Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Relația este o „muncă a iubirii”

Interviu cu Oana Moldovan (Gușat)

Oana este prietena mea de suflet. Ea este soție, mamă a doi copii și asistent medical la Spitalul Lafayette General Health. Locuiește împreună cu familia sa în Lafayette, Louisiana.

LS A avea o relație pur și simplu sau a avea o relație împlinită?

OM – Cu siguranță, am învățat că se merită pe deplin să ai o relație împlinită. Avem deja multe relații în viață. E ca și cum ai avea un parc întreg de mașini dar nu ai folosi/beneficia de nici una. Care e menirea lor atunci?

LS – Ce înseamnă pentru tine o relație împlinită?

OM – Relația împlinită e o relație complexa, în care ești intru totul dedicat fericirii persoanei iubite și prin actul acesta, fericirea ta este asigurată. E complexă pentru că vizează latura fizică, mentală, spirituală. În momentul în care accepți că ești în relație să aduci fericire celuilalt, ești pe calea potrivită, nu opui rezistență și nu judeci, ai răbdare. Îți trebuie compasiune și răbdare să descoperi fiecare etapă a relației și să treci peste provocări cu iubire.

LS – Tu ești căsătorită și ai 2 copii. De cât timp ești căsătorită? A fost o relație împlinită de la început sau s-a împlinit pe parcurs?

OM – Sunt căsătorită de 9 ani dar în relație de 14 ani. Nu a fost o relație împlinită de la început. Cel puțin, în primii ani, am crezut că este împlinită numai ca să descopăr mai târziu că habar nu aveam ce înseamnă cu adevărat o relație. Era un joc al ego-urilor.

LS – Ce ai făcut concret să îți duci relația la un nivel superior? Pe ce direcții?

OM – Din momentul în care am sesizat că nu am o relație împlinită am trecut desigur prin multe etape. Am trecut prin disperare, furie, tristețe, răzbunare, etc. Am căutat răspunsul pe la alți oameni care au trecut prin situația mea, am căutat în cărți de dezvoltare personala. Concret, ți-am cerut și ție ajutorul și am învățat că aplicând “Top 10 good deeds” (cele 10 precepte morale) vieții mele, înțelegând la un nivel profund că, dacă mă iubesc pe mine, sunt în stare să iubesc și pe celălalt și că, rănind-l pe celălalt, mă rănesc, de fapt pe mine.

Am aplicat principiul prin care, dacă vreau o relație împlinită, trebuie să ajut pe altcineva să aibă o relație împlinită. Așadar am plantat semințe pentru ca relația mea să devină  împlinită oferind companie unei persoane singure, folosind vorbe care aduc oamenii împreună, ascultând cu adevărat la ceea ce alții au de spus, încercând cu adevărat să îi fac pe ceilalți din jurul meu fericiți prin diferite fapte.

LS – Cam în cât timp apar rezultatele?

OM – Asta depinde și de ce semințe ai plantat in trecut. Cred că e corect să spun că rezultatele apar în zile până la luni și cred că ani.

LS – Cu ce este diferita această modalitate de a „planta” partenerul perfect de rețetele clasice la care, poate că ai apelat in trecut?

OM – E în primul rând o „muncă” nobila. O faci din suflet, cu înțelegere, compasiune și iubire, nu ca să îți satisfaci ego-ul personal. Ai înțelegerea că din ceea ce faci, beneficiază mai mulți decât persoana ta. Iubirea adevărată nu este egoistă, este altruistă.

LS – După părerea ta, care ar fi motivația noastră atunci când construim o relație ? Care ar fi motivația pentru a avea o relație împlinită?

OM – Fiecare relație e o manifestare a iubirii, e o extensie a iubirii de sine. Nu cred ca are rost să cauți o relație ca să scapi de singurătate, să ai bani, casa, etc. La sfârșitul zilei, nimic nu te face fericit din toate acestea. Eu simt că atunci când ai pe cineva cu care să împărtășești iubirea, pe care să-l faci fericit (fără a-ți hrăni ego-ul), cu care să ai copii pe care să îi crești în aceeași iubire – este motivația adevărată.

LS – În loc de încheiere, ce ai putea să ne mai spui, evident, despre relații.

OM – Să nu uităm că scopul nostru este să eliminăm suferința din viața noastră și să fim expresia iubirii. Relația este deci o „muncă a iubirii”. Oricât de dificile sunt etapele prin care trece relația ta, nu uita niciodată să ai răbdare, să nu judeci și mai ales că trebuie în mod constant să plantezi „semințele” necesare ca ea să continue să fie împlinită.

Avem aici câteva întrebări de la o cititoare. Ai putea să ne răspunzi, dacă nu cumva răspunsul se regăsește la întrebările mele.

1. Cum știi/simți că persoana de X sau Y este cea potrivita?

OM – Când reușești să fii tu însuți cu acea persoana. De asemenea, când, după ce trece atracția sexuală puternică de la început, recunoști în tine dorința de a continua să împărtășești toate experiențele, bune sau rele cu acea persoană. Când, văzându-ți partenerul fericit, te face pe tine deplin fericit.

2. Relația te ajută să crești, să te dezvolți. Ok. Doua – trei exemple cum te-a ajutat pe tine. Ce înseamnă asta mai concret?

OM – Am învățat să judec din ce în ce mai puțin, să am mai multă compasiune, să îmi diminuez ego-ul, să pun fericirea partenerului înaintea fericirii mele.

3. Având în vedere că ne dorim o relație împlinită care să dureze zeci de ani, întrebarea este: care sunt ingredientele unei relații împlinite? Cum facem ca ea să dureze și să nu fugim la primul hop?

OM – Așa cum îngrijim grădina cu florile preferate, așa trebuie îngrijită și relația. Cum am spus mai sus, trebuie continuată plantarea semințelor pentru o relație împlinită și adus în viața altora ceea ce vrei să ai în viața și relația ta. Și să nu uităm meditația cafelei!!!

 

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!