Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Episodul #19 – Violeta Ieremie: Gramatica are suflet

Diamond Success
Diamond Success
Episodul #19 - Violeta Ieremie: Gramatica are suflet
Loading
/

În episodul 19 al seriei de podcast, avem o invitată specială. În seria de podcast, am ales să invităm atât practicieni ai sistemului Șlefuitorului de diamante, cât și profesioniști în domeniul lor de activitate, de la care putem învăța noi abilități.

În episodul de astăzi o avem invitată pe Violeta Ieremie, de la scriebine.ro. Violeta este autor de carte (Gramatica are suflet) și are o meserie care nu este așa des întâlnită, dar cu toții au nevoie s-o practice în munca lor. Pe scurt, i-am putea spune: corector de texte, atât din punct de vedere corect gramatical cât și pe partea de exprimare / interpretare. Dar la o privire puțin mai detaliată asupra muncii ei, am descoperit că de fapt, că prin această muncă poți evolua foarte mult.

Scrierea și exprimarea corectă se încadrează în genul ”detalii mici și ușor de îmbunătățit”, dar cu impact major.

Este evident că are legătură cu comunicarea în scris. Fie că ești autor de carte, sau creator de conținut sau pur și simplu vrei să comunici mai bine în scris cu echipa și clienții tăi, a învăța dedesubturile acestei abilități, te va ajuta mult de tot. În special dacă lucrezi în domeniul educației, acest aspect este esențial. Multe din traducerile textelor la care lucrează Geshe Michael sunt o operă de artă când le citești. Pentru că cineva s-ar putea să le citească chiar și peste 100 de ani. Sunt parte din moștenirea pe care o lași în această lume.

În interviu am discutat despre următoarele aspecte:

  • Cum prevenim rom-engleza? Adică cum prevenim utilizarea în aceeași conversaţie, desfăşurată în limba română, a diverşilor termeni în limba engleză?
  • Cum depășesc perfectionismul în scris?
  • Cum pot să imi îmbunătățesc exprimarea în scris?
  • Prin ce transformari trece un om cand scrie o carte și ce impact are asupra vietii sale?
  • Are oricine dreptul sa lanseze o carte? Care sunt criteriile de îndeplinit?

Iar pe finalul interviului am făcut și câteva corelații între scrierea și exprimarea corectă în scris și tiparele mentale asociate: adică, ce plantezi dacă depui puțin efort în această direcție. Concluziile au fost cât se poate de interesante și neașteptate (atât pentru mine cât și pentru Vio)

Așa că te las să asculți în continuare acest interviu, iar dacă ți-a plăcut, poți lăsa un comentariu și răspunde la următoarea întrebare:

Ce impact crezi că ar avea în viața ta îmbunătățirea scrierii și exprimării corecte?

Dar în munca ta?

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Uneltele de bază din sistemul semințelor

Înscrie-te și urmărește cele 7 lecții video despre unelte sistemului semințelor.

Așteaptă puțin te rog!

Felicitări!

Te-ai înscris. Verifică-ți te rog adresa de mail pentru confirmare!

Deasemenea, verifică și directorul SPAM și adaugă-mi adresa în lista ta de contacte!