Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Din poveștile Șlefuitorilor: Luiza Ștefan

Luiza Ștefan este din București, face de 10 ani consultanță de business, coaching și training în companii, și totodată este voluntar în echipa Diamond System România și unul dintre cei mai vechi studenți din comunitatea noastră.

1. Ce provocare ai avut cu afacerea ta sau în viața personală când ai început să aplici sistemul semințelor?

Provocarea a fost una specifica liber-profesioniștilor, așa că viața mea profesională și personală se cam suprapun: cum să ajung să îmi pun pasiunea pe post de activitate lucrativă, cum să ajung la flux constant crescător de clienți și venituri.

2. Care sunt 2-3 frustrări/probleme legate de această provocare?

Veneam din mediul corporatist bancar, fusesem directorul departamentului de management al riscului și am pregătire de economist și analist de business. Să nu mă pot descurca în propria mea afacere a fost cea mai mare frustrare. Să nu mai am infrastructura tehnică și de colegi a fost a doua mare problemă – singurătatea, să iau decizii fără să am cu cine să mă consult, contrazic – din nou, super frustrant. Și ultima dar nu cea din urmă, faptul că lucram mai mult decât în bancă, deși făcusem totul ca să am mai mult timp cu copiii mei și pentru mine.

3. Cum ți-au impactat afacerea și viața personală?

Am început să mă îndoiesc de capabilitățile mele pe de o parte, iar pe de altă parte am început să fac cursuri să-mi lărgesc portofoliul de expertiză și să învăț diverse de care aveam nevoie să rulez afacerea – să fac un blog, să scriu, să am cont pe facebook, ce să spun și ce să nu spun, poze, networking, cum să fac un portofoliu, dar o prezentare? A fost foarte mult de muncă și nu făceam nici 20% din timp coaching cu clienții, ceea ce îmi doream, de fapt, atât de mult!

4. Când ai auzit de Sistemul Semințelor?

A fost o „întâmplare” – ne-am întâlnit în prima mea zi de „ne-angajat” – pe 1 noiembrie 2014, la un eveniment unde am cunoscut o parte din comunitatea din București. Am avut apoi o mică pauză de un an și ne-am „reîntâlnit” în 2016, iar din 2020 am devenit parte activă în grupul local al organizatorilor evenimentelor.

5. Care sunt 2-3 lucruri pe care le-ai făcut cu sistemul semințelor pentru a rezolva acea provocare sau a-ți îndeplini un obiectiv în direcția dorită?

Am aplicat toate ideile din cartea ”Management karmic”. Meditația nu îmi lipsește, întâlnirile cu colegii și lucrul cu un partener de învățare. Las oamenii în trafic și la coadă să treacă în fața mea, îmi recomand competitorii unde știu că sunt buni, fac cei 4 pași pentru aproape orice proiect pe care îl demarez, nu îmi lipsesc meditația cafelei și stabilirea de obiective și monitorizarea lor.

6. Ce rezultate ai avut după ce ai integrat uneltele sistemului semințelor în munca ta?

Așa am reușit să am constant proiecte, colaborări, să depășesc o închidere a unei firme cu care colaboram și să găsesc altele 2 și mai frumoase, să trec cu venituri peste pauza din pandemie și să îmi cresc cu cca 300% veniturile în anul trecut.

7. Cum abordezi acum noile provocări sau obiective similare ajutându-te de uneltele sistemului semințelor?

Mi-a intrat în obicei marea majoritate a practicii și nu prea mai îmi dau seama ce fac, le fac pe pilot automat. Îmi dau seama totuși că abordez diferit provocările, fiindcă mai am oameni în jur care ridică mirați din sprâncene când mai zic una alta despre „semințe”, „plantat” și cum nu vin banii din muncă, ci din generozitate. Încerc să nu plec la drum fără „capsatorul” încărcat și fără a mă asigura că ajut oamenii să obțină ceea ce eu îmi doresc cel mai mult. De altfel bucuriile cele mai mari, realizările și succesul – așa cum mi le definesc eu – vin majoritar din ceea ce fac pentru și cu alții.

8. Cu ce te ocupi în prezent – descrie pe scurt produsele/serviciile tale

Fac de 10 ani consultanță de business, coaching si training în companii, consiliere și mentorat cu start-up-urile freelancerilor și cu oamenii care vor să își schimbe în bine viața personală.

Facilitez învățarea de soft skills pentru manageri, fiindcă nu este suficient să fii foarte bun în tehnic sau operațional, trebuie să știi să gestionezi conflicte, motivații, schimbare, decizii grele, să prioritizezi, să înțelegi cum trebuie evaluați oamenii și în ce fel feedbackul este o unealtă de creștere și performanță.

Fac team coaching – ajut echipele care nu mai lucrează bine împreună, sau nu comunică potrivit în situații provocatoare, să își găsească valorile, vocea și ritmul comune.

Iar acum dezvolt o metodă de lucru cu tiparele mentale limitative – sabotorii interiori – pe care îl voi testa în această vară și îl voi lansa în toamnă către public.

9. Unde te pot găsi oamenii (site, email, profil de FB)

Momentan sunt în plin proces de rebranding, site-ul este luizastefan.com si va avea o nouă haină la începutul toamnei. Mă găsești pe și aici pe FB – https://www.facebook.com/luiza.stefan.3/

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!