Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

5 Etape pentru implementarea sistemului semințelor în afacerea ta

Am reflectat puțin la ce a însemnat pentru mine și pentru cei cu care am lucrat în ultimii ani, implementarea sistemului semințelor în gestionarea și creșterea afacerii.

Vreau să-ți zic încă de la început, că aplicarea sistemului semințelor vine cu multă răspundere personală la fiecare pas dar și cu satisfacția faptului că pui în mișcare niște rotițe (semințe) care apoi îți aduc bucurii pe măsură ce dau roade.

Am distilat procesul de implementare în 5 etape sau faze prin care orice afacere trece atunci când începe aplicarea acestui sistem. După cum vei vedea, cele 5 etape sunt într-o ordine logică, dar aplicarea lor nu neapărat cronologică. Ele se aplică prin iterație, în sensul că vom resimți mereu dorința de a le rafina, după ce ne-am obișnuit cu lucrul în acest sistem.

Iată așadar, cele 5 etape prin care-ți lansezi o afacere prin sistemului semințelor (#seedsystem):

1) Seed System Onboarding

(Etapa de înțelegere a concepției corecte – intelepciune / claritate)

 • se stabilește concepția corectă de unde vin cu adevarat rezultatele, potențialul ascuns lucrurilor și semințele care generează acest potențial
 • te ajută să îți schimbi felul cum abordezi orice plan de atins sau provocare care apare în calea ta
 • fără concepție corectă, nu poți aplica pașii sistemului, de a perpetua semințele necesare obiectivului tău

2) Objective Design

(Etapa de design a obiectivului)

 • lucrăm pe cei 4 pași pentru perpetuarea tiparelor care vor aduce rezultatele dorite
 • te ajută să potențezi orice metodă / sistem convențional pe care deja îl folosești în munca ta. Practic, metodele convenționale funcționează pe baza percepțiilor create de tiparele mentale pe care le perpetuezi prin cei 4 pași
 • dobândești obiceiul de a aborda orice obiectiv și prin sistemul semințelor, astfel că rezultatul să fie sigur (nu doar uneori)

3) Obstacles Remover

(Etapa de grădinărit buruieni)

 • evident, ca sunt și buruieni în calea oricărui obiectiv, aici le identificăm și le curățăm
 • eliminarea semințelor negative duce la eliminarea fricilor și a oricăror eșecuri majore . Totusi, mici dezastre vor apărea, dar fiind mici, treci ușor peste ele
 • odată eliminate semințe negative majore, vei dobândi multă liniște și încredere că ești pe drumul cel bun către obiectiv

4) Fine Tunning – Refining

(Etapa de mentenanță)

 • aici ajustăm mai cu finețe procesul de perpetuare a tiparelor sub formă de obicei
 • practica meditativă (foarte importantă)
 • fără practică meditativă, cu greu rodesc semințele bune. Deasemenea, practica meditativă te ajută și în a te reține mai ușor ( a pune frână) din perpetuarea unor tipare sau tendințe negative nefolositoare.

5) Pay it Forward

(Etapa de asigurare a succesului pe termen lung și foarte lung)

 • stabilești cum poți transforma afacerea într-un vehicul de perpetuat semințe bune, pentru cei care au nevoie: aloci sistematic resurse pentru creșterea altor afaceri
 • ai ocazia să inspiri pe cei din jur prin propriul tău exemplu, iar unde este cazul, chiar poți îndruma pe cei care vor să aplice și ei
 • este un pas important pentru a te pune pe o traiectorie de creștere continuă pe termen lung

Ca orice sămânță plantată, ea cere timp pentru a rodi. De aceea este bine avem răbdare de îndată ce începem să implementăm acest sistem până vedem primele rezultate. Iată mai jos și o estimare generală despre ce rezultate pot apărea în timp:

 • 🗓️după 3 luni – apar primele rezultate (mici schimbări în felul cum vezi munca și obiectivele din perspectiva semințelor + începi să integrezi noul mod de lucru cu semințele)
 • 🗓️după 6 luni – rezultate notabile (ex: rasare un proiect nou, o primă, sau un bonus semnificativ)
 • 🗓️după 12 luni – rezultate majore (un nou partener/parteneriat important apare, un business validat, care crește, funcționează, creștere organică…etc)
 • 🗓️de la 24 luni în sus – se întâmplă ceea ce numim, miracole (noi contexte favorabile apar, extinderea pieței pe care o deservești cu serviciile și produsele tale, o viziune extinsă asupra muncii tale, o transformare interioară și exterioară, etc…)

Evident că aceste perioade sunt o estimare, iar rezultatele se pot accelera printr-o motivație puternică.

La început se poate lucra și cronologic pe aceste 5 etape, dar cel mai frecvent, se lucrează prin iterație. Adică se stă 2-3 săptămâni pe o etapă, apoi se trece la alta.

Deasemenea, dacă apare vreun obstacol major în calea deschiderii afacerii tale, etapa de curățat buruieni poate dura mai mult, până se curăță acel obstacol. Scopul este ca în timp să te ajustezi din mers și să înțelegi cum să jonglezi cu aceste faze (etape) în funcție de nevoi.

Procesul de implementare este precum o spirală, care te trece prin cele 5 etape, sub formă de cicluri de iterație.

Programul de mentorat “Seed your Business

Program de mentorat 1 la 1 este dedicat antreprenorilor care vor să-și deschidă o nouă afacere sau au o afacere și vor s-o crească aplicând sistemul semințelor.

Acest program te trece prin cele 5 etape pe care le-am descris mai sus timp de 1 an de zile. Eu am avut 2 mentori la început, cu fiecare din ei am lucrat 1 an de zile. Este un proces de învățare și acomodare cu acest sistem de gestionare a afacerii. Iar schimbările majore cer timp pentru a rodi. Importantă este încrederea și claritatea pe care o ai la fiecare pas din tot acest proces.

Programează-te gratuit la o întâlnire cu mine și hai să discutăm despre afacerea ta. Dacă pot să te ajut să faci chiar și un mic pas în direcția visului tău sunt mulțumit.

Descarcă ghidul introductiv!

Abonează-te la newsletter-ul Diamond System și vei primi instant ghidul pdf introductiv "Crește-ți venitul folosind Sistemul Semințelor", plus o serie de lecții video cu principiile de bază ale acestui sistem!

Uneltele de bază din sistemul semințelor

Înscrie-te și urmărește cele 7 lecții video despre unelte sistemului semințelor.

Așteaptă puțin te rog!

Felicitări!

Te-ai înscris. Verifică-ți te rog adresa de mail pentru confirmare!

Deasemenea, verifică și directorul SPAM și adaugă-mi adresa în lista ta de contacte!