Shopping Cart

No products in the cart.

7 Decizii mici care te vor proteja împotriva crizei financiare

Iată o strategie pe termen lung pentru a nu te mai îngrijora despre o eventuală criză financiară.

Dacă urmărești de ceva timp acest site, probabil te-ai familiarizat cu ideea că orice criză aparent exterioară, este de fapt una personală și interioară. Tot ce vedem în exterior, vine din semințe (tipare) mentale, care se deschid cu o viteză de 65/s și ne creează realitatea în care trăim.

Pornind de la definiția corectă a vacuității și a tiparelor mentale, am să-ți dau câteva ponturi pentru situațiile de criză, și despre cum să evităm deciziile neplăcute aferente acestor situații.

Ori de câte ori auzim de cuvântul ”Criză financiară” sau ”Recesiune”, ceva ne stârnește neliniștea și suntem tentați să luăm decizii proaste/iraționale cu privire la care ne punem atenția și energia.

O veste aparent inofensivă, precum virusul gripei din China, a produs scăderi de câteva procente în rândul acțiunilor mai multor companii. Neînțelegând de unde vin chiar și aceste vești, suntem mereu ”păcăliți” că ceva din exterior vine către noi și ne pune bețe-n roate. Pentru un investitor pe bursă, un astfel de moment ar putea însemna decizia de a se retrage rapid, până nu-i scad și restul acțiunilor.

Un Șlefuitor iscusit, învață cu timpul să facă diferența între atribuirea existenței de sine, ce pare că vine din exterior, și percepția care este impusă de un tipar mental care se deschide în acel moment și ne creează această percepție. Dacă în trecut, la auzul unei vești de genul celor de mai sus, s-ar fi impacientat mult, acum știe de unde vin aceste lucruri. Deasemenea știe că are nevoie să-și vadă în continuare de plantatul tiparelor mentale de prosperitate.

De multe ori, există o tendință de a te lăsa o perioadă din plantatul semințelor, sub scuza, ”trebuie să fac acum ceva mai important, care chiar să mă ajute.” Am picat și eu de multe ori în capcana asta. Cu unii oameni (parteneri karmici) cu care mă întâlneam periodic pentru a-i susține în evoluția lor, îi amânam, sau mă scuzam că nu mă pot întâlni în săptămâna respectivă, că sunt ocupat.

Acesta este antrenamentul nostru de zi cu zi. Când vechiul obicei sau vechea concepție a realității te trage înspre ea, fix atunci ai nevoie să-ți îndrepți mintea spre lucrurile care funcționează cu adevărat: tiparele mentale suportive și înțelegerea corectă.

Luând decizii mici cu înțelegerea corectă, în timp, te vor conduce și către decizii mari, fără niciun efort. Dar să iei decizii mari pe moment, fără pregătirea necesară, poate fi destul de incomod. Diferența între ele este următoarea:

 

Antrenamentul mental este de fapt lucrul cu atenția la tipare mentale, pentru că atenția este cea care pune nutrient pe acel tipar, ca el să crească rapid și puternic. Iar aici intervine decizia de a planta conștient zilnic tipare mentale. Aceste decizii pot fi foarte mici și simple de luat. Nu e nevoie de planificare multă în prealabil.

7 Decizii mici care te vor proteja de criza financiară:

  1. Achită cu bucurie și la timp orice factură, contribuție, plată pentru cei care te-au ajutat să-ți desfășori activitatea
  2. Susține periodic financiar pe cineva care are nevoie (alege-ți organizația care rezonează cu tine cel mai mult)
  3. Susține-i financiar pe cei care te-au ajutat mult în trecut (ex: părinții, foști colaboratori, rude)
  4. Lasă mereu bacșiș (la restaurant, la spălătorie, la benzinărie, la taxi …oriunde poți)
  5. Antrenează-ți starea mentală de a oferi mereu ceva (nu contează suma sau timpul, ci disponibilitatea de a oferi)
  6. Roagă-te pentru cei care trec prin dificultăți financiare
  7. Evită timp pierdut cu flecăreala (vorbe dar și gânduri care nu aduc valoare)

Poți completa și tu lista?

Ce alte decizii mici și simple de făcut ai putea lua zilnic și care pe termen lung te vor proteja împotriva unei crize financiare sau recesiuni?

Invitație la noua grupă a Clubului Seed System

De curând am re-deschis înscrierile pentru mastermind-ul de 12 săptămâni în implementarea Sistemului Diamond Cutter în munca și în afacerea ta. Este programul în care îți alegi un obiectiv concret de creștere pe care vrei să-l atingi, iar apoi începi să aplici treptat uneltele Șlefuitorului de diamante pentru îndeplinirea lui.

Implementarea acestui sistem în felul cum îți gestionezi munca sau afacerea se face treptat. Necesită un minim de 3 luni de zile pentru a vedea primele rezultate. Acesta a fost și motivul pentru care am pornit acest program pe o perioadă mai lungă de timp. Ai nevoie de mici succese pentru a implementa noile obiceiuri ce țin de tiparele mentale.

Acest mastermind îți oferă combinația perfectă pentru a face pașii necesari ție: mentori, comunitate și unelte de aplicat la fiecare pas.

  • Sistemul Diamond Cutter te ajută la eliminarea deciziilor conflictuale / Vei învăța cum să nu mai iei nici o decizie proastă și cum să nu mai fii prins între alegeri insuficiente.
  • Elimini cauzele ce duc la destrămarea proiectelor și a echipelor. Aplicând principiile acestui sistem în proiectul tău, automat vei crea oameni de încredere în jurul tău care muncesc în armonie.
  • Vei dobândi liniștea mentală că aplici un sistem eficient, care funcționează de fiecare dată. Un sistem corect, care este simplu și plăcut de pus în practică.

Înscrierile sunt deschise până pe 13 februarie, când va avea loc prima sesiune din program.

Te invit să te alături noii grupe timp de 3 luni de zile și să alegi să lucrezi pe cel mai important obiectiv al tău!

PS. Dacă încă nu faci parte din comunitatea Diamond System România, te invit să te alături!

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!