Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

20 de beneficii ale practicării talentului ultim

În acest articol găsești o listă cu toate beneficiile de care vei avea parte dacă îți cultivi talentul ultim. În final, cele mai bune tipare mentale pe care le poți planta, sunt cele ce țin de înțelegerea corectă a realității. Le poți planta ori de câte ori ajuți la perpetuarea învățăturilor în lumea ta, sub orice formă posibilă.

Cu alte cuvinte, ori de câte ori poți ajuta un om să înțeleagă de unde vine realitatea, sau cum poate realiza un obiectiv al lui folosindu-se de sistemul tiparelor mentale, ai cultivat din talentul tău ultim. Iar aici nu e nevoie să te afli într-o poziție oficială de trainer sau speaker. Este suficient să stai la o cafea cu un prieten la Starbucks și să discutați despre aceste lucruri. Care sunt aceste lucruri ? Poți aminti de potențialul ascuns, de sistemul semințelor mentale, de cele 4 legi, cele 4 puteri, cei 4 pași, etc… Acesta este modul ultim prin care poți contribui la evoluția celor din jur și care-ți va aduce și cea mai mare împlinire în munca ta.

Deasemenea, nu contează nici dacă menționezi sursa acestor învățături, probabil este mai bine să nu spui nimic de unde ai aflat despre ele pentru a nu pica în alte clișee ce țin de tradițiile culturale din care fiecare om face parte. Tiparul mental tot se plantează și este la fel de puternic.

Plantând aceste tipare de înțelepciune, automat poți realiza orice alt obiectiv ai avea în restul activităților tale.

Așadar, hai să vedem care sunt cele 20 de beneficii de care poți avea parte atunci când începi să-ți cultivi talentul ultim:

Primele 6 sunt rezultate (experiențe) similare datorate faptelor făcute în trecut, acelea de a ajuta oamenii să înțeleagă mai bine de unde vine realitatea.

#1 Vei avea o memorie bună. Dar nu în sensul direct. Nu e ca și când îți vei aminti unde ți-ai lăsat cheile de la mașină, în schimb îți vei aminti învățăturile (Dharma) predate cu lux de amănunt. Dharma va curge prin tine, o vei putea accesa cu ușurință din memoria ta.

#2 Vei avea inteligență. Acel tip de inteligență ce vine de pe urma meditației profunde. Înțelegi potențialul ascuns, faci corelații ușor între cauze și efecte.

#3 Vei avea o minte bună. Aplici metode corecte în afacerea și în viața ta pentru a avea succes. Înțelegi interdependența cauză-efect. (ex. nu vei mai crede că ieșitul în club îți va aduce un partener)

#4 Dezvolți agilitate mentală. Nu vei mai fi înșelat vreodată de către vechile moduri de a vedea realitatea (convenționale).

#5 Vei avea înțelepciune. Înțelegeri profunde ale potențialului ascuns (vacuității lucrurilor) ce te vor conduce spre eliberarea de toate constrângerile. (calea 2-a din cele 5)

#6 Înțelepciune transcendentală. Este diferită față de cea teoretică (din cărți), deoarece ajungi să experimentezi direct de unde vine realitatea. Dezvolți răbdare cu înțelepciune și nu vei mai reacționa deloc la stimuli ce în trecut te deranjau. Dezvolți ecuanimitate și stăpânire de sine.

Următoarele 4 rezultate presupun o încetare (o pierdere).

#1 Îți vei dori din ce în ce mai puține lucruri într-un mod greșit. (dorința de a face lucruri dăunătoare va dispărea treptat) ex: nu vei mai umbla cu șmecherii, nu vei mai fi invidios la lucrul altuia, nu te vei mai pierde în moduri greșite de a-ți câștiga existența.

#2 Capacitatea de a te enerva se va diminua. (pentru că știi de unde vine “exteriorul” nu mai reacționezi).

#3 Ignoranța se va diminua. Vei înțelege de unde îți vine partenerul, succesul, toate lucrurile bune dar și cele rele din viața ta.

#4 Influențele negative se vor diminua. Nu vei mai pica în excese (stimuli exteriori ai plăcerii) și vicii. Vei dezvolta o protecție asupra impulsurilor de a face ceva nesănătos.

Următoarele 10 rezultate țin de mediul ce va lua naștere în jurul tău.

#1 Ființele iluminate din univers te vor privi cu atenție specială.

#2 Oamenii și ființele iluminate te vor proteja ca tu să poți transmite mai departe învățăturile.

#3 Vei străluci într-un mod aparte. Concomitent vei dezvolta și un simț al autorității și responsabilității față de cei din jur.

#4 Ești protejat în mod automat asupra celor ce vor să te atace.

#5 Mentorul (îndrumătorul) tău și prietenii din jur vor avea și mai multă încredere în tine. Nu te vei simți niciodată separat de ei.

#6 Oamenii vor respecta ceea ce spui. Orice spui va avea valoare pentru cei din jur.

#7 Vei putea vorbi în public fără nicio frică sau nervozitate. Dobândești totodată și capacitatea de a vorbi fără nervozitate și celor care știu despre Dharma.

#8 Vei fi într-o stare continuă de fericire. Orice lucru mărunt te va încânta.

#9 Vei fi lăudat de oameni înțelepți care înțeleg Dharma. Te vor încuraja și te vor susține.

#10 Mereu vei fi înconjurat de cei mai buni profesori.

 

Hai să plantezi frumos !

Octavian

PS2. Dacă ne urmărești de ceva timp și te-ai obișnuit puțin cu sistemul DCI de plantare a tiparelor mentale, ne poți relata o situație în care ai simțit că poți contribui la prieten prin a-i explica câte ceva din acest sistem? Cum te-ai simțit când el a înțeles exemplul cu pixul? Dar când a înțeles cum poate planta noi tipare pozitive?

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Vă rugăm așteptați

Am primit înscrierea ta. În curând vei primi un email de confirmare.

Notă: Acest email pentru confirmare ar putea ajunge în spam. Dacă nu-l găsești în inboxul principal după câteva minute, verifică și folderul de spam. 

Înscrierea la newsletter nu este finalizată până nu confirmi adresa ta de email!