Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Cum apar banii?

Cum apar banii de fapt?

În majoritatea cazurilor, tiparele menale specifice de care ai nevoie pentru a obţine un anumit rezultat în viaţa personală sau în afaceri sunt aproape opusul a ceea ce tinde să ne impună natura umană.

Spre exemplu, să presupunem că firma ta se zbate să reziste pe piaţă şi ai început să ai probleme cu încasările.  Instinctul natural al aproape oricărui individ sau reprezentant al unei corporaţii aflată în acestă situaţie îi impune să recurgă la restructurări.

Este important să ai mare grijă la reacţia ta naturală faţă de problema cu care te confrunţi, pentru că s-ar putea ca reacţia aceasta să nu facă decât să perpetueze problema. În limba tibetană acest fenomen este numit “korwa” sau “cercul fără de sfârşit al suferinţei”.

Există trei modalităţi prin care se poate imprima un tipar: prin fapte, vorbe şi gânduri. Dintre toate, cea mai importantă este, de departe, a treia; cu alte cuvinte, tiparele cele mai profunde sunt generate exclusiv de atitudini.

Spre exemplu, drept răspuns la presiunile financiare (indiferent dacă ne confruntăm cu ele în afaceri sau acasă), mai presus de toate, trebuie să evităm stare de spirit dominată de avariţie. Este esenţial să nu gândeşti ca un zgârcit, să nu îţi pierzi creativitatea, să nu renunţi la o perspectivă generoasă în adevăratul sens al cuvântului din cauza limitărilor impuse de noua situaţie financiară.

Dacă te cufunzi într-o stare de spirit guvernată de zgârcenie, refuzând celorlalţi cee ce de fapt ai putea – chiar şi în situaţia financiară de acum – să îţi permiţi fără probleme, vei da naştere unor tipare puternice care practic vor hotărî dacă vei reuşi sau nu să te redresezi.

Un alt aspect esenţial ce trebuie menţionat în acest context. In cadrul acestui străvechi sistem filosofic nu vorbim despre modul în care o anumită atitudine ar putea să de culoare percepţiei tale cu privire la situaţia ta financiară, ci mai curând lămurim detaliile unui proces care practic condiţionează realitatea din jurul tău. Nu ne ocupăm de ce gândeşti în legătură cu faptul că nu poţi să îţi plăteşti datoriile. Vorbim despre modul în care ce gândeşti decide efectiv dacă poţi să îţi plăteşti sau nu datoriile. Ideea fundamentală pe care vrem să o exprimăm aici este profundă şi nu se regăseşte în nici un alt sistem care ne învaţă cu se conduce o afacere: banii apar prin cultivarea unei stări generoase de spirit.

Şlefuitorul de Diamante, cap. 6, Cum să foloseşti singur potenţialul, pag. 97

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!