Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Prima lege a tiparelor mentale – Culegi ceea ce ai semănat

Dacă plantezi semințe de pepene, obții un pepene.

Să spunem că îți place să lucrezi în grădină și că vrei să crești niște pepeni. Așa că mergi la magazin și ceri niște semințe de pepene. Semințele pe care le vezi înăuntrul unui pepene atunci când îl tai ca să-l mănânci. Nu e minunat că semințele obiectului pe care ți-l dorești vin exact din interiorul aceluiași lucru? Imaginează-ți ce s-ar întâmpla dacă lucrurile nu s-ar petrece astfel. Dacă de exemplu semințele din interiorul unei lămâi ar putea crește un pepene.

O discuție între fermierii care stau într-o după amiază de vorbă la o cafea, despre cum le merg culturile, ar arăta cam așa:

“Hei, George! Ce-ai plantat anul ăsta?”

“Oh, am plantat niște semințe de pepene.”

“Și ce-ai obținut?”

“Ei bine, atunci când semințele s-au deschis și au început să crească lăstarii – n-o să-ți vină să crezi – dar au ieșit bananieri! Și noi locuim în București! Au apucat doar să se deschidă și au murit imediat din cauza frigului! Așa că acum m-am alesc cu o mare grămadă de banane storcite și stricate în mijlocul câmpului!”

Dar din fericire, nu așa funcționează lucrurile. Există o similaritate între sămânța pe care o plantezi și planta care crește din acea sămânță. Dacă vrei să ai bani, e nevoie să plantezi o sămânță de bani – să ajuți pe altcineva să facă bani. Dacă nu-ți place să fii singur și îți dorești un partener sau un prieten, atunci e nevoie să plantezi o sămânță de prietenie – să ajuți o persoană singură să nu mai fie singură. Dacă vrei să rămâi tânăr și sănătos, atunci e nevoie să ajuți o persoană bolnavă să se însănătoșească.

Orice om are momente când dorește să aducă frumosul în viața lui, eu când ajungeam într-un magazin de flori, cumpăram mereu un plic cu semințe de flori, de toate formele, cu toate aromele și cât mai divers colorat. Timp de un an am adunat pliculețe cu semințe și în primăvara, împreună cu soția mea am pregătit un colț de câțiva metri pătrați, l-am săpat, am ales rădăcinile vechi, pietre și diverse resturi, l-am netezit și apoi efectiv ne-am jucat. Am aranjat plicurile ca un puzzle, în mijloc pe cele care aveau nevoie de soare și pe margine pe cele care aveau nevoie de umbră, în mijloc pe cele mai înalte și pe margine cele mai mici, am combinat si culorile sa fie contrastante, complementare. Efectiv ne-am jucat, nu știam nimic despre grădinărit și nu știam nimic despre flori, știam doar putinul care era scris pe fiecare plic. Le-am împrăștiat pe pamant, le-am amestecat cu pământ superficial și le-am udat.

Ce a urmat? Pentru câteva săptămâni curtea a fost goală, pământul părea neroditor, dar încet-încet totul a inverzit, nu știam ce urmează să apăra, dar observam că sunt frunze diferite cu forme, texturi si culori diferite, apoi au inceput să înflorească fiecare în ritmul ei, unele mici, altele mari, unele roșii, altele galbene, fiecare plantă, fiecare floare era altfel, asa cum a fost sămânța din care a ieșit! Timp de câțiva ani, ne-am tot bucurat de aceste flori, deși o singură dată am semănat, ele au ieșit an de an.

Tu ce ai semănat? Si ce recoltă ai cules?

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!