Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Dezbatere între un înger și un demon

Am reușit să văd primele minute din a doua parte a dezbaterii Înger-Demon de la Sedona și am avut o revelație pe care vreau să o împărtășesc cu voi, ca să îmi dau seama dacă am perceput corect mesajul.

Sunt două principii cu care noi lucrăm și care nu pot exista unul fără celălalt: vacuitate (înțeleseul nu vine din lucruri/gânduri) și interdependență (suntem forțați să înțelegem realitatea în funcție de ceea ce am plantat).

Aceste principii nu pot exista unul fără celălalt, la fel cum nu pot avea fața telefonului fără spatele telefonului.

Ori, atunci când noi spunem “Ce experimentez acum vine din semințele XYZ” ne concentrăm doar pe o jumătate din întreg. Uităm că există și spatele telefonului.

Dacă am înțeles bine, Demonul e mulțumit dacă uităm de vacuitate (cealaltă jumătate), pentru că în felul ăsta (uitând de vacuitate) nu ne vom atinge scopul suprem de a stopa definitiv suferința și de a deveni ființe de lumină.

Vacuitatea se definește prin absență (prin ceva negativ): este lipsa (ne-existența) obiectului care vine din el însuși.

Antrenamentul nostru trebuie să includă atât constatarea interdependenței (soțul care vine din semințele mele) cât și constatarea vacuității (ne-existența soțului care vine din el însuși). Aceasta e ideea pe care Geshe Michael Roach vrea să o sublinieze atunci când face demonstrația cu cei doi soți din bucătărie și spune despre cel de-al doilea soț (care e prezent ÎN ACELAȘI TIMP cu primul) “Acest soț n-a existat, nu există și nu va exista vreodată”).

Putem fi seduși de aspectul interdependenței, pentru că e mai ușor de perceput și să ne gândim doar la ea mereu, dar avem nevoie să facem și saltul în vacuitate pentru a tăia definitiv sursa suferinței din mintea noastră.

În Lion’s Dance, pasul 9.2 este antrenamentul pentru a constata interdependența (profesorul care vine din semințele mele) iar pasul 9.3 este antrenamentul pentru a constata vacuitatea (non-existența profesorului care vine din el însuși).

Lucrul practic pe care eu îl fac ca urmare a acestei revelații este că după ce mă gândesc ce semințe am platat ca să percep o anumită experiență mă gândesc imediat “Tot aici este prezentă și non-existența faptului că această experiență vine din ea însăși”.

Hope it helps!

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!