar cu anumite acțiuni ce țineau de expertiza mea, susținând astfel alte afaceri sau freelanceri. 

Pentru creșterea afacerii mele, am, din când în când, proiecte pentru care lucrez pro bono sau cu o reducere de cost. Am ajutat 3 ONG-uri și câteva afaceri la început de drum și am de gând să fac acest lucru în continuare. 

6. Ce rezultate ai avut după ce ai integrat uneltele sistemului semințelor în munca ta?

Sunt un om mai bun. Acesta cred că este primul efect al sistemului. Înțelegi de unde vine realitatea, de unde vin cei din jur și că, tot ceea ce faci se întoarce la tine. Te face mai conștient de acțiunile, gândurile și cuvintele tale și de felul în care acestea îți creează realitatea de mâine. 

Iau lucrurile mai cu calm și în cea mai mare parte a timpului nu mă mai supăr așa tare pe ceilalți ci îmi aduc aminte că ei vin de la mine. 

Mi-am crescut veniturile considerabil de când am descoperit sistemul semințelor. Nu sunt la nivelul la care mi-aș dori, însă observ evoluția din ultimii ani și sunt recunoscătoare. În plus, pe lângă venituri, mi-a dat acces la oameni minunați și la resurse pentru creșterea mea. 

Am o familie frumoasă și 2 copii minunați. Suntem sănătoși în primul rând și asta contează cel mai tare. 

Mi-am descoperit vocația și am făcut schimbări mari din punct de vedere profesional, am renunțat la job și la drumul profesional anterior pentru o afacere din pasiune. Simt acum că îmi aduc contribuția și că îmi folosesc talentele și abilitățile pentru a aduce valoare celor cu care colaborez și nu numai. 

Am flexibilitatea la care am visat, chiar dacă muncesc la fel de mult sau poate mai mult. Faptul că pot fi alături de copiii mei atunci când au nevoie este printre cele mai importante beneficii. 

Am construit o afacere din pasiune și am semințe (acum știm că nu este noroc) de clienți minunați, care oferă valoare prin afacerile lor și cu care colaborez excelent din toate punctele de vedere. Pentru mine, dacă ar fi să descriu clientul ideal, dincolo de date demografice,nișă și cifră de afaceri aș spune că este șlefuitor. Chiar dacă nu știe încă. 

7. Cum abordezi acum noile provocări sau obiective similare ajutându-te de uneltele sistemului semințelor?

În ultimii ani, de fiecare dată când mă deranjează ceva, îmi aduc aminte că acel ceva sau cineva vine de la mine. Asta îmi permite să nu mai plantez negativ judecând pe cei din jur sau chiar făcând reproșuri. 

Acest lucru poate fi enervant la prima vedere, pentru că …. e greu să accepți că acel comportament enervant al colegului sau soțului sau alt eveniment exterior vine de la tine. Dar apoi îți dă putere, pentru că, dacă vine de la tine, înseamnă că tot tu poți să schimbi. Plantând ceea ce vrei să experimentezi și reducând semințele negative care au creat acea situație, poți să experimentezi ceva total diferit. 

Iar atunci când îmi doresc ceva, mă gândesc cum pot să plantez acel lucru.

Când mă simțeam copleșită cu doi copii mici, fără ajutor și fără timp pentru mine și relaxare, ce am făcut? M-am gândit cum să ofer altei mame timp pentru ea și relaxare. Am stat cu copilul sau copiii altei mame (împreună cu ai mei), pentru ca ea să aibă timp pentru ea, să iasă cu soțul, să meargă la un masaj sau să facă orice simte nevoia și nu poate în mod normal. 

Acum am focus pe dezvoltarea afacerii mele și pe dezvoltarea mea ca și profesionist, motiv pentru care susțin alte afaceri din pasiune în toate modurile în care pot. 

Am norocul (sau semințele?) ca afacerea pe care am construit-o (copywriting și content writing) să mă ajute să plantez în fiecare zi. Pentru că, prin munca mea, particip la succesul afacerilor cu care lucrez, prezența online și comunicarea eficientă fiind foarte importante pentru clienții mei. 

Am grijă de valoarea pe care o ofer clienților și întotdeauna încerc să ofer mai mult decât îmi asum contractual. Am grijă să livrez mai devreme pentru ca ei să aibă liniștea că totul este în ordine și să facă următorii pași în ritmul lor. Mă implic în afacerile lor și de multe ori și dedic rodul semințelor mele către succesul clienților mei. 

Deși sunt o persoană disciplinată de fel, în privința sistemului semințelor nu am aplicat cu sfințenie chiar toate uneltele care îmi sunt cunoscute. Sunt sigură că aș putea obține chiar mai multe rezultate sau mai repede dacă aș integra în programul meu mediatația cafelei (zilnic și nu doar când îmi aduc aminte), carnețelul sau cei 4 pași. Dar, pas cu pas, în fiecare zi încerc să fiu mai bună decât ieri și sper ca în curând și aceste unelte să fie parte din obiceiurile mele zilnice.

8. Cu ce te ocupi în prezent – descrie pe scurt produsele/serviciile tale

În acest moment sunt copywriter și creator de conținut. Ajut antreprenorii și freelancerii să își crească vizibilitatea online pentru a atrage clienții potriviți prin tehnici persuasive de scris. Construim împreună o comunicare clară și atractivă, indiferent de canalele folosite. 

Fie că au nevoie de conținut pentru site (descrieri de produse sau servicii, povestea afacerii sau articole educative), de email marketing sau newsletter sau un sistem de vânzare automatizat care să le ușureze munca și să aducă rezultate, un copywriter poate pune ordine în idei și construi o comunicare autentică și pe limba clienților țintă. 

Astfel, se pot concentra pe ceea ce fac ei cel mai bine și pe valoarea pe care o pot oferi celor din jur. 

Sunt anumite domenii preferate de mine, datorită faptului că rezonez cu ele, sunt și eu consumator, cred cu tărie în beneficiile lor și scriu cu drag și pasiune. Aș putea menționa dezvoltarea personală, psihologie, parenting, tot ce ține de sănătate și stil de viață sănătos (alimentație, mișcare), educație.

Mai sunt domenii în care am experiență profesională și clar scriu cu ușurință (asigurări, domeniul financiar-bancar, turism).

Însă nu mă limitez la acestea pentru că partea de cercetare o voi face oricum, indiferent de domeniu. Cel mai important este să putem lucra bine împreună, clientul să simtă că stilul meu i se potrivește iar eu să simt că pot oferi valoare în domeniul lui de activitate.

9. Unde te pot găsi oamenii (site, email, profil de FB)

Profilul meu personal de facebook este: https://www.facebook.com/oanastancu 

Iar pagina dedicată activității de copywriting: https://www.facebook.com/profile.php?id=100083058234670 

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Uneltele de bază din sistemul semințelor

Înscrie-te și urmărește cele 7 lecții video despre unelte sistemului semințelor.

Așteaptă puțin te rog!

Felicitări!

Te-ai înscris. Verifică-ți te rog adresa de mail pentru confirmare!

Deasemenea, verifică și directorul SPAM și adaugă-mi adresa în lista ta de contacte!